Toisen erän rumat puheet tehosivat − Lukon tappioputki poikki vahvalla esityksellä

LIIGA / Raportti
Lukko onnistui pistämään tappioputkensa poikki.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Rauman Lukko onnistui katkaisemaan kahden ottelun tappioputkensa perjantai-illan väännössä. Etenkin ottelun toisessa erässä todella vahvasti esiintynyt raumalaisryhmä vei täyden pistepotin 3−2-numeroin, ja aiheutti Jukureille jo neljännen peräkkäisen tappion.

Jukurit sai otteluun erinomaisen alun, kun Ville Leskinen vei mikkeliläisryhmän 1−0-johtoon reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen. Lukko oli vauhdikkaassa erässä kuitenkin aavistuksen niskan päällä ja onnistuikin ensin tasoittamaan pelin ja menemään lopulta ohi. Tasoitusmaalista vastasi Janne Keränen, joka ohjasi Johan Motinin viivalaukauksen sisään. 2−1-johtomaalin puolestaan viimeisteli Peter Tiivola jukuripuolustaja Antti Jaatisen kiekonmenetyksen seurauksena.

Toisen erän alussa Jukureilla oli vahva vaihe ja Lukko-käskijä Pekka Virta joutuikin turvautumaan aikalisään reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Aikalisä toikin toivottua tulosta raumalaisryhmän pelaamiseen ja loppuerä vietettiinkin pääasiassa Jukureiden päädyssä. Hyvästä pyörityksestään huolimatta raumalaisryhmän todelliset huippupaikat jäivät vähiin, mutta Jere Friberg onnistui kuitenkin iskemään 3−1-johtomaalin ajassa 26.20. 

− Jukureilla oli hyvä vaihe erän alussa. Me vähän opetellaan, mitä on voittava jääkiekko. On tietysti kiva mennä päästä päähän, saada paikkoja ja vähän tehopisteitäkin. Sillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä silloin, kun aletaan oikeasti voitosta pelaamaan. Sen jälkeen me vähän saatiin rytmiä omaan peliin, Virta kommentoi syitä aikalisän ottamiseen.

− Eihän tässä ensimmäistä kertaa olla miekkailemassa Virran valmentamaa joukkuetta vastaan, olen nähnyt tämän deja vun aiemmin jonkun muunkin kanssa. Me päästiin ajoittain sen paineen alta pois, mutta kun he saivat sen rallin päälle, niin meillä niin kuin monella muullakin on siinä haastetta, jukuriluotsi Risto Dufva totesi.

Kolmannessa erässä Lukko pyrki pelaamaan johtoasemassa varmistellen ja ottamatta isompia riskejä. Jukurit haki sinnikkäästi kavennusta ja onnistuikin siinä lopulta puolisen minuuttia ennen päätössummeria, kun Leskinen iski ylivoimalla illan toisen osumansa. Tämän lähemmäksi isännät eivät kuitenkaan enää päässeet, vaan täysi pistepotti jäi raumalaisryhmälle 3-2-lukemin.

− Erän alut olivat kahdessa ensimmäisessä erässä meiltä erinomaisia. Ensimmäisessä erässä tuli pari sellaista hups-maalia omiin. Toiseen erään tultiin hyvin sisään, mutta sitten vanha kettu pisti pelin poikki ja sanoi varmaan rumia aitiossa. Ainakin rumia tekoja teki vastustaja meidän kannalta sen jälkeen ja sai omilla vahvuuksillaan meidän pelin hukkaan, Dufva sanaili.

− Viimeinen erä oli erinomainen meiltä: tuo työmäärä ja moraali, niin otetaan kaikki tulokset vastaan. Moni pelaaja menee kyllä huikeasti eteenpäin, kun pystyy puristamaan tuollaisen lopun kuin meillä tänään. Kaapo Kähkönen oli tänään se mies, joka jäi riittävän monta kertaa ohittamatta, mutta se on tällaistä.

Virralle tappioputken katkaisu luonnollisesti maistui, vaikka hän myönsikin lopun menneen jännittäväksi.

− Tulos keventää meidän oloamme, sillä saimme tappioputken poikki. Tiukka taisto, jossa oli monenlaisia momemtumeja matkan varrella suuntaan ja toiseen. Tämän värisellä pikkutakilla olen sitä mieltä, että ansaitsimme voiton, mutta kyllä tuossa lopussa vähän sain henkeä pidätellä, Virta summasi.

Dufva jakoi kehuja niin omalle joukkueelleen kuin vastustajalle.

− Jos ihan rehellisiä ollaan, niin tämä oli upea suoritus monelta meidän pelaajalta. Me menemme oikeasti eteenpäin. Lukko on todella kova joukkue, pelaa Suomen mestaruudesta tällä kaudella, jos joku ei sitä vielä tiennyt, Dufva linjasi.

Jukureilla on edessään vapaa viikonloppu, ja se palaa kaukaloon tiistaina Pelicansin vieraana. Lukko puolestaan jatkaa Itä-Suomen kiertuettaan lauantaina SaiPan vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo