Hurrikaani oli varsin vaisu KalPan pyörittäessä

LIIGA / Raportti
Jesse Mankinen oli ottelussa varsin pirteällä peli päällä ja iski myöskin vierasjoukkueen toisen maalin.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Perjantaina pelattiin Liigan välieräsarjan toiset ottelut JYPin ja KalPan välillä. JYP oli todella vaisu kotonaan Hippoksella, kun kuopiolaiset pyörittivät mielin määrin. KalPa otti oikeutetusti 3-0-vierasvoiton. JYP on ollut KalPaa vastaan purjeessa, sillä jyväskyläläiset eivät ole pystyneet kuopiolaisia vastaan tekemään yhtään maalia 120 minuuttiin. Eero Kilpeläinen torjui ottelussa nollapelin.

Ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä. Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet pääsivät luomaan useita maalintekopaikkoja, mutta maalit jäivät vielä uupumaan. Varsinkin kotijoukkue JYP tuli ensimmäiseen erään varsin terävästi.

JYP pääsikin yrittämään aivan erän alkuun erikoistilannepelaamista, kun KalPan Eetu Luostariselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus korkeasta mailasta. Ottelu oli kerennyt vanheta ainoastaan tasan kaksi minuuttia. Kotijoukkue sai ylivoimansa aikana varsin hyvää pyöritystä aikaiseksi, mutta KalPa-maalivahdin Eero Kilpeläisen maali pysyi koskemattomana.

Ottelun ensimmäisellä kympillä nähtiinkin hieman dramatiikkaa, kun JYPin Michel Miklikin kyynärpää osui kuopiolaisjoukkueen pelaajaa päähän. Tilanteesta Miklikille tuomittiin 2+10-minuutin rangaistus. Vierasjoukkue ei pystynyt hyödyntämään omaa ylivoimaansa.

Aivan ensimmäisen erän lopussa nähtiin toinen hieman dramaattinen tilanne. Kotijoukkue sai toimitettua kiekon KalPa-maaliin ohi Kilpeläisen, mutta pelikellosta oli aika kulunut jo loppuun. Tilanne tarkistettiin vielä videotarkistuksessa.

Ensimmäisessä erässä kotijoukkueen Pekka Tuokkolalle kirjattiin kymmenen torjuntaa ja Kilpeläiselle puolestaan vain neljä torjuntaa.

Toisen erän kuvio oli selvä – KalPa määräsi ja kotijoukkue vikisi

Toisen erän alussa kotijoukkueella oli mahdollisuus siirtyä 1-0-johtoon, kun Miklik pääsi yrittämään maalintekoa. Kilpeläinen kuitenkin veti vielä pidemmän korren. Tilanteen seurauksena KalPa pääsi vastahyökkäykseen ja Tommi Jokinen ohitti lopulta JYP-maalivahti Tuokkolan hienon soolomaalin jälkeen. KalPa saikin maalista virtaa ja alkoi hallita pelitilanteita kentällä.

25 minuutin tienoilla kotijoukkue pääsi yrittämään tasoitusta ylivoimalla. JYPin ylivoima oli ailahtelevaa, sillä KalPa sai alivoimansa aikana luotua muutamia hyviä maalintekopaikkoja.

Kotijoukkueen Mikko Kalteva pääsi varsin lähelle maalintekoa, sillä hyökkääjän laukaus kimposi tolppaan. Loppua kohden JYP pääsi paremmin erässä peliin mukaan ja sai pidempiä pyörityksiä kohti Kilpeläisen maalia.

Toisessa erässä Tuokkola koppasi yhdeksän koppia, ja virkaveli Kilpeläinen kaksi enemmän eli yksitoista torjuntaa.

Kotijoukkue JYP tuli kolmanteen varsinaisella hurrikaanipyörremyrskyllä, niin kuin logossakin. JYP sai ensimmäisiin minuutteihin luotua useita maalintekotilanteita. Kolmannen erän alku olikin kotijoukkueen paras koko ottelusarjassa tähän mennessä.

Ajassa 48.31 vierasjoukkue KalPa siirtyi kahden maalin johtoon, kun Jesse Mankinen ohitti kotijoukkueen maalivahti Tuokkolan. Mankisen maali syntyi vain kaksi sekuntia sen jälkeen, kun kotijoukkue oli saanut jäähyaitiosta viidennen kenttäpelaajan takaisin.

Viimeisellä viidellä minuutilla kotijoukkue JYP haki vimmatusti ensin kavennusmaalia ja sen jälkeen mahdollista tasoitusosumaa, jotta ottelu jatkuisi täyden peliajan jälkeen. Kilpeläinen oli KalPa-maalilla todellinen muuri, joka hoiti kiekot yksitellen todellisella varmuudella. Ajassa 56.38 kotijoukkue otti maalivahtinsa pois ja haki tarvittavia maaleja kuudella kenttäpelaajalla.

Vierasjoukkueen Jyri Junnila iski viimeisen niitin JYPin arkkuun, kun hän iski kiekon tyhjään maaliin. Tässä ottelusarjassa JYP ei ole vielä onnistunut kertaakaan maalinteossa. Näin ollen vierasjoukkue KalPa on pitänyt 120 minuuttia JYPin ilman maalia. Kilpeläiselle ottelussa nollapeli, kaiken kaikkiaan hän kirjautti kamppailussa 21 torjuntaa.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran lauantaina Kuopiossa. Ottelu on jyväskyläläisille varsin tärkeä: jos KalPa ottaa myöskin kolmannesta ottelusta voiton, takaa-ajamisesta tulee entistäkin haastavampaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo