Vauhkosen tehokas ilta liikaa Jukureille

Joel Kiviranta oli Vaasan Sportin kauden ensimmäinen onnistuja.
Liigaan noussut Mikkelin Jukurit pelasi ensimmäisen ottelunsa pääsarjatasolla perjantaina, kun se kohtasi Vaasan Sportin. Vaikka mikkeliläiset saivatkin täpötäyden yleisönsä edessä paljon tilanteita, se ei tällä kertaa riittänyt. Tiiviisti puolustanut Sport vei ottelun lopulta luvuin 3-1.

Pyöritystä, kiekonhallintaa ja laukauksia, mutta ei palkintoa. Se oli Jukureiden illan teemaksi muodostunut epäonni, kun vaasalaiset veivät kolme pistettä Mikkelistä.

− Tulos oli tänään tällainen, mutta tästä hetkestä jäi kuitenkin hyvä mieli, olemme liigapaikan arvoisia, Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva tuumi pelin jälkeen.

Koko ottelu Jukureiden ja Sportin välillä oli hyvin fyysinen ja vauhdikas. Kentällä ei annettu tippaakaan periksi, eikä maalinedustoilla ollut kuin makuupaikkoja.

Kamppailun avauserässä Jukurit oli kentällä olleista selvästi aktiivisempi. Joukkue myllyttikin pitkiä pyörityksiä Sportin alueella ja Mika Järvisen maalilla, joka kuitenkin oli maalillaan loistava torjuen peräti 15 laukausta.

− Puolustimme tänään hyvin ja erikoistilannepelaamisemme oli erinomaista. Hyökkäyspelaamisemme oli puolestaan olematonta, Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen kertoi.

Sport osoitti tehokkuutensa

Jukureiden hallinta ei kuitenkaan riittänyt, kun Sport iski terävästi vastaiskuilla. Vaasalaiset tekivätkin ottelun avausmaalin, kun Joel Kiviranta tuikkasi kiekon maalinedustalta sisään suoran hyökkäyksen päätteeksi. Vaikka Jukureille tarjottiin mahdollisuuksia ylivoimalla, ei liiganousija päässyt siirtämään lukuisia irtokiekkoja verkon perukoille.

− Hävisimme lähes kaikki aloitukset kahdessa ensimmäisessä erässä ja kun häviää aloitukset, joutuu yleensä karvaamaan. Ei päästy oikein pelin päälle, Valtonen harmitteli.

Vaasalaiset siirtyivät jo kahden maalin johtoon, kun Olavi Vauhkosen laukoma kiekko lirui Jukurit-vahti Sami Rajaniemen varusteiden kautta maaliin. Rajaniemi pystyi kuitenkin nollaamaan tilanteen nopeasti torjuen heti kättelyssä Sami Blomqvistin yrityksen läpiajosta.

Jukurit sai kolmannessa erässä mylläkän päälle, kun Janne Kumpulainen viimeisteli Jukureiden liigahistorian ensimmäisen maalin Miika Koiviston tarjoillessa kiekon takatolpalle.

Kolmannessa erässä Jukurit oli lähellä tasoitusta, mutta pelin ratkaisuksi muodostui Kumpulaisen ottama hyökkäyspään jäähy, josta Sport rokotti jälleen Vauhkosen toimesta.

− Sport osoitti, kuinka kliinistä se viimeistely on tässä sarjassa. Meillä on monta poikaa, jotka pelasivat ensimmäisen liigaottelunsa, jotkut ehkä viimeisensä, Dufva vitsaili lehdistötilaisuuden päätteeksi.

Jukureiden kausi jatkuu huomenna KalPaa vastaan kotikaukalossa. Sport puolestaan jatkaa vieraskiertuettaan, kun se pelaa huomenna Lahden Pelicansia vastaan.