Kun erätauko kaiken muuttaa voi - JYP voitti Puustisen salamamaaleilla

LIIGA / Raportti
Juuso Puustinen iski kolmannen erän alkuun kaksi nopeaa osumaa.
Jyväskylässä palattiin maajoukkuetauolta peleihin tiistaina, kun JYP ja KooKoo iskivät yhteen. Jääkiekossa erikoistilanteet ovat tunnetusti päivä päivältä isommassa roolissa, ja musta minuutti kolmannessa erässä koituikin kouvolalaisten kohtaloksi.

Jääkiekko ei ole aina reilua. Vaikka KooKoo oli tiistaina tasakentällisin jopa hallitsevampi osapuoli, erikoistilanteiden tuhriminen ja JYPin tehokkuus niissä maksoivat joukkueelle kolme pistettä.

KooKoo pääsi pelaamaan ottelun alkupuolella paljon ylivoimalla, mutta joukkue ei onnistunut niitä hyödyntämään muutamista loistopaikoista huolimatta.

JYP sai oman mahdollisuutensa toisen erän lopussa, kun KooKoo otti kaksi jäähyä peräkkäin, ja joutui kahden miehen alivoimalle.

JYP pelasi erän lopun ylivoiman pitkälti Juuso Puustisen tunnetusti erinomaisen laukauksen kautta, mutta tuolloin raju pommitus kilpistyi joko KooKoo-pelaajiin, tai päätyplekseihin.

Erätauon jälkeen jälki kuitenkin muuttui, kun Puustinen iski 41 sekunnin sisään kaksi maalia. Ensimmäinen tuli kahden miehen ylivoimalla jo 20 sekunnin pelin jälkeen, ja toinen yhden miehen ylivoimalla, 21 sekuntia edellisestä.

Tästä KooKoo ei enää toipunut. Vaikka joukkue saikin lopussa painetta JYPin puolustusalueelle, maalipaikat jäivät vähiin. Jani Tuppurainen viimeisteli 3−0-loppulukemat tyhjään maaliin.

Vierasjoukkueen apuvalmentaja Simo Mälkiä totesikin, että ottelu ratkesi erikoistilannepelaamiseen.

− JYP oli tänään parempi sekä yli- että alivoimalla.

KooKoo alussa terävä

KooKoo aloitti ottelun terävästi. Vaikka ottelun alku olikin puolin ja toisin kiekollisesti erittäin heikkotasoista, erän edetessä kouvolalaiset ottivat vahvemmin kuskin paikan. 

Joukkue paineisti jyväskyläläisten puolustajia aggressiivisesti, mikä aiheutti lukuisia harhasyöttöjä JYPin puolustukselle. Lisäksi joukkue vyörytti komeita suoria hyökkäyksiä jatkuvasti JYPin keskialueen puolustuksen läpi. 

Yksi JYPin ottelun sankareista, maalivahti Jussi Olkinuora kuitenkin nollasi KooKoon yritykset kerta toisensa jälkeen. Kruununa esimerkiksi Malte Strömwallin läpiajon torjuminen.

− Olipa kyllä erikoinen ottelu tauon jälkeen. Normaalisti käyrä on nouseva, tänään se oli laskeva. Tultiin hyvin ottelun alkuun, mutta sen jälkeen loppui ehkä vähän työnteko. Tasakentällisin peli oli tasaista, totesi Mälkiä.

JYP heräsi hiljalleen

JYP oli etenkin ottelun avauserän telineissä. KooKoo paineisti ylhäältä, ja JYPin kiekolinen peli tyssäsi jatkuvasti keskialueelle.

− Ensimmäinen erä oli vaikea. Kiekot jäivät matkalle, ja KooKoo oli sitä kautta pelin päällä. Emme päässeet rytmittämään peliä, pohti JYPin päävalmentaja Marko Virtanen. 

Toisessa erässä tahti kuitenkin muuttui, kun isännät alkoivat saada viisikkoa paremmin kasaan ja pääsivät kiekon kanssa paremmin keskialueen yli. Joukkue sai hyvin kiekkoja kouvolalaisten selustaan, ja loivat sitä kautta paljon pitkiä hyökkäyksiä KooKoon puolustusalueella. 

− Toisessa erässä saimme jäähyt pois, ja sitä kautta pääsimme myös paremmin omaan rytmiin kiinni.

Kolmas erä oli erän alun pikamaalien jälkeen pitkälti JYPin näpeissä. Joukkue tyytyi puolustamaan keskustaa tiiviisti, ja siirtelemään vain kiekkoja syvälle vastustajan alueelle.

− Kolmannen erän alku oli hyvä, saimme kaksi ylivoimamaalia. Muutenkin pelissä oli hyvä suunta, kun otteet paranivat pelin edetessä, päätti Virtanen.

JYPin urakka jatkuu vierailulla Poriin torstaina. KooKoo isännöi lauantaina Pelicansia.

» Lähetä palautetta toimitukselle