KalPan kiri ei kantanut voittoon saakka − Repo huudatti runsaslukuista Tappara-fanijoukkoa

LIIGA / Raportti
Repo (oik.) onnistui sekä pelitilannemaalissa että voittomaalikilpailussa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara menetti kolmannessa erässä kahden maalin johtonsa, mutta nousi lopulta voittoon viime kevään liigafinalistien viihdyttävässä kiekkoillassa.

Liigan viime kevään finaalijoukkueet kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella Kuopiossa. Niiralan montussa nähtiin viihdyttävä jääkiekko-ottelu, joka ratkesi vierailija Tapparalle vasta voittomaalikilpailun jälkeen.

Pyhäinpäivän kiekkoviihdettä oli todistamassa Kuopion kauden ennätysyleisö. Oman osansa tunnelmaan teki runsaslukuinen Tappara-kannattajien kolonna, joka oli saapunut kannustamaan omiaan Kuopioon.

KalPa hallitsi kenttätapahtumia erityisesti kahdessa ensimmäisessä erässä. Se pystyi kontrolloimaan kiekkoa ja näin ottelun virtauksia. KalPan päävalmentaja Sami Kapanen oli yleisesti tyytyväinen joukkueensa esitykseen, mutta harmitteli kärsivällisyyden puutetta.

− Toisessa erässä meille sattui yksi isompi virhe, josta Tappara rankaisi. Meidän olisi pitänyt vetäytyä ja ottaa vastaan, mutta turha into hyökätä kostautui, Kapanen kertasi ottelun avausmaalin syntyhetkiä.

KalPan hallitessa kiekkoa Tappara pyrki rikkomaan kotijoukkueen kiekollista peliä ja luotti vastahyökkäyksiinsä.

Juuri ottelun puolivälissä Tappara hyödynsikin nopean vastahyökkäyksensä mestarillisesti, kun Jere Karjalaisen terävä laukaus painui ohi KalPa-maalia vartioineen Denis Godlan.

Hallitseva liigamestari tuplasi johtonsa vielä erän lopulla, kun Sebastian Repo yllätti Godlan päätyviivan takaa.

Tappara-luotsi Jukka Rautakorpi oli tyytyväinen omiensa esitykseen ottelun loppupuoliskolla.

− Oli hyvä ottelu meiltä. Jäimme avuserässä KalPan jalkoihin, mutta paransimme loppua kohden.

− Viikon kolmesta vierasottelusta huolimatta olimme hyvin energinen joukkue, Rautakorpi kertasi.

Kahden maalin johtoasema päätöserässä ei kuitenkaan riittänyt kolmeen pisteeseen, sillä KalPa kiri kolmannen erän loppuminuuteilla kahdella pikamaalillaan tasoihin. Näin ratkaisua haettiin jatkoajalta ja lopulta aina voittomaalikilpailusta saakka, jossa illan sankariksi nousi ainoana onnistunut Repo.

KalPalla oli jatkoajallakin etsikkoaikansa, kun se pääsi pelaamaan pitkän tovin ylivoimalla. Ratkaisevaa osumaa kuopiolaiset eivät kuitenkaan saaneet aikaan.

− Jouduimme lopussa vaikeuksiin, mutta jänne kesti hyvin. Ei KalPa oikein huippupaikkoja jatkoajan ylivoimallaan edes saanut, Rautakorpi muisteli ottelun loppuhetkiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle