"Kaoottinen ilta" toi JYPille ison päänahan

LIIGA / Raportti
Turkulainen iski ottelun viimeisen maalin.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto

Pelin kuva rakentui voimakkaasti jäähyjen ympärille. Heti ensimmäisistä minuuteista lähtien tuomarit tekivät erittäin tiukan linjan selväksi, mutta tästä lipsuttiin hetkittäin.

Erityisesti KalPa pääsi testaamaan ylivoimansa toimivuutta, mutta se ei juuri hurraa-huutoja aiheuttanut. JYP puolestaan oli omissa paikoissaan äärimmäisen tyly.

Lopulta JYP karisteli KalPa-peikkonsa 3−0-voitolla.

− Oli aika kaoottinen ilta. Tulos ja suorittaminen jäivät meiltä piippuun, Sami Kapanen summasi.

Marko Virtanen käänsi katseitaan jo tiistain CHL-finaaliin.

− Emme olleet aiemmin KalPaa voittaneet tällä kaudella. KalPa oli meille paras mahdollinen kenraali tiistain CHL-finaalia ajatellen.

Rikkonaista peliä

Jäähyt sekoittivat molempien joukkueiden pelaamista erittäin voimakkaasti, mikä poisti viimeistä terää molempien pelistä. Tästä huolimatta kävi selväksi, että KalPan itseluottamus ei ollut aiempien kohtaamisten tasolla, kun kiekollinen peli oli melko arkaa.

JYPin ilme puolestaan oli hyvin nälkäinen. Aggressiivinen pelityyli sotkikin kuopiolaisten pelaamista niin tasakentällisin kuin ylivoimalla. JYP saikin rakennettua riistojen kautta pari hyvää paikkaa, mutta avauserä pelattiin maalittomana.

Toisessa erässä jäähyjä jaettiin yhteensä 41 minuuttia, JYPille 35 ja kuopiolaisille kuusi. Tämä näkyi voimakkaasti kenttätapahtumissa. KalPan ylivoimasta puuttui kuitenkin juonikkuus ja päättäväisyys, mikä helpotti hurrikaaniryhmän selviytymistaistelua.

− Etsikkoaikamme oli juuri ylivoimalla, mutta intensiteetti suhteessa vastustajaan oli liian alhainen, Kapanen harmitteli.

Harvoina tasaviisikoin pelattuina hetkinä JYP oli hivenen terävämpi hyödyntäen vieraiden järkkynyttä kenttätasapainoa. Maalipaikat jäivät melko vähäisiksi, mutta Juuso Puustisen ja Ossi Louhivaaran osumilla toiselle erätauolle lähdettiin JYPin 2−0-johdossa.

JYPiltä erinomaista johdon puolustamista

Pelin luonne oli päätöserän alussa varsin ailahteleva, kun vauhti oli kova. KalPa sai aikaiseksi pari puolittaista paikkaa kirinsä aikana, mutta kaikenkaikkiaan JYPin ykkössektorin puolustaminen oli laadukasta.

Viimeisen niitin JYPin voitolle iski Jerry Turkulainen, joka pääsi komean sommitelman päätteeksi iskemään ottelun viimeiseksi jääneen maalin. 

− Halusimme keskittyä vain siihen, mihin pystymme vaikuttamaan. Homma pysyi loppupeleissä lapasessa, Virtanen iloitsi.

Varsinkin tämä teki kuopiolaisten kiristä varsin näennäisen. Aiemmissa kohtaamisissa pelejä hallinneet kuopiolaiset joutuivat mukautumaan JYPin rytmiin, mikä teki pelistä heille erittäin vaikean.

» Lähetä palautetta toimitukselle