Alanne Pelicans-voiton takuumiehenä

Pelicansin Joonas Alanne iski kaksi maalia KalPan verkkoon.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Pelicans otti Joonas Alanteen maalien siivittämänä tärkeän voiton lähes täydessä Niiralan montussa. Aiempien otteluiden tapaan kamppailu oli erittäin tasainen, mutta tällä kertaa molempien joukkueiden otteita leimasi pieni varovaisuus.

Ottelun päätöserään lähdettiin tasanumeroin. Ottelun taso kuitenkin selvästi tippui ja peli rauhoittui kahteen edelliseen erään verrattuna. Molempien joukkueiden pelistä huokuivat rauhallisuus ja odottava tunnelma. Pelicansin puolustuspään avaukset olivat erittäin hitaita.

Kotijoukkueelle tarjottiin mahdollisuutta voittomaaliin, kun Justin Hodgman otti jäähyn jalkakampillaan. KalPan ylivoima oli kuitenkin heikkoa.

Vierasjoukkue pääsi iskemään pelin voittomaalin vajaa viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppumista. Antti Erkinjuntti alusti osuman ja syötti kiekon poikittain maalin nurkalle. Joonas Alanteella oli helppo työ iskeä kiekko puolityhjään maaliin.

Kilpipaidat hakivat vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Pelicans kesti ja sai kavennettua ottelusarjan lukemiin 2-1.

KalPalla taas tahmea alku - peli avautui vähitellen

Ottelun alku mentiin aikalailla saman kaavan mukaan kuin aiemmatkin sarjan ottelut. KalPa oli ensimmäisen erän alussa passiivisempi osapuoli, ja peliä käytiin enemmän kilpipaitojen puolustuspäässä. Lahtelaiset tulivat otteluun aktiivisesti ja pääsivät paremmin hyökkäämään, mutta maalit jäivät uupumaan.

Lahtelaiset pelasivat erittäin tiiviillä keskialueen sumputuksella, joka vaikeutti kuopiolaisten kontrolloituja hyökkäyksiä. KalPa joutui lähinnä heittämään kiekkoa päätyyn, eikä päässyt hyökkäysalueella hyville maalintekosektoreille.

KalPa on jäähyillyt runkosarjaa enemmän tässä puolivälieräsarjassa ja sama toistui tämänkin ottelun avauserässä. Pelicans sai kaksi ylivoimaa, mutta niissä ei maalinteko onnistunut.

Toisessa erässä kotijoukkue oli selkeästi niskan päällä heti alusta asti. Kaksi ensimmäistä minuuttia peliä miteltiin vierasjoukkueen päädyssä ja lahtelaisten viisikko joutui pelaamaan erittäin pitkän vaihdon. KalPa sai nyt selvästi enemmän maalipaikkoja ja Pelicans ei päässyt kunnolla kontrolloituihin hyökkäyksiin.

KalPa pääsi ensimmäisenä tulostaululle, kun Alexander Ruuttu onnistui maalinteossa erän puolivälissä. Pelicansin Hannes Björninen menetti keskialueella kiekon KalPan Santeri Lukalle ja kilpipaitojen puolustaja kuljetti kiekon hyökkäysalueelle. Lopulta Ruuttu pääsi laittamaan kiekon maaliin Balasz Sebokin syötöstä. Maali oli Ruutulle uran ensimmäinen pudotuspeliosuma.

Toinen erä oli kotijoukkueen, mutta siitä huolimatta vieraat pääsivät tasoittamaan pelin kolme ja puoli minuuttia ennen erän loppua. Justin Hodgman syötti kiekon keskisektorille Joonas Alanteelle. Pelicans laituri pääsi lämäämään kiekon suoraan syötöstä ohi KalPa-vahti Denis Godlan.

Erän lopussa kotijoukkueella oli vielä huippupaikka, kun Jesse Mankinen ohjasi Joonas Lyytisen lavasta tulleen syötön tolppaan.

Joukkueet jatkavat sarjaa maanantaina Lahdessa.