Manner soimasi itseään joukkueensa tappiosta: "Peiliin saa kotona katsoa"

LIIGA / Raportti
Antti Suomela iski ottelun voittomaalin.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP ja Kärpät tarjosivat virheiden sävyttämän ottelun harvalukuiselle yleisölle. JYP nousi lopulta jo kolmannen kerran tällä kaudella tappioasemasta voittoon, kun 4−3-lukemat viimeisteltiin ottelun loppuhetkillä.

Ottelun alun kantava teema oli huolimattomuus puolin ja toisin. Avauserässä vihellettiin kolme jäähyä, joista jokainen tuli hyökkäyspään kampituksesta. Kärpät onnistui hyödyntämään toisen ylivoimansa varsin erikoisella tavalla, kun Jasse Ikosen laukaus kimpoili JYP-puolustuksesta verkon perukoille.

Avauserä oli muutenkin varsin Kärpät-merkkinen. Tasapainoinen karvauspelaaminen ja syöttösuuntien poispelaaminen saivat JYPin pahaan pulaan, eikä isännillä ollut käytännössä ollenkaan omaa kiekollista peliä. Tahtipuikon ollessa oululaisten hallussa he pääsivät vyörymään hyökkäysalueelle mielin määrin, mutta laadukkaat maalipaikat jäivät vähiin.

Erätauolle lähdettiin vieraiden 0−2-johdossa, kun Miika Koiviston laukaus yllätti Jussi Olkinuoran.

− Vaikka kuinka nauhaa katsoimme, että yksi formula-kisa tulossa, peli tuli täysin silmille, Marko Virtanen harmitteli.

JYP tuli toiseen erään kulmahampaat esiin kaivaneena. Olennainen osa peliä olivat edelleen roiskaisut vastustajan päätyyn, jotka pakottivat Kärpät luistelukilpailuihin. Yksi luistelukilpailu tuottikin isäntien kavennusosuman, kun Jani Tuppurainen iski maalin omasta irtokiekostaan.

Pelin virtauksen kääntyminen hurrikaaniryhmän eduksi toi mukanaan liiallistakin innokkuutta, kun Kärpät pääsi yllättämään terävillä vastaiskuilla. Paras paikka siunaantui läpiajoon karanneelle Charles Bertrandille, mutta mies ei onnistunut kauden toisen osumansa iskemisessä.

JYP oli myös avauserää terävämpi kakkoskiekoissa, jotka eivät enää päätyneet poikkeuksetta oululaisten haltuun. Tätä kautta syntyi myös ottelun tasoitusmaali, kun Jaakko Jokinen sivalsi uransa toisen osuman liigan puolella.

− Toisessa erässä tietoisuus kasvoi, mutta pelkoa oli puserossa. Kiekkoja jäi liikaa matkalle, Virtanen muisteli.

Dramaattinen loppu

Päätöseräkään ei alkanut JYPin kiekollisen pelin juhlalla, kun Bertrand poimi harhasyötön Kärppien hyökkäysalueella, eikä jättänyt Olkinuoralle mahdollisuuksia.

Johto-osuman jälkeen ote ei suoraan JYPille kääntynyt, vaan peli pysyi erittäin vauhdikkaana ja tilanteita nähtiin molemmissa päädyissä. JYP puski väkisin rinnalle, kun peliä oli alle seitsemän minuuttia jäljellä. Heti ylivoiman jälkimainingeissa Henri Kanninen ohitti Jussi Rynnäksen.

− Erikoistilanteen jälkeiset sekuntit JYP hyödynsi tänään. Itseltä kokematonta peluutusta, saa peiliin katsoa, kun kotiin pääsee, Mikko Manner pyöritteli.

Tästä hurrikaaniryhmä sai vielä lisää henkeä päälle, ja Antti Suomela veikin joukkonsa johtoon reilu minuutti ennen loppua. Kärpät onnistui luomaan vielä muutaman laadukkaan paikan, mutta tasoitus ei onnistunut.

− Paljon hyviä suorituksia joukkueelta, mutta voitot ratkaisevat, Manner summasi.

JYP nousi voitollaan sarjakärkeen. Kärpät jatkaa pistejahtiaan torstaina isännöimällä torstaina Pelicansia, kun taas JYPin matka käy perjantaina Kouvolaan. 

» Lähetä palautetta toimitukselle