KalPa vei Niiralan maalikarkelot nimiinsä

Puolustaja Santeri Lukka merkkautti Pelicans-ottelussa tehot 1+2.
Kuopion perjantai-illassa pelaajien mietteet eivät olleet ainakaan tiukassa puoluspelissä. Sen verran tiuhaan tahtiin iskettiin pelissä maaleja. KalPan Tommi Jokinen ja Jaakko Rissanen iskivät ottelussa kaksi maalia mieheen.

Pelicans oli hävinnyt kauden aiemmat kaksi KalPa-ottelua, joista viimeisimmän 0-5 Lahdessa. Se ei luvannut hyvää tähän kamppailuun. KalPa pääsikin heti ottelun alkupuolella kuskin paikalle, kun Santeri Lukka vei kilpipaidat 1−0–johtoon komean yksilösuorituksen jälkeen.

Kuopiolaiset pääsivät jo kahden maalin karkumatkalle vajaa kolme minuuttia avausmaalin jälkeen Pelicansin ollessa alivoimalla. Jaakko Rissanen laukoi ensin oikealta b-pisteeltä. Tämän vedon Pelicans-maalivahti Janne Juvonen vielä torjui. Rissanen pääsi kuitenkin vielä lusikoimaan irtokiekon verkkoon.

Tässä vaiheessa näytti, että kuopiolaisten juna puksuttaa tasaisen varmasti kohti voittoa, mutta lahtelaiset heräsivät pelaamaan. Juhani Tyrväinen rikkoi Pelicansin kuparisen siirretyn rangaistuksen aikana. Lahtelaisilla oli menossa hyvä pyöritys KalPa-päässä ja rangaistus tulossa. Jäähyä ei kuitenkaan ehditty laittaa täytäntöön, kun Tyrväinen ohjasi Justin Hodgmanin syötöstä kiekon maaliin.

Vielä vajaa neljä minuuttia ennen avauserän loppua lahtelaiset iskivät ohitusvaihdetta päälle ja iskivät kaksi maalia 23 sekunnissa. Ensin Roope Elimäki viimeisteli tasoituslukemat vastahyökkäyksen jälkeen. Hetki tämän jälkeen Niko Kivelä pääsi viemään lahtelaiset johtoon. KalPa-puolustaja Jussi Timonen pelasi omalla siniviivallaan huolimattomasti kiekkoa ja Kivelä pääsi polkemaan yksin läpi. KalPa-maalilla pelannut Niko Hovinen oli tilanteessa voimaton.

Toisessa erässä maalintekotalkoissa ei tempoa rauhoiteltu. Joonas Lyytinen toi kotijoukkueen tasoihin erän alkupuolella. Balazs Sebok syötti kiekon keskikaistaa polkevalle Lyytiselle, joka nosti kiekon rystypuolelta maaliin. Erän puolivälissä oli KalPan vuoro siirtyä johtoon. Jatkosopimuspaperiin nimensä laittanut Matias Myttynen syötti kiekon maalille ja Tommi Jokinen viimeisteli kuopiolaisten neljännen osuman. Tämän maalin jälkeen lahtelaiset päättivät vaihtaa maalivahtia ja tolppien väliin asteli Joona Voutilainen.

Pelicans hinasi itsensä taas tasoihin pari minuuttia tämän jälkeen. Aleksi Rekonen laittoi kiekon reppuun omasta irtokiekostaan siirretyn rangaistuksen aikana. KalPa onnistui vielä kahdeksan sekuntia ennen erän loppua siirtymään jo kolmannen kerran johtoasemaan. Tommi Jokinen iski illan toisen osumansa ylivoimalla. Pelicans-neliö seisoi paikallaan ja Jokinen pääsi vapaasti kävelemään sivusta maalille ja laittamaan kiekon maaliin.

Vielä ennen Jokisen maalia nähtiin Niiralassa myös tunteiden kuumenemista. Pelicansille oli tulossa jäähy, kun lahtelaisten Justin Hodgmanilla pimahti hetkellisesti. Hyökkääjä kävi iskemässä nyrkeillä Joonas Lyytistä ja hankki itselleen 2+2 minuuttia istumista.

Hodgmanin jäähyt jatkuivat päätöserässä, ja Stefan Lassenin ottama kampitusjäähy synkensi lahtelaisten tilannetta entisestään. KalPa hyödynsikin kahden miehen ylivoimansa ja Jaakko Rissanen iski myös illan toisen maalinsa ja näin kilpipaidat siirtyivät kahden maalin johtoon. Osuman jälkeen Pelicans-aitiossa päätettiin vaihtaa Janne Juvonen takaisin maalia vartioimaan.

Ottelun loppussa Pelicans haki vielä kavennusmaalia ilman maalivahtia, mutta ei siinä onnistunut. Lahtelaisten parhaimmat maalipaikat tulivat Antti Tyrväiselle ja Vili Sopaselle, mutta KalPa-miehistö kesti. Kuopiolaiset tyytyivät lopussa lähinnä puurouttamaan peliä, eikä kontrolloituja hyökkäyksiä nähty.