Ässät taisteli tuhlaaja-Kärpät nurin – ”Olisi voitu laukoa enemmänkin”

LIIGA / Raportti
Andreas Bernard kerkesi välillä myös hengähtää. Ässien maalivahti torjui ottelussa 45 laukausta.
Kuva © Sami Kemppainen
Kärppien kotivoittojen putki katkesi tehottomaan viimeistelyyn presidenttiparin silmien alla. Porin Ässät taisteli Andreas Bernardin johdolla vierasottelusta kaksi pistettä.

Oulussa juhlittiin satavuotiasta Suomea tasavallan presidentin johdolla. Maamme-laulun jälkeen Sauli Niinistö pudotti avauskiekon Liigan juhlaotteluiden sarjaan kuuluneessa pelissä. Tunnelma oli runkosarjapelin asteikolla katossa.

Juhlatunnelma siirtyi kaukaloon ja Kärpät tuli vauhdikkaasti peliin sisään. Ensimmäinen erä näytti oikeastaan koko pelin kuvan pienoiskoossa. Kotijoukkue tuhlasi hyviä maalintekopaikkoja Ässien taistellessa puolustuspäässä.

− Kova rutistus, olimme eilen Kuopiossa ja on tässä matkusteltu ympäri Suomea. Ennen kaikkea olen tyytyväinen joukkueen taisteluun. Kaikki jätettiin kentälle, Ässien päävalmentaja Jyrki Aho kertoi ottelun jälkeen.

Toisessa erässä Kärpät jatkoi vyörytystään ja laukausmäärä Andreas Bernardia kohti vain kasvoi. Sama tehottomuus kuitenkin jatkui, eikä kolme ylivoimaakaan tuottanut tulosta.

− 85 laukausta meillä ja 23 vastustajalla, ja tuli semmoinen fiilis, että olisi voitu laukoa enemmänkin. Tämmöisellä suorituksella yhdeksän kertaa kymmenestä tehdään enemmän maaleja kuin vastustaja, mutta ei tällä kertaa, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner totesi.

Erän puolivälissä nähtiin kyseenalainen tilanne, kun vieraiden Ben Blood taklasi keskialueella kiekotonta Mikael Ruohomaata kyynärpäällä takaraivoon. Ruohomaa jäi jäähän makaamaan, mutta tilanteesta ei tuomittu jäähyä.

Hetkeä myöhemmin Ässien Mikael Saha pääsi laittamaan Kristian Tuohilammen hienosta syötöstä kiekon lähes tyhjään maaliin. Blood kirjattiin maalin toiseksi syöttäjäksi.

Kiekkosateesta yksi löysi lopulta tiensä maaliin

Kärppien mylly jatkoi pyörimistään kolmannessa erässä. Laukaukset menivät edelleen seinille tai pysähtyivät loistavasti pelanneeseen Bernardiin.

− Vastustaja taisteli hullun lailla maalin edessä ja puolusti sitä sydämellään. Heidän maalivahtipeli oli tänään onnistunutta ja meillä jäi viimeinen silaus puuttumaan, Manner kertoi.

Lopulta Ässien rangaistuksen jälkeen Ville Leskinen laukoi lähes siniviivan etäisyydeltä Kärpät tasoihin. Vain kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua syntyneen maalin syötti Saku Mäenalanen.

Tasoituksen jälkeen peli jatkui jatkoajalle, mutta kolmella kolmea vastaan ratkaisua ei nähty. Voittolaukauskisassa onnistui ainoastaan Ässien kultakypäräinen puolustaja Maksim Matushkin. Näin Ässät sai taistelustaan palkinnoksi vierasvoiton ja kaksi pistettä.

− Haaste oli kova, mutta kova oli taistelukin. Pitää olla tyytyväinen, että maalivahtipeli ja taistelu kuitenkin riittivät ja saimme täältä jotain mukaan. Saimme myös mallin siitä, mitä on pelata liigan parasta joukkuetta vastaan, Aho tiivisti ottelun.

Ottelun jälkeen myös Manner oli kuitenkin tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja koko ottelutapahtumaan.

− Ennen kaikkea oli hieno tapahtuma ja päivä. Joukkueelta tämä oli taas loistava suoritus. Vieruskaverin eteen tehtiin jälleen töitä, eikä yksikään lenkki pettänyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle