JYPin valmistautuminen reisille: "Siitä saa jokainen yksilö kantaa vastuunsa"

Virtanen pettyi omiinsa perjantaina.
JYP lähti perjantain kamppailuun selkeänä ennakkosuosikkina. Ässät kuitenkin pelasi kauden parasta vieraskiekkoaan, ja nappasi pisteet Jyväskylästä kotiin loppulukemin 3-1.

JYP lähti perjantain otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, ja normaalisti Jyväskylässä on totuttu näkemään kotijoukkueelta varsin terävä aloitus.

Toisin oli kuitenkin perjantaina. Ässät tuli heti ottelun alussa kaasu pohjassa, ja nappasi pelin haltuunsa aggressiivisella karvauspelaamisellaan.

JYPin päävalmentaja Marko Virtanen totesikin, että pelaajiston peliin valmistautuminen ei ollut kohdallaan, ja ottelun käsikirjoitus meni heti alussa sitä kautta uusiksi.

− Ässät tuli terävämmin tähän kamppailuun. Olen pettynyt tuohon omien aloitukseen, koska me olemme kaksi päivää tässä puhuneet ja latautuneet tähän ottelun alkuun.

− Olemme painottaneet sitä, että pitää olla valmiina kamppailemaan kovaa laitojen lähellä ja maalin edustoilla. Siitä saa jokainen yksilö kantaa vastuun, niin paljon teki valmennus sen eteen hommia.

Ensimmäisen erän lopulla JYP sai hetkittäin pelistä kiinni, tämä johtui osin Ässien jäähyilystä jonka aikana JYP vei Juha-Pekka Hytösen osumalla joukkueen 1-0 johtoon.

Ässät ei kuitenkaan tästä häiriintynyt. Toiseen erään porilaiset tulivat entistäkin vahvemmin. Vahva paineistus tuotti tulosta. Vaikka joukkue ei onnistunutkaan hyödyntämään erän alun kahta ylivoimaansa, heti niiden jälkeen kolisi.

− Ässät on kuitenkin aika selkeä joukkue lukea, että mitä sieltä tulee. Jos et niillä osa-alueilla pärjää ja ole valmiina, monesti se oma momentum on hukattu, ja siinä me sen pelin alussa hukkasimme, Virtanen ruoski omiaan.

Ensiksi paluun "kotiin" tehnyt Mikko Salmio upotti henkisesti ison maalin irtokiekosta, ja erän lopulla Sami Lähteenmäki ja Salmio lisäsivät minuutin sisään johdon jo kahteen maaliin.

− Tänään yksilöt nosti tasoaan siitä mitä lähiaikoina meininki on ollut. Joukkue hengitti yhteistä ilmaa. Tyytyväinen hyökkäyspelaamiseen, se oli järkevää ja maltillista tänään. Sitten kuitenkin tsempattiin tuo loppu, kyllähän vastustaja siinä sai muutamia hyviä paikkoja.

− Taisteltiin hyvin ja ukot pisti kroppaa likoon, kiitteli Ässien päävalmentaja Jyrki Aho.

Tästä JYP ei enää toipunut.

Jyväskyläläisten kiri jäi kolmannessa erässä todella vajaavaiseksi. Kiekollisessa pelaamisessa ei oikein ollut mitään juonta, ja pelin pienet marginaalit kääntyivät jatkuvasti Ässien eduksi.

Ässät jatkoi järkevää paineistustaan ja tuhosi JYPin hyökkäykset heti lähtökuoppiinsa. Lopussa joukkue sai vielä reilun kahden minuutin pyörityksen porilaisten puolustusalueelle, mutta uhrautuvainen puolustaminen ja Henri Kiviahon loistavat otteet välttivät uudet takaiskut.

Ässät isännöi lauantaina HPK:ta ja JYP matkaa Sportin vieraaksi sunnuntaina.