JYP sortui jäähyilyyn - KalPa kiitti, tuli tasoihin ja meni ohi

Tommi Jokinen teki jälleen JYPiä vastaan maalin.
Lauantai-iltana KalPa sai vieraakseen rakkaan paikallisvastustajan JYPin. Ottelu oli vauhdikas, jossa nähtiin paljon jäähyjä. Varsinkin vierasjoukkue sortui jäähyilyyn. Kalpa kiitti ylivoimista, tuli tasoihin ja otti lopulta voiton jatkoajan jälkeen luvuin 3-2.

Ensimmäinen erä alkoi vierasjoukkueen komennossa, kun JYP meni 1-0- johtoon Juha-Pekka Hytösen toimesta. Takaisin kaukaloihin pitkän tauon jälkeen palannut Ossi Louhivaara syötti laidasta maalin eteen Hytöselle, joka sai kaikessa rauhassa ohjata kiekon ohi KalPan maalilla pelanneen Niko Hovisen. Maalin jälkeen JYP sortui jäähyilyyn, mutta sarjan paras alivoima hoiti tehtävänsä hyvin. KalPa pääsi kuitenkin erän aikana hyvin suorista hyökkäyksistä maalipaikkoihin ja sai luotua pyörityksiä kulmiin.

Toisessa erässä jäähyjä

JYP aloitti toisen erän vahvasti, kun Antti Suomela iski ylivoimahyökkäyksen jälkeen ja vei JYPin 2-0- johtoon. Ylivoimahyökkäystä edeltäneessä tilantessa KalPan neljä pelaajaa lähti paineistamaan Sami Nikua laidassa, jolloin keskialue jäi ihan vapaaksi. Niku siirsi pienellä siirrolla kiekon ohi KalPa-nelikon Jani Tuppuraiselle keskialueelle, joka pääsi Suomelan kanssa ylivoimahyökkäykseen. Erän puolivälissä Jesse Mankinen toi KalPan maalin päähän ylivoimalla tarkalla laukauksellaan.

KalPan maalin jälkeen JYP antoi mahdollisuuden kotijoukkueelle tulla tasoihin sorruttuaan jälleen jäähyilyyn. Muun muassa Henri Kanninen sai ulosajon taklattuaan Mankista selästä. Kyseisen ylivoiman aikana Tommi Jokinen toi KalPan tasoihin kiekon riiston jälkeisestä suorasta hyökkäyksestä.

Jatkoaika häämöttää

Hurrikaanipaidat tulivat kolmanteenkin erään hyvällä liikkeellä. Jos edellisessä ottelussa JYPin pelaajilla kolmannessa erässä oli energiat vähissä, niin tänään siltä ei enää näyttänyt. Vierasjoukkue sai luotua hyvin maalipaikkoja, jopa alivoimalla. KalPa ei päässyt omalta alueeltaan kiekon kanssa riittävän hyvin päästäkseen hyviin suoriin hyökkäyksiin. JYPin aktiivinen karvauspelaaminen toimi hyvin ja paine kuopiolaisjoukkueen puolustusalueella alkoi kasvamaan. Maaleja ei kolmannessa erässä kuitenkaan nähty, joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla Urho Vaakanainen menetti vaarallisesti hyökkäyssiniviivalla kiekon Santeri Lukalle, joka pääsi läpiajoon. Vaakanainen joutui rikkomaan Lukkaa ja tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus. Lukka ei erehtynyt, vaan harhautti JYPin maalilla pelanneen Pekka Tuokkolan ja laittoi kiekon maaliin.

Kaiken kaikkiaan JYP oli palautunut hyvin edellisestä ottelusta, jossa hurrikaanipaitojen otteissa näkyi väsymisen merkkejä. Jyväskyläläisjoukkue jaksoi pelata hyvin läpi ottelun, mutta tänään hyvä taistelu ei riittänyt. KalPa tuli jälleen kahden maalin takaa tasoihin ja meni lopulta ohi. Sama on käynyt kahdessa edellisessä joukkueiden välisissä kohtaamisissa. Matias Myttynen oli jälleen tehokas vanhaa seuraansa vastaan ja on tehnyt jo viisi pistettä kahdessa ottelussa JYPiä vastaan.