Roineen syötöt ja Vähätalon avausosuma kaatoivat Sportin

LIIGA / Raportti
Roine oli ottelussa näkyvässä roolissa alustamalla kolme täysosumaa.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Jukurit onnistui värikkäiden vaiheiden jälkeen voittamaan Sportin kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Vaikka Sport sai pari maalia onnenkantamoisena, Jukurit onnistui voittomaalissaan kuittaamaan huonon onnensa.

Jukurit sai aikaisen avausmaalin, kun Joonas Kalliola avasi ottelun maalihanat sekä oman maalitilinsä tällä kaudella. Sport ei kuitenkaan luovuttanut, vaan Jukurit oli pienessä pinteessä suurimman osan ensimmäisestä 40-minuuttisesta. Edellinen KalPa-ottelu alkoi näkymään Sportilla päätöserässä, kun Jukurit sai hyvää aihiota Sportin päädyssä. 

Sport onnistui taistelemaan lukemat tasan ylivoimalla. Ville Viitaluoman laukaus otti Jukurien kannalta ikävän kimmokkeen mikkeliläispuolustajan jalasta ja kiekko kulki lopulta maaliin saakka. Jukurit-hyökkääjä Jesper Piitulainen katseli Sportin tasoitusmaalin jäähyaitiosta, ja toimi myös vaasalaisvieraiden johtomaalissa epäonnen soturina.

Siirretyllä rangaistuksella Sam Povoroznioukin laukaus yllätti Sami Rajaniemen, mutta Kalliola sonnustautui jälleen maalinteossa ohjaten Keni Karalahden laukauksen Sportin verkkoon. Jukuritkin saivat ylivoimalla maalin aikaiseksi Ville Leskisen laukauksesta, ja Jukurit onnistui säilyttämään johtonsa.

Onni ja monet jäähyt kääntyivät Sportia vastaan

Päätöserässä Jukurit oli hyvin niskan päällä, ja Sport alkoi väsymään. Sport sai kuitenkin tasoituksen aikaiseksi, kun päädystä maalin eteen pompannesseen kiekkoon ehti ensimmäisenä Erik Riska, joka ei erehtynyt tilaisuudesta Rajaniemen ja Jukurit-puolustajien estoyrityksistä huolimatta.

− Olemme ottaneet muutamassa ottelussa vastustajaa enemmän jäähyjä, mikä ratkaisi tämänkin. Ei voi ottaa noin montaa rangaistusta ottelussa, tuumi Sport-valmentaja Tomek Valtonen.

Jukurit ponnistivat itsensä vielä viimeisen kerran johtoon, mikä lopulta riittikin voittoon. Julius Vähätalon siirto maalia kohti lipsahti helpon oloisesti Mika Järvisen ohi, ja Vähätalo iski maalin ensimmäisen kerran sitten tammikuun.

− Kävimme ottelussa sekä taivaassa ja helvetissä, näin leikkimielisesti sanoen. Viimeisessä erässä, ennen Sportin viimeistä maalia, pelasimme ottelun parhaimman jaksomme. Onneksi saimme kuitenkin käännettyä onnen myös meidän puolelle, Jukurit-luotsi Risto Dufva analysoi.

Jukureilla oli myös tilaisuuksia kaunistella lukemia tyhjään maaliin, mutta yhdysvaltalaishyökkääjä Zach Budishille on maali kuin kirottu. Kultakypärälle tarjoutui pari tilaisuutta maalin tekoon tyhjää maalia lukuunottamatta, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliin Budishin toimesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle