Jukureille viimeinenkin päänahka - voittomaali puhutti

LIIGA / Raportti
Ottelun voittomaali herätti parranpärinää lappeenrantalaisryhmässä.
Kuva © Oskari Mäkisarka
SaiPan kolmen ottelun vieraskiertue sai ikävän lopun, kun Jukurit kaatoi sputnikit 4-3-lukemin hieman kyseenalaisella maalilla. Muuten viihdyttävässä ottelussa tehtiin vain kauniita maaleja.

Eilen pelannut SaiPa tuli otteluun odotetun terävänä. Vierasjoukkue pääsi jo ensi minuuteilla kuskin paikalle, kun Topi Nättinen pääsi virittämään laukaustaan huolella ja iski kiekon takakulmasta sisään.

Jukureiden maalilla pelanneelle Sami Rajaniemellä ottelu oli vaikea. Miehellä ei ollut yhtään torjuntaa vielä siinäkään vaiheessa, kun Elmeri Kaksonen laukoi tolppaan ja kiekko oli vähällä kimmota Rajaniemen selästä maaliin.

Koko illan aikana Rajaniemelle kirjattiin vain 12 torjuntaa, mutta niistä suurin osa oli todellisia pelastuksia.

Jukureilla oli erän alkupuolella suuria vaikeuksia pelin avaamisessa. SaiPan huolimaton oman alueen pelaaminen kuitenkin avasi Jukureille tilaisuuden, jonka se myös käytti. Markku Flinck nappasi kiekon keskialueella, pelasi sen Joonas Kalliolalle, joka kavensi keskelle ja laukoi kiekon ohi jäihin pudottautuneen Jussi Markkasen. Tero Lehterä kehui vastustaa ottelun jälkeen.

− Jukurit teki yhden maalin meidän huolimattomasta pelaamisesta, mutta ovat viime aikoina pelanneet hyvin ja ottivat hienon kotivoiton, Lehterä totesi.

Flinckin ketju loi myös muut kotijoukkueen laadukkaat tekopaikat. Kalliolalla oli paikkoja lisäosumille sekä ylivoimalla että erän lopun pitkän pyörityksen aikana.

Erässä mentiin ajoittain myös vauhdikkaasti päästä päähän, jolloin etenkin vierailijat saivat luotua monia tilanteita. Erän loppuminuuteilla SaiPan neljän miehen hyökkäysrintama hieroi vieraat myös jälleen johtoon.

Hyvässä tehovireessä jo pitkään ollut Kaksonen syötti kiekon päätyyn Ahti Oksaselle, joka käänsi maaliin eteen nousseelle Urho Vaakanaiselle, jolla oli helppo työ viimeistellä kauden avausmaalinsa.

Jukurit oli tulla tasoihin jo toisen erä alussa, kun Teemu Tallberg iski irtokiekon sisään. Osuma kuitenkin hylättiin Janne Ritamäen ajettua Markkasen päälle.

Muutoin isäntien laadukkaat paikat olivat vähissä. Sen sijaan SaiPan ykkösketjun hyvä pyöritys tuotti jälleen tulosta. Nättisen tarkka syöttö maalin eteen vapautti Jonatan Tanuksen, jolla oli helppo työ ujuttaa kiekko ohi Rajaniemen. Myös Risto Dufva jakoi vuolaita kehuja illan vastustajalle.

− Vastustaja oli juuri niin hyvä, mitä sarjataulukko näyttää. Todella raikasta lähtöpeliä ja nopeaa kääntöpeliä. Meillä oli ottelun alussa suuria vaikeuksia sen ymmärtämisessä, Dufva luetteli.

Jukurit pääsi pian maalin jälkeen ylivoimalle, ja onnistui kavennuksessa sen viime hetkillä Zach Budishin voitettua aloituksen, josta Jesper Piitulainen ampui suoraan yläkulmaan. Piitulaisen peräti seitsemäntoista ottelun maaliton putki tuli täten päätökseen.

Kauaa ei tarvinnut tasoitustakaan odotella. Julius Vähätalo nosti kiekon lähietäisyydeltä maalin kattoon Kaksosen estelyistä huolimatta. Myös Dufva oli tyytyväinen omiensa taisteluilmeeseen.

− Juuri siinä vaiheessa, kun vastustaja siirtyi kahden maalin johtoon, joukkue olisi voinut kyykähtää, mutta tänään oltiin päättäväisiä, Dufva sanoi.

Päätöserässä ei kauniita osumia enää nähty

SaiPalla riitti puhtia vielä päätöserään, jossa se vyöryi erityisesti erän alun. Roy Radke tarjoili Strömbergille maalin eteen. Rajaniemi veti kuitenkin pidemmän korren.
Jukurit otti kuskin paikan sputnikkien vahvan alun jälkeen. Kalliola pääsi kokeilemaan Markkasen päästämästä irtokiekosta, mutta konkarivahti venytti räpylänsä kiekon tielle.

SaiPa sisuuntui uudelleen erän loppua kohden. Radke karkasi jopa läpiajoon Anssi Löfmanin tarjoilusta. Veto osui tolppaan.

SaiPa pääsi ottelussa ensi kertaa ylivoimalle vasta päätöserän loppuminuuteilla, kun Samuli Piipponen kaatoi loistavaan tekopaikkaan päässeen Tanuksen. Veto meni kampituksesta huolimatta vain hiukan maalin yli.

Kauaa ei vierasjoukkue saanut ylivoimaa pyörittää Kunykin otettua hyökkäysalueen jäähyn. Tasavajaalla SaiPa pyöritti ja Kalle Maalahti pääsi nokikkain Rajaniemen kanssa. Jukurivahti selvitti tämänkin tilanteen.

Kauniiden maalien ilta sai lopulta ruman päätöksen. Markkanen sai Kunykin mailasta päähänsä ja jäi makaamaan jään pintaan. Maski pysyi kuitenkin pitkään päässä. Teemu Suhosella oli helppo työ iskeä kiekko käytännössä tyhjään maaliin.

Lehterä haastoi tilanteen, mutta maalituomio jäi voimaan. 

− Tasainen kamppailu, hienoja maaleja puolin ja toisin. Ei voi muuta sanoa kuin pahus, Lehterä pohti ottelun jälkeen.

Dufva epäili, että joukkuetta voi olla nyt vaikea motivoida loppuvuoden peleihin. SaiPa oli nimittäin viimeinen joukkue, jota Jukurit ei ollut vielä liigassa voittanut.

− Voi olla vaikea motivoida nyt kun kaikki on voitettu, mutta koitetaan löytää se into, Dufva arvioi.

» Lähetä palautetta toimitukselle