Hytönen nosti JYPin kanveesista − TPS:n Hippos-taika murtui

LIIGA / Raportti
Hytönen johti joukkojaan edestä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
TPS näytti marssivan voittoon lauantai-illan kärkikamppailussa, mutta JYP onnistui kipuamaan rinnalle ja ohi. Lopulta jatkoajan kautta voitto irtosi lukemin 3−2.

TPS saapui Jyväskylään pahasti vajaamiehisenä erityisesti hyökkäyspään osalta. JYPin puolelta erikoinen veto kokoonpanossa nähtiin nelosketjun keskellä, missä stunttaajana oli Janne Kolehmainen toistamiseen lyhyen ajan sisään.

Joukkueet tarjosivat ajoittain laadukasta, välillä taas viihdyttävän vauhdikasta peliä. TPS näytti pitkään marssivan voittoon, mutta JYPin kapteenin Juha-Pekka Hytösen kaksi osumaa toivat jyväskyläläisille 3−2-jatkoaikavoiton.

− JYP on ollut pitkään voittamaton ja sitä se oli tälläkin kertaa, Ari-Pekka Selin sanoi.

Samalla katkesi pitkä TPS:n menestysputki Jyväskylässä, sillä edellinen tappio oli lokakuulta 2014.

− Meillä on ollut kova yhdeksän päivän rutistus, kun on kohdattu viisi kärkijoukkuetta. Olemme onnistuneet voittamaan kaikki, Marko Virtanen iloitsi.

TPS:lle unelma-alku

Turkulaiset tulivat otteluun terävämmällä jalalla ja paremmalla sykkeellä, mikä johti kruunuun reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Pekka Tuokkola ei saanut haudattua laukausta ylivoimalla, minkä johdosta Tomi Kallio sai sutia kiekon tyhjään maaliin.

− Erittäin haastava alku meille, kun maali tuli. Emme olleet niin teräviä kuin olisi voitu olla, Marko Virtanen harmitteli.

JYPin alku ottelulle oli hieman laahaava, kun TPS:n paineistus tuotti ongelmia. Pikkuhiljaa joukkue alkoi päästä kuitenkin parempaan rytmiin, mitä kautta rakentui muutama hyvä rintamahyökkäys. Niklas Frimanille aukesi loistopaikka tasoittaa ottelu, mutta puolustaja suti tyhjästä maalista ohi.

Erän loppuakohden ote siirtyi entistä enemmän JYPin haltuun. Turkulaiset antoivat aloitteen isännillä luopumalla kiekosta silloinkin kun ei välttämättä tarvetta olisi ollut. Tätä kautta JYP sai muutamia pidempiä pyörityksiä aikaiseksi, joista yksi päättyi Janne Tavin ohjaamaan 1−1-tasoitusosumaan.

TPS:lle takaiskumaali oli pienempi šokki kuin jyväskyläläisille. Heti toisen erän alkuminuuteilla joukkue tarrasi hallintakapulaan, vaikka isännilläkin oli omat hetkensä. Vieraiden valttina oli parempi kamppailuvalmius, joka teki JYPin kiekollisesta pelistä huolimatonta.

− TPS pelasi erittäin fiksusti ja fyysisesti tehden meidän pelaamisemme haastavaksi, Virtanen myönsi.

TPS:n terävämpi ilme näkyi erityisesti maalien edustoilla. Tätä kautta syntyi myös TPS:n johtoasema, kun Patrik Virta suti irtokiekon verkkoon.

Loppua kohden toisen erän tempo romahti. Molemmat joukkueet hakivat runsaasti hitaita lähtöjä, jotka erityisesti JYPin puolella ontuivat pahasti.

Kapteeni kantoi vastuun

JYP sai päätöserään hyvää painetta aikaiseksi TPS:n päätyyn, mutta laadukkaat maalipaikat loistivat poissaolollaan. Hurrikaaniryhmän otteista oli aistittavissa kevyttä mailanpuristamista, mutta toisaalta turkulaiset pelasivat erinomaista puolustuspeliä.

Vaikka pitkään näytti, että TPS marssii jälleen vierasvoittoon Jyväskylässä, JYP onnistui kampeamaan 2−2-tasatilanteeseen Hytösen ylivoimaosumalla. Sama mies astui esiin myös jatkoajalla tuoden JYPille neljännen peräkkäisen voiton.

Tasoitusosuma syntyi, kun Harri Tikkanen sai tunteita herättäneen rangaistuksen.

− Lopun tilanteet ottavat kaaliin, Selin päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo