Roine löi Jukureiden kotitappioiden sarjalle päätepisteen

LIIGA / Raportti
Jukureiden pitkä kotitappioiden putki tuli päätökseensä.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Jukureiden yhdeksän peräkkäisen kotitappion putki tuli päätökseensä TPS:ää vastaan, kun mikkeliläisryhmä korjasi 3-2-jatkoaikavoiton vahvan esityksen jälkeen.

Jukureiden ja TPS:n kohtaamisessa avauserä kului tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet puolustivat vahvasti ja sen vuoksi myös maalipaikat olivat erässä vähissä.

TPS:n aktiivinen karvaaminen aiheutti myös ongelmia Jukureiden hyökkäyspeliin lähtöihin, mutta silti mikkeliläisryhmä vastasi ottelun avausosumasta. Antti Jaatisen roikkuavaus kimposi TPS-puolustajan luistimesta Miika Roineelle, joka toimitti kiekon Zach Budishille ja hän laukoi terävän rannelaukauksen Oskari Setäsen selän taakse.

Turkulaisryhmä kuitenkin tuli vielä erän lopussa tasoihin, kun Petrus Palmu ja Ilari Filppula juonivat ylivoimalla laukauspaikan Lucas Ekeståhl-Jonssonille ja ruotsalaispuolustajan veto painui vastustamattomasti etukulmaan.

Kamppailu jatkui tasaviisikoin tasaisena myös toisessa erässä. TPS kuitenkin osoitti jälleen vaarallisuutensa erikoistilanteissa, kun Ilkka Pikkarainen siirsi maalinedustalta 2-1-osuman erän puolivälissä.

Erän edetessä taisteluun tuli myös lisää tunnetta ja vauhtia, eikä pieniltä nokkapokiltaan vältytty. Erän lopulla Jukurit nousi ottelussa tasoihin, kun avausmaaliin syötön saanut Jaatinen laukoi siniviivalta 2-2-maalin.

− Ihan alku oli meiltä hyvä, mutta sitten siinä viiden minuutin kohdalla jossakin oli meidän heikoin hetki. TPS pakotti siinä meidät tosi ahtaalle. Toisesta erästä eteenpäin sitten kuitenkin miehekkäästi luisteltiin ja kamppailtiin, Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva summasi.

− Tietenkin meillä on tuossa sellainen peikko hyvän vastustajan lisäksi, että jos yhdeksän kertaa olet hävinnyt peräkkäin maalilla pelin kotona, niin siinä on sellainen psykologinen mahdollisuus että jää liian pieneksi henkisesti ja rupeaa pelkäämään sitä tulosta. Siinä pelaajat tekivät ison työn ja puhuttiin siinä, että ei mietitä seurausta, vaan voitetaan yksittäisiä tilanteita ja sitä kautta rakennetaan peli sellaiseksi, että voidaan kilpailla voitosta.

Päätöserässä Jukurit oli aktiivisempi osapuoli kaukalossa ja loi paremmat maalintekotilanteet, mutta ei onnistunut yllättämään Setästä kolmatta kertaa. Turkulaisryhmä pääsi pariin otteeseen lähentelemään jukurimaalia, mutta Sami Rajaniemi selvisi huomattavasti virkaveljeään helpommalla erässä.

Jatkoajalla TPS:llä oli loistotilaisuus ratkaista ottelu, kun Rajaniemen syöttö maalin takana päätyi TPS-hyökkääjä Eric Perrinille. Kanadalaiskonkarilla oli edessään jo tyhjä maali, mutta Rajaniemi ehti vielä pelastamaan tilanteen.

− Jatkoaika oli jokseenkin värikäs, siinä meinasi jo käydä toistepäinkin. Tuo kolme vastaan kolme-peli on aina vähän eri peli. Kovasti siinä pitää luistella ja vastustajatkin on aika vikkeliä. Pitää olla tyytyväinen, kun kolmella parilla vedettiin ja pojat jaksoi hienosti, Dufva kiitteli.

Ottelun ratkaisu syntyi jatkoajan viimeisellä minuutilla Jukurien päästyä ylivoimalle. Voitto-osumasta vastasi kapteeni Roine, joka napautti maalinkulmalta kiekon Setäsen vartioimaan maaliin ja varmisti samalla mikkeliläisryhmälle ensimmäisen voiton TPS:stä Liigan runkosarjassa.

− Tiukka taistelu, josta harmillisesti vastustaja otti sen lisäpisteen. Olen kuitenkin tyytyväinen joukkueen ilmeeseen ja tekemiseen. Lähdettiin hakemaan sitä, että uskalletaan ylhäältä puolustaa tiiviinä, ei päästetä kaveria vauhteihin ja saadaan käännettyä peliä nopeasti. Ne jutut tuossa näkyi ja se on tärkein asia. Tulos jäi hieman vajaaksi, mutta tekeminen oli hyvää, TPS-valmentaja Kalle Kaskinen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle