Erittäin tasainen kärkikamppailu päättyi lopulta oululaisjuhliin

LIIGA / Raportti
Lasse Kukkonen oli illan juhlan aihe.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Lauantaina Oulun Raksilassa nähtiin erittäin kovatasoinen kärkikamppailu, kun Kärpät ja JYP ottivat yhteen. Ottelussa palkittiin kärppäkapteeni Lasse Kukkonen 500 Liiga-ottelun merkkipaalun saavuttamisesta.

Kukkonen saavutti 500:nnen Liiga-ottelunsa viime maanantaina, kun Kärpät kohtasi Ässät. Myös maajoukkueen kapteenina toiminut puolustaja on pelannut kaikki liigaottelunsa oululaisten riveissä.

Heti aloituskiekon tipahdettua ottelun tempo oli erittäin kova ja peli virtasi päästä päähän koko ajan. Kokonaiskuvassa kotijoukkue pystyi kuitenkin hallitsemaan hieman jyväskyläläisiä paremmin kiekollisella pelillä. 

Maalittomassa ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet onnistuivat hyvin pyörittämään peliä, mutta kunnollisia maalipaikkoja ei kummallekkaan tullut. Kumpikin joukkue pääsi kokeilemaan ylivoimaa, mutta tulosta ei tullut ja erätauolle siiryttiin maalittomassa tilanteessa.

Kärppien vahva kiekollinen pelaaminen aiheutti välillä pitkiä pyörityksiä hurrikaanien puolustusalueella, jolloin vieraiden pelaajat alkoivat väsyä vaihtovälin pidetessä. Juho Olkinuora pelasi erittäin korkealla tasolla jyväskyläläisten maalilla, ja se piti JYPin toiveet vielä hengissä.

Oululaisten ykköskenttä oli koko ottelun ajan erittäin hyvässä vireessä, ja kentällinen teki toisen Kärppien maaleista, kun Charles Bertrand iski toisen erän puolessa välissä komealla kääntölämärillä kotijoukkueen johtoon.

Kotijoukkueen ylivoima oli edelleen heikkoa, sillä Kärpät sai kolme ylivoimamahdollisuutta eikä se onnistunut tekemään yhdenkään aikana maalia. 

Vieraiden ylivoima oli isäntien tavoin heikkoa, vaikkakin hyvää pyöritystä he saivat ajoittain aikaan. Veini Vehviläinen puolustuksen avustuksella onnistui ottamaan tarvittavat torjunnat pitääkseen joukkueensa johtotilanteessa.

Miska Humalojan johtama kolmoskenttä oli erittäin hyvällä pelipäällä, kun se pystyi tukahduttamaan hyvin jyväskyläläisten ykköskentän yritykset saada vyörytystä isäntien puolustusalueelle. 

Myös Jyväskylästä viimeisen JYP-sopimuskautensa vuokralla Kärpissä pelaava Vehviläinen pelasi isäntien maalilla erittäin vahvasti.

Nuorukainen joutui kuitenkin antautumaan kerran, kun Juuso Puustinen antoi Jani Tuppuraiselle loistavan poikittaissyötön. Tästä 37-vuotias laitahyökkääjä tälläsi kiekon aivan yläkulmaan ja toi hurrikaanit vielä maalin päähän joukkueen pelatessa ilman maalivahtia.

JYP ei saanut enää Tuppuraisen maalin jälkeen kunnollista kiriä aikaiseksi ja ottelu päättyi Kärppien voitonjuhliin loppulukemin 2-1. Oululaiset siirtyivät hurrikaanien ohi Liigassa jo kakkospaikalle.

Korjattu klo 23:04: Vehviläisen sopimustilanne

» Lähetä palautetta toimitukselle