Keräsen kiemurat purivat − KalPa sinnitteli maratonin voittoon neljällä pakilla

KalPa juhli puolivälierien ensimmäisessä ottelussa kotivoittoa.
Kuopiossa KalPa ja Pelicans pelasivat Liigan pudotuspelikevään toistaiseksi pisimmän ottelun. KalPa vei ensimmäisen osan nimiinsä maalein 2−1.

92:22. Tässä ajassa ottelun juonikkain pelaaja Janne Keränen ratkaisi Kuopiossa pelatun ensimmäisen puolivälierätaiston. Paikkoja ratkaisuun oli molemmilla joukkueilla jo varsinaisella peliajalla, mutta hyvän maalivahtipelin ja huolimattoman viimeistelyn takia sarjan ensimmäisen osan voittaja selvisi pitkän kaavan kautta.

Ensimmäisen osaottelun perusteella otteluparista on lupa odottaa pitkää ja tasaista. Maratoniksi muodostunut kamppailu vaati molemmilta veronsa, sillä KalPan Niko Mikkola joutui jättämään pelin kesken Taavi Vartiaisen voimakkaan taklauksen jälkeen. Pelicansilta Juhani Tyrväinen sai Antti Erkinjuntin suoraan syötöstä laukoman lämärin päähänsä, ja Tyrväinen poistui kaukalosta verisenä.

KalPa pelasi osan toisesta jatkoerästä vain neljällä puolustajalla, kun jo ennestään Mikkolan verran kolhuja kokeneesta pakistosta Joonas Lyytinen kävi parantelemassa mustelmiaan pukukopin puolella. Lyytinen sai Pelicans-laukauksesta ikävästi jalkaansa, mutta palasi lopulta pelin tiimellykseen.

KalPan maalissa loukkaantunutta Eero Kilpeläistä tuurasi Denis Godla, joka torjui Pelicans-kollegansa Karri Rämön tavoin mainiosti. Torjuntoja kertyi pitkässä kamppailussa slovakille 36, kun Rämö pysäytti kiekon peräti 44 kertaa.

Pelicans lisäsi fyysisyyttä

Kamppailun avauserässä KalPan laskupää oli jumissa. Kuopiolaiset luisteluttivat jäälle kahdesti liikaa pelaajia, mutta tuomaristo huomasi näistä vain toisen. Toisessa erässä syntyi ottelun avausmaali, kun Pelicansin Kimi Koivisto vei lahtelaiset johtoon päättäväisellä nousulla kulmasta maalille.

Toisessa erässä erityisesti KalPan Keränen oli lähellä maalintekoa. Keränen luisteli kahdesti Pelicans-puolustukselta karkuun, mutta edes läpiajosta KalPa ei onnistunut tasoittamaan. Myös Pelicansin Iikka Kangasniemellä oli oma paikkansa.

KalPa tasoitti mittelön kolmannen erän alussa, kun Tommi Jokinen seurasi Matias Myttysen laukauksesta kimmonneen irtokiekon Pelicans-verkkoon. Tämän jälkeen Pelicans lisäsi fyysisyyttä, ja kuten mainittu, tämän sai tuta Vartiaisen väkevästä töötistä KalPa-pakki Mikkola heti maalia seuranneessa vaihdossa.

Kolmannen erän lopussa molemmilla oli vielä paikat ratkaista, mutta peli eteni jatkoeriin. Ensimmäisen 20-minuuttisen jatkoerän puitteissa maalia ei tullut, mutta toisessa erässä läpi ottelun pirteästi esiintynyt Keränen taiteili KalPalle ensimmäisen kiinnityksen. Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran perjantaina Lahdessa.