Kärpät-Tappara, ottelusarjaraportti: Finaalisarja avattiin Oulussa - tutut miehet oululaisten sankareina

LIIGA / Raportti
Oululaisten kultakypärä Julius Junttila oli myös mukana Kärppien toisessa osumassa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Toisilleen tutuiksi tulleet vastustajat avasivat finaalisarjan Oulun Raksilassa. Vauhdikas ja taktinen ottelu sisälsi paljon tilanteita. Vahvalla rutiinilla pelannut Kärpät otti tarvittavan 3-0-voiton Tapparasta ja näin ollen siirtyi finaalisarjassa 1-0-johtoon.

17.4. 1. ottelu 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

Ennakkoasetelmat: Vihellyksen jälkeen: Käveleekö Tappara nauraen pankkiin? - Kärppien tulisi turvautua fiilunkiin 

Pärnänen: Tapparan häkellyttävän hämmästyttävän ällistyttävä dynastia ei ole pelaajien luomus

Raportti: Illan kotijoukkue oli ensimmäisessä erässä molemmista joukkueista se liikkuvampi osapuoli, joka sai luotua maalintekopaikkoja. Tappara pelasi ensimmäisen kaksikymppisen aikana tiukkaa trappia, mikä vaikeutti entisestään kotijoukkueen hyökkäysalueelle nousemista ja vaarallisten maalintekopaikkojen luomista. 

Avauserässä Tapparalla oli ajoittain pieniä ja vähän suurempia vaikeuksia syöttöjensä kanssa, sillä kiekot pomppivat lähes poikkeuksetta mailan lavoista pois, ja muutenkin syöttötarkkuus oli huonoa. Sen seurauksena Kärpät pääsi todella helposti kääntämään peliä nopeasti, ja näin ollen se ajoi Tapparan tekemään virheitä omalla alueellaan, mikä jätti parhaat maalintekosektorit vapaaksi. 

Ensimmäisellä kaksikymppisellä kotijoukkue pääsi laukomaan aivan maalin edustalta tai sen lähietäisyydeltä. Näihin laukauksiin sisältyi muun muassa yksi ylärimalaukaus. Puolestaan vierailijat tyytyivät laukomaan paljon Kärppiä kauempaa b-pisteen kaaren tuntumasta ja siniviivan läheisyydestä. 

Toisessa erässä kotijoukkue jatkoi erittäin vahvaa painostustaan ja se hallitsi aika pitkälti pelillisiä kenttätapahtumia. Varsinkin toisen erän alussa Kärpät karvasi todella vahvasti, joten vierailijoilla oli lukuisia vaikeuksia oman pelinavaamisensa kanssa, sillä se jäi lähinnä pyörimään omalle alueelleen useamman sekunnin ajaksi.

Kotijoukkueen vahva painostus tuotti toivottua tulosta, kun pelikello pysähtyi aikaan 24.08 avausmaalin merkiksi. Oululaisten ensimmäisestä maalista vastasi joukkueen kultakypärä Julius Junttila. Maalia edelsi tilanne, jossa Kärpät pääsi varsin helpohkosti parilla kauniilla nappisyötöllä Tapparan kenttäpäätyyn. Lopulta Junttila oli noussut hyvälle maalintekopaikalle.

Toinen erä oli vahvasti oululaismerkkinen, sillä se pääsi lähes poikkeuksetta hyökkäysalueelle ja puolittaiselle maalintekopaikalle. Tästä myös kertoivat toisen erän torjunnat, kun Tapparan maalissa torjunut Dominik Hrachovina torjui toisessa erässä 11 kertaa. Toisessa päässä virkaveli Veini Vehviläinen venyi viiden kiekon edelle.

Kolmannen erän alussa nähtiin varsin dramaattinen tilanne, kun vierailijoiden puolustaja Otso Rantakarille tuomittiin 2+10 minuutin rangaistus pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta. Valitettavan taklauksen uhriksi joutui oululaisryhmästä Miska Humaloja, joka joutui jättämään ottelun kesken.

Tappara pelasi vakuuttavasti kiekolla kolmannella kaksikymppisellä ja oli joukkueista enemmän pelin päällä. Ajoittain näytti nimittäin siltä, että oululaisten tekemä avausmaali sai kotijoukkueen hieman passivoitumaan. Kärppien passivoituminen avasi täten entisestään vierailijoille ratkaisunpaikkoja ja -avaimia. 

Kovasta painostuksesta huolimatta Tappara ei kuitenkaan saanut tasoitusmaalia aikaiseksi. Kun vierasjoukkue ei saanut ratkaisua aikaiseksi, se avasi portit kotijoukkueelle. Kärpät siirtyi 2-0-johtoon ottelun viimeisillä minuuteilla nopean vastahyökkäyksen päätteeksi.

Ensimmäisen maalin tehnyt Junttila sekä Charles Bertrand karkasivat ylivoimahyökkäykseen, ja tilanteessa Junttila antoi nappisyötön Bertrandille, jolla oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään maaliin. 3-0-lukemat tyhjään maaliin kaunisteli puolustajakolossi Jani Hakanpää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo