KalPan tähdet heräsivät ja veivät sarjan katkolle

LIIGA / Raportti
KalPa loi kovaa painetta JYPin maalille.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
KalPa ja JYP tarjosivat vauhdikkaan kiekko-ottelun, jossa maalit olivat jälleen vähissä. Lopulta KalPa oli terävämpi maalipaikoissaan ja vei sarjan katkolle. Alun ylivoimakirouksen murtuman siivitti kuopiolaiset 2−0-voittoon.

KalPa ja JYP mittelivät ottelusarjan viidennen välieräottelun keskiviikkona Kuopiossa. Sarja oli tilanteessa 2−2, kun KalPan kahden voiton jälkeen JYP oli voittanut kahdesti. Ottelun panoksena oli siis katkaisumahdollisuus torstaina pelattavaan otteluun Jyväskylässä.

KalPa oli kokenut selkeän piristymisen pienen varjoissa vaeltelun jälkeen, ja onnistui hyödyntämään hallintansa maalien muodossa. Kun JYP ei onnistunut vastaamaan maalien muodossa, isännät nappasivat kolmannen kiinnityksen välieräpaikkaan.

Finaalipaikka on siis tarjolla kuopiolaisille torstaina ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1991.

Ylivoimilla peli KalPan haltuun

Avauserä oli vahvasti KalPan hallinnassa. Erän alkuun KalPalle siunaantui ylivoimamahdollisuuksia, kun luistelu oli huomattavasti JYPiä paremmalla tasolla. Yksi ylivoima tuottikin tulosta, kun Joonas Lyytisen maaginen avaussyöttö vapautti Janne Keräsen läpiajoon, josta taituri iski sarjan ensimmäisen maalinsa.

Ylivoimien jälkeen kuopiolaiset jatkoivat selkeästi hallintakapulaa pitäen. JYPin pelaaminen oli kuritonta säntäilyä, eikä kiekollisessa pelaamisessa ollut huolellisuutta. KalPa pääsi myös paria edellistä peliä paremmin suoriin hyökkäyksiin kiinni, joiden kautta syntyi pari maalipaikkaa lisää. Erän alun ylivoimaosuma jäi kuitenkin erän ainokaiseksi.

Jyväskyläläisten hyökkäyspelaaminen oli melko köyhää, sillä mahdollisuudet aukesivat lähes aina puolustamisen jälkeen. Tällöinkin paikat aukesivat vain alivoimaisena puskemiseen, eivätkä harvat päätykiekot kääntyneet JYPin eduksi.

Toisen erän alku jatkui vahvasti KalPan hallitessa, mutta laatupaikat olivat vähissä. Hiljalleen KalPan jalka alkoi kuitenkin hiipua, ja JYP alkoi päästä mukaan pelin. Pikkuhiljaa virtaus kääntyi hieman JYPin eduksi, mutta murtautuminen maalipaikoille oli todella vaikeaa.

Vierailijat alkoivat saada muutamia syöttöketjuja aikaiseksi ja ajoitukset päätykiekoissa olivat parempia. KalPa puolusti keskustaa suurella tiiviydellä, eikä Eero Kilpeläinen joutunut venymään huipputorjuntoihin.

Erän ainoasta maalista vastasi KalPa. JYPin huolimaton avauspelaaminen kostautui, kun Antti Suomelan kiekonmenetyksen jälkeen Miikka Pitkänen pääsi tälläämään kiekon komeasti verkkoon. 

Tämä ei kuitenkaan lamaannuttanut jyväskyläläisiä, vaan hallinta pysyi JYPillä. Kun maaleja ei enempää nähty, päätöserään lähdettiin 2−0-tilanteessa.

Ottelusarja katkolla KalPalle

JYP lähti hakemaan takaa-ajoa hieman muutetuilla ketjukoostumuksilla. Painopiste olikin pitkälti KalPan alueella, mutta hurrikaaniryhmän viimeistely ontui pahasti. Esimerkiksi Joonas Nättinen pääsi kokeilemaan läpiajosta ja Suomela puolityhjään maaliin, mutta maalisarake pysyi nollassa.

Painopiste pysyi vakaasti KalPan alueella, mutta keltapaitojen puolustustaistelu oli ihailtavan sinnikästä. Lopulta koko sarjan jatkunut putki toisen maalivahdin nollapelistä pysyi hengissä KalPan 2−0-voitolla.

Välieräsarja jatkuu torstaina Jyväskylässä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo