Leskisen näytös karisteli Kärppien JYP-peikon

LIIGA / Raportti
Kärpät juhli Raksilan tiistai-illassa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Oulussa kohtasivat sarjan kuumin kotijoukkue ja sarjan kuumin vierasjoukkue. JYP näytti marssivan jälleen voittoon, mutta Kärpät iski viimeisillä minuuteilla tarvittavat osumat 2−1-voittoon.

Oulun Kärpät isännöi tiistaina JYPiä Oulussa. Joulun jälkeen Kärpät on ollut kuumin kotijoukkue, kun taas JYP kuumin vierasjoukkue. Hurrikaaniryhmä oli myös 12 ottelun mittaisessa pisteputkessa vierasotteluissa.

Muutenkin mielenkiintoista tilastostatistiikkaa illan otteluun oli tarjolla. Kärpät oli voittanut JYPin runkosarjassa Oulussa edellisen kerran yli kolme vuotta sitten, joulukuussa 2013. Myös kaikki tämän kauden kolme aiempaa kohtaamista olivat menneet jyväskyläläisten nimiin Kärppien iskettyä vain yhden maalin niiden aikana.

Nämä tilastokummajaiset jäivät kuitenkin unholaan, kun Kärpät esitti komean nousun takaa rinnalle ja ohi.

Vahvuudet näkyvillä

Molemmat joukkueet pyrkivät saamaan omat vahvuutensa suurella kädellä näkyviin heti alusta. Oululaiset luottivat lähes sokeasti viisikon keräänkasaamiseen ja hitaisiin lähtöihin, mikä puolestaan avasi JYPille mahdollisuuden aktiiviseen karvauspelaamiseen.

JYP antoikin kovan paineen kiekolliseen pelaajaan jokaisella kentän osa-alueella, mikä teki kovan loven isäntien peliin. Vierailijoiden rikkonainen pelityyli muokkasi pelin virtausta myös vierailijoille sopivammaksi.

Tästä paras esimerkki saatiin 0−1-maalissa, kun heti alun jälkeen jyväskyläläiset rynnistivät vastahyökkäykseen. Taustalta hyökkäystä tukemaan liittynyt Mikko Kalteva sai lopulta lyödä kiekon ohi Jussi Rynnäksen.

Myös Jussi Olkinuora oli maalillaan täystyöllistetty, sillä hänelle kertyi avauserässä 17 torjuntaa. Kärpät hakivat laukaisupaikkansa pidempien hyökkäysalueen pyöritysten kautta, mutta hyville paikoille joukkue pääsi vain harvoin.

Toinen erä oli vielä vahvemmin JYPin hallinnassa, kun joukkue pääsi entistä paremmin ahdistamaan oululaisten pelin avaamista. Kun Kärpät ei luopunut hitaammista lähdöistä, myös riistoja syntyi.

Samaan ajoittain ajautuivat myös jyväskyläläiset. Puolustusvalmius sekä ykkössektorin puolustaminen oli kuitenkin molemmilla laadukasta.

Erän edetessä kaukaloon alettiin saada myös tunnetta. Molemmat joukkueet ajoivat hanakammin maalille, minkä seurauksena pieniä kahakoita nähtiin. Suurin tunteenkuohahdus nähtiin, kun Jani Hakanpään poikittainen maila kuumensi Jani Tuppuraisen niin, että Tuppuraisen kostoretken jälkeen molemmat lähtivät jäähylle.

Leskisen soolomaali

Myös kolmas erä alkoi Hakanpäältä epäonnisissa tunnelmissa, kun hänen mailansa osui Antti Suomelaa naamaan. Suomela joutui lähtemään koppiin paikattavaksi, kun vierailijat pääsivät neljän minuutin ylivoimalle.

JYPin ylivoima oli kuitenkin äärimmäisen vaisua, mikä antoi Kärpille energiapiikin. Aktiivinen liike pakotti vierailijat myös jäähyihin, jotka tuottivat Kärppien tasoitusosuman Ville Leskisen komean soolo-osuman muodossa.

Ottelu näytti menevän jatkoajalle, mutta 26 sekuntia ennen loppua Kärpät iski vielä maalin. Miska Humaloja rynnisti maalille ja videotarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin. Tämä toi Kärpille voiton, joka paransi joukkueen asetelmia suoran pudotuspelipaikan jahdissa.

JYPin seuraava ottelu on torstaina Jyväskylässä KalPaa vastaan. HIFK puolestaan saapuu Ouluun lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo