Jukureiden puolustustaistelu tuotti tulosta − Aholle liigauran ensimmäinen nollapeli

LIIGA / Raportti
Juhana Aho nollasi KalPan.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Mikkelin Jukurit nappasi kauden avausvoittonsa KalPasta loppiaisillan väännössä. Kaksi erää pitkälti puolustuskannalla ollut mikkeliläisryhmä selvisi johtoasemassa päätöserään, jossa se käänsi pelin edukseen lopullisesti.

KalPa otti ottelussa komennon heti alussa, ja Eetu Luostarisella olikin jo avausvaihdossa loistopaikka siirtää vierailijat johtoon, mutta yritys avopaikasta päätyi ylärimaan.

Jukurit puolestaan oli tehokas ja menikin ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestään johtoon parin minuutin pelin jälkeen, kun Ville Leskinen ohjasi Markku Flinckin laukauksen ohi Niko Hovisen.

Kuopiolaisryhmä pääsi avauserässä kokeilemaan kahdesti ylivoimallakin, mutta tolpat ja sitkeästi puolustanut jukurijoukkue maalivahti Juhana Ahon johdolla pitivät vierailijan maalisarakkeen nollilla.

− Ensimmäinen maali oli tärkeä meille. Se antoi uskon puseroon ja kyllähän se peli louhi sitten väkisin sellaisen taisteluilmeen esille, kommentoi jukuriluotsi Risto Dufva.

Toisessakin erässä Jukureiden peliä sotkivat rangaistukset, joita se sai erässä kaikkiaan kolme. KalPan ylivoimasta puuttuivat kuitenkin ratkaisut ja pakkopeli meni hieromiseksi.

Tasaviisikoin kuopiolaisjoukkue sai muutamia pitkiäkin pyörityksiä mikkeliläispäätyyn ja ajoi röyhkeästi maalille, mutta loisto-ottelun pelanneen Ahon vartioima maali pysyi edelleen puhtaana.

Erikoistilanteet ratkaisivat

Päätöserässä Jukuritkin pääsi peliin kiinni, ja erä oli hyvin tasainen. Jukurit näytti erässä myös, että alivoimapelaamisen lisäksi myös joukkueen ylivoimapeli toimi. Teemu Tallberg iski Jukureille kotijoukkueen illan ensimmäisellä ylivoimalla 2−0-osuman kymmenisen minuuttia ennen loppua.

KalPalle avautui vielä lopussa mahdollisuus kavennukseen ylivoimalla Zach Budishin lähdettyä kuluttamaan jäähypenkkiä. Sami Kapanen otti Hovisen pois maaliltaan ja haki kavennusta kuudella neljää vastaan.

Jukurit kuitenkin tappoi myös illan kuudennen alivoimansa, ja Tallberg kiskaisi alivoimalla 3−0-loppunumerot tyhjään maaliin. Ottelussa 18 kertaa torjunneelle jukurivahti Aholle nollapeli oli liigauran ensimmäinen.

− Toisesta erästä nyt ei voi puhua, kun siinä jäähyt katkaisivat meidän normaalin viisi vastaan viisi -pelin. Sitäkin uljaampi oli sitten se taistelu, jota Aho johti maaliltaan. Viimeinen erä kun pelattiin tasamiehityksillä, niin se oli oikeinkin hyvää. Ei meillä siinä ollut hädän päivää, Dufva summasi.

− Ylivoima oli tänään se merkitsevä ero lopputulemassa. Me ei pystytty kuudesta ylivoimasta tekemään yhtään, ja kaveri sai siitä yhdestä tehtyä maalin. Se on sitten yhteenlaskettuna aika helppo lopputulema, KalPa-valmentaja Sami Kapanen totesi.

Kapanen näki kuitenkin oman joukkueensa suorituksissa hyvää, vaikka tappio ottelusta tulikin.

− Kaiken kaikkiaan melko tyytyväinen meidän pelaamiseen. Meillä oli se kiekollinen peli ja liike, mitä haettiin. Ensimmäisessä erässä me jäimme hyökkäysalueella vielä vähän ulkopuolelle, mutta toisessa ja kolmannessa menimme selkeämmin kohti maalia ja loimme ne paikat, mitä voittavaan pelaamiseen tarvitaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle