KalPa kaivoi pisteet tasaväkisestä ottelusta

KalPa juhli lauantaina useammin kuin Kärpät.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Raksilan lauantai-illassa kohtasivat sarjataulukon toista sijaa hallussaan pitävä KalPa sekä yhdeksättä sijaa asuttava Kärpät. Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin tällä kaudella kahdesti ja näissä otteluissa voittajat on ollut kotijoukkue. Lauantaina KalPa haki vierasvoiton Oulusta lukemin 3-2.

Lauantai-illan ottelu oli kovatempoinen ja tarjosi katsojille viihdettä koko rahan edestä. Pieniä pystypaineja nähtiin tuon tuosta ja kolmannessa erässä osa tilanteista päättyi rangaistusaitioihin.

Joukkueiden päävalmentajien päällimmäiset mietteet ottelusta vastasivat toisiaan.

− Kova peli oli tänään. Pelasimme eilenkin tosi kovan pelin ja tiesimme, että tänään tulee sen seurauksena vielä kovempi ilta. Päätimme lähteä aktiivisesti liikkeelle ja tiesimme, että meillä on siinä iso mahdollisuus, koska meillä oli hyvä pelituntuma alla, KalPan päävalmentaja Pekka Virta aloitti.

− Hyvä jääkiekko-ottelu, erittäin hyvä lätkäpeli. KalPa oli niin hyvä kuin sarjataulukko näyttää ja me pystyimme hyvin vastaamaan peliin. Pelillisesti pelasimme erittäin hyvän jääkiekko-ottelun, Kärppien päävalmentaja Kai Suikkanen jatkoi.

Peli oli erittäin vauhdikasta ja kiekko liikkui nopealla tahdilla päästä toiseen. Ottelun ensimmäinen täysosuma nähtiin vasta, kun toista erää oli pelattu reilut viisi minuuttia. Kärppien Miska Humalojan kärsiessä rangaistustaan päähän kohdistuneesta taklauksesta KalPan Janne Keränen laukoi kiekon kärppämaaliin. Maalin syöttäjiksi merkattiin Santeri Lukka ja Jaakko Rissanen.

Nelisen minuuttia ennen toisen erän loppua Kärpät kiri tasoihin ja ohi, kun Jesse Saarinen ja Sami Anttila iskivät maalit minuutin sisään. Saarisen maalin syöttivät Aleksi Mäkelä ja Ilkka Mikkola ja Anttilan maaliin syöttöpisteet nappasivat Humaloja ja Jari Sailio.

− Pelasimme hyvän ensimmäisen erän. Emme saaneet kylläkään maalia siinä aikaiseksi. Pelasimme tosi hyvää toista erää pitkän matkaa, kunnes saimme maalin. Sitten, syystä tai toisesta, annoimme luvattoman monta ylivoimahyökkäystä toisen erän loppuun ja siitä pari kaunista maalia Kärpille ja tilanne olikin toisin päin, KalPan Virta kertasi.

Kolmannen erän alussa KalPa oli liikkellä terävästi ja iski pelin tasoihin. 2−2-maali merkattiin Tommi Jokiselle ja syöttöpisteet Matias Myttyselle sekä Juuso Riikolalle. Erän loppupuolella vierasjoukkue iski ottelun viimeiseksi jääneen 3−2-maalin. Voittomaali kirjattiin Keräsen nimiin ja syöttöpisteet saivat Rissanen ja Mikko Nuutinen.

− Kolmannen erän alkuun saimme tärkeän tasoitusmaalin ja sitten alkoi näkyä, että meiltä alkoi bensa loppumaan. Pelasimme kuitenkin isolla sydämellä ja kovalla taistelulla loppuun asti ja odotimme niitä omia paikkojamme. Tänään sitten kävi niin, että saimme siitä maalin, KalPan päävalmentaja Virta päätti.

− Tämä peli olisi voinut kääntyä ihan kummalle vain. Meillä oli aika paljon paikkoja, joista olisi pitänyt pystyä maali tekemään. Emme näköjään pystyneet ja KalPa sitten teki, Kärppien Suikkanen kommentoi.