HPK täysi vastaantulija - JYP dominoi loukkaantumisista huolimatta

JYP hallitsi maalinedustoja mielin määrin.
Jyväskylässä nähtiin lauantai-iltana yksipuolinen näytös, kun JYP kuritti HPK:ta loppulukemin 4-1. Numerot kertovat pelistä pitkälti kaiken, hämeenlinnalaiset olivat ottelussa vastaantulijan roolissa.

JYP sai otteluun torstain tapaan loistavan alun, kun joukkue löi avausmaalin tauluun jo alle minuutin sisään pelin alusta.

Ottelun kuva oli se, että kotijoukkue kontrolloi ottelua suurimman osan ajasta mielin määrin. Vaikka jyväskyläläiset kärsivät ottelun toisessa erässä tapahtuneista avainpelaajiensa Mikko Kaltevan ja Juuso Puustisen loukkaantumisista, muut pelaajat vastasivat huutoon hienosti.

− Vaikka ukkoja putosi pois pelin toisessa erässä ja siihen päälle Joel Sundin 2+10 minuutin rangaistus, lämmittää mieltä, miten muut ukot pystyy ottamaan roolia, kun sitä on tarjolla. Ei heilauttanut harmoniaa mihinkään suuntaan, vaan sama työmoraali pysyi, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen kiitteli.

HPK ei saanut oikeastaan missään vaiheessa kunnollista kiriä aikaan, ja pisteet jäivät Jyväskylään loppulukemin 4-1.

− Yksi ehjimmistä suorituksista tälle kaudelle, olen tyytyväinen joukkueen suoritustasoon.

Immonen jatkoi siitä mihin jäi

Kauden aikana JYPiä on moitittu huonoista otteluiden aluista, mutta kaksi viimeisintä kotiottelua osoittavat, että joukkue on ottanut niistä opikseen. Ensiksi Ilvestä vastaan joukkue karkasi avauserässä 3-0-johtoon, ja lauantaina HPK oli avauserän jälkeen tappiolla lukemin 2-0.

− Ei ollut meillä vastata tuohon  JYPin vaatimustasoon, ei pystytty kun ajoittain vastaamaan siihen, huokaisi HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen.

Jarkko Immonen ohjasi heti ensimmäisestä tilanteesta ottelun avausmaalin. JYP kontrolloi peliä avausminuuteista asti, mutta vierasjoukkueelle tarjottiin tilaisuutta päästä peliin mukaan, kun he pääsivät pelaamaan hetken kahden miehen ylivoimalla.

JYP puolusti alivoimalla sitkeästi ja jatkoi heti alivoiman jälkeen siitä, mihin jäi. HPK pyrki pysymään kiekossa ja pääsi muutaman kerran tulemaan JYP-paineen alta vaarallisesti hyökkäysalueelle, mutta hurrikaanipaidat puolustivat yritykset kulmiin.

JYP rytmitti peliä kiekollisesti erinomaisesti, sai luotua hyvässä rytmissä laadukkaita päätykiekkoja ja sitä kautta pitkiä hyökkäyksiä hämeenlinnalaisten päätyyn. Paikan tullessa joukkue väläytteli vauhdikasta suorahyökkäyspelaamistaan kolmelta kaistalta.

Aiemmissa otteluissa ongelmia aiheuttanut kiekollisen pelin laadukkuus omassa päässä loisti poissaolollaan. JYP kiekotteli HPK:n karvauksen alta pois jatkuvasti ja aiheutti sitä kautta ylivoimatilanteita vastustajan hyökkäysalueelle.

Palkinto siitä tuli avauserän lopussa, kun Joonas Nättinen nosti komean haastonsa jälkeen kiekon aivan maalin yläkulmaan.

Samalla kaavalla loppuun

Toisessa erässä HPK sai näennäisiä hallintajaksoja JYPin puolustusalueelle, mutta muutamaa paikkaa lukuunottamatta joukkue pyöri kulmissa ja yritti vain heittää viivalta kiekkoa maalille ja luoda sinne ruuhkaa.

JYP väsytti vierailijoita pitkillä pyörityksillä ja vahvalla paineistuksella hyökkäysalueella. Siitä johtuen joukkue sai heti erän alkuun ylivoiman, jonka aikana Robert Rooba täräytti komean kuvion päätteeksi lopullisen tuntuiset 3-0-lukemat.

Kolmannessa erässä peli taantui jopa hienoiseksi pelailuksi, ja kun HPK ei erän alun ylivoimistaan onnistumisia saaneet, peli oli selvä. Vierailijoiden hermokontrollin pettäessä kotijoukkue hyödynsi tilaisuutensa, kun Immonen napautti irtokiekon sisään ja vei kotijoukkueen 4-0-johtoon.

− Toiseen erään saatiin tunnetta ylös ja sitä kautta luotua muutama hyvä paikka. JYP oli tosi vahva tänään. Meillä oli etenkin ottelun avauserässä liikaa kahden kerroksen väkeä. Sen takia osa jäikin vähemmälle peliajalle, totesi Pennanen.

− Opin tiellä ollaan. Meillä menee pelit vähän hyvästä pelistä huonoon peliin -teemalla. Kaivataan tasaisuutta ja henkistä kypsyyttä.