Henkilökohtaiset virheet ja ylipelaaminen kostautuivat − Tappara rei'itti Kilpeläisen ja tasoitti sarjan

LIIGA / Raportti
Repo ampui kaksi maalia KalPan verkkoon.
Kuva © Atte Rissanen Photography / atterissanenphotography.com
Tappara oli toisessa erässä niin tehokas, että se pääsi karkaamaan riittävän kauas KalPan ulottuvilta. Kirvesrintojen voiton takeena oli paitsi omien pelaajien osumat, myös kuopiolaisten henkilökohtaiset virheet ja ylipelaaminen.

Tappara aloitti ottelun hyvällä mylläkällä KalPan päädyssä, kuitenkaan onnistumatta ohittaa Eero Kilpeläistä. Pelin suunta vaihtui hetkeä myöhemmin, ja KalPan kakkosketju Matias Myttysen johdolla sai paineen vieraiden kenttäalueelle.

KalPan virheet alkoivat pian painostusjakson jälkeen. Niko Mikkola ja Joonas Lyytinen menettivät vuorollaan kiekon Tappara-hyökkääjille, mutta vielä tässä vaiheessa maalit jäivät syntymättä. Kuin opikseen ottaneena Lyytinen oli paikata erheensä kilauttamalla Tappara-maalin tolppaan.

KalPa löysi peli-ilmeensä avauserän puolivälin jälkeen. Pitkään kestänyt rallattelu hyökkäysalueella ei kuitenkaan tuonut tulosta, vaan Tappara pääsi aloittamaan maalinteon. Mikael Seppälä antoi karmean harhasyötön oman alueen kulmassa, ja tamperelaisten kapteeni Jukka Peltola odotti Kilpeläisen nokan edessä.

Tappara sai ylivoiman heti johtomaalinsa jälkeen. Maali jäi odottamaan itseään. Hetkeä myöhemmin Tappara-keskushyökkääjä Jani Lajunen pääsi läpiajoon, mutta Kilpeläinen selvitti tilanteen.

Erän lopussa nähtiin tilanne, jossa KalPa ylihyökkäsi, ja Tappara pääsi vastaiskusta laittamaan kiekon maaliin. Peliaika oli ehtinyt kuitenkin umpeutua, ennen kuin Peltola ehti laittaa Martin Røymarkin laukoman irtokiekon verkkoon.

Tappara porhalsi karkuun − KalPa pyristeli

Blake Parlett antoi ranteensa viuhua heti toisen erän alkumetreillä maalin arvoisesti. KalPa sisuuntui Tapparan toisesta maalista ja sai mylläkän Dominik Hrachovinan maalille. Möyryäminen tuotti tulosta, kun Sami Mutanen viimeisteli keskisektorista 2−1-kavennuksen. 

Tappara iski seuraavassa hetkessä kaksi maalia 21 sekuntiin, kun Jan-Mikael Järvinen ja Sebastian Repo pöllyttivät nuottaa Kilpeläisen takana. Tämä myös riitti kovassa vireessä olleellle maalivahdille, ja hänen tilalleen kuopiolaisten maalille luisteli slovakialainen Denis Godla.

Godla pääsi heti hyvin peliin mukaan, ja pääsi torjumaan läpiajonkin. Godla piti maalinsa puhtaana toisen erän loppuun asti. 

KalPa teki ottelun kannalta tärkeän 4−2-kavennuksen toisen erän lopussa, kun Arttu Ilomäki hassutteli Otso Rantakaria kuin kuoriämpäriä.

Rannekudillaan ihastuttanut kanadalaispakki Parlett otti vielä toisen ja kolmannen erän taitteessa.

Godlan nollapeli murtui kolmannen erän alkupuolella, kun Jyri Junnilan ottaman kaksiminuuttisen aikana Repo niittasi illan toisella osumallaan 5−2-johtoon.

Vaikka KalPa pääsi kolmannessa erässä ylivoimallekin, puolusti Tappara johtoaan viisaasti. Tasaviisikoin tamperelaiset pelasivat tuttua keskialueen peliään, eikä joukkueella ollut sen suurempaa hätää.

Janne Keränen pääsi ottelun lopulla ohittamaan Pekka Saravon, ja kilautti Tappara-maalin rautoihin. Se oli kuitenkin KalPan kirivaiheen paras tilanne, eikä kotijoukkue päässyt enää lähietäisyydelle.

Sarja jatkuu jo huomenna tiistaina Tampereella, tasatilanteesta 2−2.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo