JYP-HIFK, ottelusarjaraportti: HIFK:lle voitto Jyväskylästä - Lankinen ja ruotsalaishyökkääjät voiton takuumiehinä

LIIGA / Raportti
HIFK juhli Jyväskylässä onnistunutta ryöstöretkeään.
Keskiviikkoiltana JYP ja HIFK pelasivat ensimmäisen ottelunsa joukkueiden keskinäisestä pudotuspelisarjasta. Alun varovaisuuden jälkeen ottelu muuttui hieman aiempaa avoimemmaksi. HIFK oli lopulta JYPiä terävämpi maalipaikoissaan ja otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

21.3. 1. ottelu JYP-HIFK 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)

Ennakkoasetelmat: Katso Jatkoajan ottelusarjaennakko

Raportti: Ensimmäinen erä ja koko ottelusarja alkoi vieraiden puolelta räväkästi, kun Patrik Carlsson vei HIFK:n 1−0-johtoon, kun ottelua oli ehditty pelaamaan vain reilu minuutti. 

Maalin jälkeen ottelu jatkui tasaisena, varovaisena ja tarkkana. JYP otti kiekkokontrollin ja hallitsi kiekkoa enimmissä määrin, mihin HIFK pyrki vastaamaan tiiviillä keskialueen trapilla. Hyökkäysalueelle murtamiseen molemmat joukkueet viljelivät kohtalaisen paljon päätykiekkoja. 

Avauspelaamisessa HIFK:lla oli ajoittain vaikeuksia. Helsinkiläiset syöttivät vaarallisen näköisesti muutamia kertoja keskikaistalle, minkä seurauksena JYP sai riistoja aikaan. Erän puolivälissä vierailijat pääsivät kuitenkin ylivoimalle. 

Ylivoimansa aikana HIFK ei kuitenkaan onnistunut luomaan oikein mitään. Jäähyn jälkeen JYPillä oli laadukas maalipaikka mennä johtoon, kun Jani Tuppurainen katkaisi siniviivan tuntumassa HIFK:n Joonas Raskin syötön ja pääsi nokikkain Kevin Lankisen kanssa. Lankinen kuitenkin otti HIFK:n maalilla pidemmän korren ja torjui Tuppuraisen yrityksen.

JYPillä oli muutenkin läpi erän enemmän laadukkaita maalipaikkoja kuin HIFK:lla. Jyväskyläläiset pääsivät erän lopulla vielä ylivoimallekin, mutta Lankisen torjuntojen ja HIFK:n puolustajien laukausten blokkausten takia erätauolle siirryttiin HIFK:n johdossa. 

Toisessa erässä JYP tasoihin, kolmannessa vieraiden ruotsalaishyökkääjä ratkaisijana

Heti toisen erän alussa alivoimalla Janne Kolehmaisella oli laadukas maalipaikka tuoda kotijoukkue tasoihin, mutta Lankinen piti edelleen maalinsa puhtaana. 

Toinen erä poikkesi hieman ensimmäisestä erästä. HIFK pyrki paineistamaan aavistuksen aiempaa korkeammalta varsinkin erän alussa, mikä taas avasi peliä hieman. Keskialueelle syntyi ajoittain vapaita tiloja ja peliä käännettiin muutenkin läpi erän nopeammin pystyyn.

JYP jatkoi vahvaa karvauspelaamistaan ja sai luotua muutamat maalipaikat hyökkäysalueen riistoista. Erän vanhetessa HIFK alkoi kuitenkin saada hieman kiekollisesta pelaamisestaan kiinni. 

Helsinkiläiset ottivat aika ajoin kiekkokontrollin yhä vahvemmin itselleen ja rytmittivät peliä. Näin ollen heidän hyökkäyksensä pitenivät ja määrällisesti HIFK hyökkäsi enemmän. JYP kuitenkin puolusti varsin tiiviisti omalla puolustusalueellaan, eikä maalipaikkoja kovin montaa nähty.

JYPillä oli kuitenkin toisessa erässä joukkueista laadukkaimmat maalipaikat. Vielä erän lopussa JYP pääsi ylivoimalle, jonka aikana se tuli tasoihin. HIFK:n Teemu Eronen pelasi maalin edustalla irtokiekkotilanteen hieman löysästi, minkä ansiosta Juha-Pekka Hytönen pystyi tasoittamaan ottelun.

Kolmannen erä alku oli hieman aiempaa vapaampaa ja aaltoilevampaa peliä. HIFK pystyi kuitenkin rytmittämään peliä yhä enemmän ja enemmän. JYP ei silti jäänyt statistina seuraamaan vierestä, vaan pystyi myös itse kiekkokontrolliin paikan tullessa.

Erän puolivälin lähestyessä alkoi maalipaikkoja siunaantua. Ensin JYPin Antti Suomelalla oli puolittainen maalipaikka maalin edessä. Tästä hetki ja HIFK:n nelosketju järjesti JYPin maalille mylläkän. HIFK pääsi ottelussa kolmannen kerran ylivoimallekin, mutta muutamista maalipaikoista huolimatta HIFK ei onnistunut vielä johtomaalia tekemään.

2−1-johtomaali ja sitä myöten ottelun voittomaali nähtiin reilu neljä minuuttia ennen loppua. Carlsson kiersi kiekon kanssa maalin ja pystyi syöttämään toisella maalin kulmalla päivystäneelle Erik Thorellille. Ruotsalaishyökkääjä ei paikastaan erehtynyt.

Vielä ottelun loppuhetkillä muun muassa JYPin Joonas Nättisellä oli laadukas maalipaikka tasoittaa ottelu siinä kuitenkaan onnistumatta.

Näin ollen HIFK voitti ottelun lukemin 2−1. Ryöstöretken takuumiehinä häärivät Carlsson, joka oli molemmissa maaleissa mukana ja Lankinen, joka piti HIFK:ta pystyssä varsinkin ensimmäisessä erässä.

Muut jutut ottelusta

Haastattelu: Hytönen kielsi passiivisen HIFK:n yllättävyyden: "Tasoitus ei tuonut riittävää latausta"

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo