JYP kaatoi Tapparan kotonaan - Tuokkolalle nollapeli

Anssi Löfman sai kunnian lyödä viimeisen niitin kolmen pisteen voitolle.
Ensimmäistä voittoaan hakenut JYP sai vieraakseen suvereenisti omia pelejään tällä kaudella hallinneen Tapparan. Luja yritys ja usko omaan tekemiseen palkittiin tällä kertaa kolmella pisteellä kotiyleisön edessä.

JYP otti kotonaan kauden ensimmäisen kolmen pisteen voiton. Joukkue joutui tekemään kotiyleisönsä edessä täyden iltapuhteen, kun se onnistui kaatamaan tapparan 2-0. JYP näytti ottelun alussa, että edelliset ottelut oli unohdettu ja peli alkaa aina nollista.

Katkeran tappion edellisenä päivänä Hämeenlinnassa kokenut kotijoukkue oli jo mennä ottelussa johtoon Tapparan puolustajan virheen seurauksena. Tapparan Valtteri Kemiläinen antoi huolimattoman syötön ylösnousussa ja Henri Kanninen pääsi syötön katkon jälkeen karkaamaan läpiajoon.

Dominik Hrachovina Tapparan maalilla onnistui kuitenkin torjumaan laukauksen. Kemiläinen kävi vielä kiitollisena taputtelemassa maalivahdin patjoja torjunnan jälkeen.

JYP pääsi Otso Rantakarin jäähyn myötä kokeilemaan ylivoimansa terävyyttä. Hetken jo näytti siltä, että mailaa puristetaan liikaa, eikä hyökkäysalueelle saada kunnon kuvioita kuntoon.

JYP onnistui lopulta maalinteossa, kun Tuomas Pihlman nosti maalin kulmalta kiekon verkkoon. Tapparan alivoima joutui antautumaan ensimmäisen kerran tällä kaudella Liigassa.

JYPin kultaista kypärää kantanut Sami Niku oli loistavalla pelituulella ja puolustaja meni rohkeasti maalille yrittämään ratkaisua. Ratkaisujen tekijöitä JYP juuri nyt tarvitseekin.

Virheitä ottelun alun vältellyt Tappara heräsi takaiskun seurauksena. Vierasjoukkue ei saanut ensimmäisen erän lopun rynnistyksessä kiekkoa kuitenkaan tolppaa lähemmäksi maalia, vaikka kertaalleen peliväline jo pyöri lähes maaliviivalla.

JYPin maalilla torjuntavastuun saanut Pekka Tuokkola joutui ottelussa kunnolla tositoimiin ja varsinkin, kun Tappara pääsi jauhamaan ylivoimapeliä. Vaikea uskoa, että maalivahti löysi taluttamatta kaukalosta ulos illan pyörityksen jälkeen.

Kotijoukkueen kolossimainen puolustaja Nolan Yonkman taklasi poikittaisella mailalla Veli-Matti Savinaisen päin laitaa. Tapparan Arttu Ilomäki kävi antamassa tilanteesta muistutuksen. Tilanne olisi voinut kehittyä jopa pystypainiksi, mutta Yonkman hoiteli kokoeronsa turvin molemmat vastustajan pelaajat väljemmille vesille.

Ottelun mittaan tuomarit katselivat lukuisia tilanteita läpi sormien. Varsinkin silloin kun pelattiin ylivoimaa, pysyi pilli visusti hiljaa selvän näköisenkin rikkeen jälkeen. Vaikka molemmat joukkueet joutuivat kärsimään päätöksistä tasapuolisesti, niin mielellään näkisi saman linjan jatkuvan läpi ottelun tilanteesta riippumatta.

Tappara pisti myllyn pyörimään ja tyhjä maali lauloi

Tappara yritti saada tasoitusta aikaiseksi runsaasti katkoja sisältäneessä kolmannessa erässä. JYP ei alkanut varmistelemaan omaa peliään ja sekavia tilanteita saatiin nähdä molemmissa kenttäpäädyissä.

Tapparan Martin Røymark pääsi yllättäen läpiajoon, mutta norjalaislaiturin ratkaisu kesti liian kauan ja JYP-puolustus ehti tilanteessa hätiin.

JYPin päävalmentaja Marko Virtanen otti aikalisän, kun peliaikaa oli jäljellä reilut viisi minuuttia. Tappara oli saanut pelin pyörimään kotijoukkueen päädyssä ja pieni katko oli valmentajan mielestä paikallaan.

Aikalisän jälkeenkin kaukalossa nähtiin käytännössä Tapparan hallintaa ja kotijoukkueen selviytymistaistelua. Tappara otti Hrachovinan pois maaliltaan, kun joukkue pääsi ottelun viime minuuteilla pelaamaan ylivoimaa.

Ottelun ratkaisu tuli lopulta Anssi Löfmanin toimesta, kun laitahyökkääja onnistui laittamaan kiekon tyhjään maaliin.