Kärpät kukisti Tapparan kärkikamppailussa

LIIGA / Raportti
Veini Vehviläinen oli jälleen Kärppien voiton takuumiehiä. Nicklas Lasu teki marraskuun toisen ja kauden kolmannen maalinsa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Oulussa puhaltanut kylmä viima eivätkä korkeat panokset jäädyttäneet Liigan kärkikamppailua. Raksilassa nähtiin vauhdikas ja viihdyttävä ottelu. Tälläkin kertaa kotijoukkue vei täyden pistepotin Kärppien ja Tapparan välisessä taistelussa.

Oulun Kärpät saapui illan otteluun todella hyvällä liikkeellä ja latauksella. Ensimmäisen erän parhaimmat paikat järjesti Kärppien ykkösketju. Pelin jälkeen kehuja sateli myös päävalmentaja Mikko Mannerilta.

− Ensimmäinen ketju oli taas aivan loistava ja aloitti pelin just niin kuin pitää. Ketju vei kiekkoa vastustajan päätyyn ja sai maalin aikaiseksi.

Erän puolivälissä Julius Junttila pääsi jo kolmatta kertaa Tapparan maalin edustalle yrittämään. Kultakypärä ei enää erehtynyt, vaan laittoi rystyvedon Dominik Hrachovinan ohi maaliin.

Kärpät pääsi ylivoimalle Valtteri Kemiläisen otettua kampitusjäähyn. Kotijoukkue käytti mahdollisuuden hyväkseen ja siirtyi 2−0 johtoon. Maalin tekijänä oli Nicklas Lasu, joka ohjasi Ville Leskisen lujan syötön maaliin. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin Shaun Heshka.

− Ensimmäinen erä oli huono meiltä ja vastustaja oli erittäin hyvä. Paransimme peliä vaihto vaihdolta ja pääsimme tilanteisiin paremmin kiinni, Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi kertoi pelin jälkeen.

Erän lopussa näytti, että Kärpät siirtyy jo 3−0 johtoon. Sami Anttila pelasi maalin edessä kiekkoa korkealla mailalla, jonka jälkeen Miska Humaloja tökkäsi kiekon maaliin. Tuomarikokouksen jälkeen päätöksenä oli hylätty maali. Kärppävalmentaja Manner oli asiasta eri mieltä.

− Näin kiekon osuvan mailaan hartian alapuolella. Totta kai se harmitti, mutta tärkeintä oli keskittyä olennaiseen sen jälkeen.

Tappara pääsee mukaan peliin

Toisessa erässä maaleja ei nähty, mutta Tappara pääsi paremmin peliin kiinni. Kärppien kaksi jäähyä tarjosivat Tapparalle mahdollisuuksia kavennukseen. Vieraiden ylivoima ei kuitenkaan toiminut hyvin pelannutta alivoimaa vastaan.

− Muutimme vähän omaa peliä ja saimme enemmän otetta. Toisessa ja kolmannessa olimme parempia, mutta emme tehneet paikoista maaleja, Rautakorpi totesi.

Kolmannessa erässä Tappara sai enemmän otetta. Kaksi turhaa jäähyä helpottivat kuitenkin Kärppien tilannetta huomattavasti. Neljä minuuttia ennen loppua Mikko Lehtosen viivaveto maskin takaa upposi Veini Vehviläisen taakse. Maali hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen.

Tappara kerkesi yrittää lopussa ilman maalivahtia noin puoli minuuttia. Charles Bertrand pelasi kiekon maltilla Mikael Ruohomaalle, joka sijoitti yhtä maltilla kiekon tyhjiin.

− Kolmannessa erässä Tappara painoi päälle, mutta selvisimme säikähdyksellä. Onnistuimme Veini Vehviläisen johdolla taistelemaan omalla alueella. Ruohomaan maali oli tärkeä, ettei Tappara päässyt enää kunnolla yrittämään ilman maalivahtia. Tämä oli kova peli ja arvokas voitto meille, Manner kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo