Jukurit löi Ilveksen pudotuspelihaaveet lähes olemattomiin

LIIGA / Raportti
Jesper Piitulainen sai mailasta hampaille, mutta merkkautti tehot 1+2.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Ilveksen elintärkeät ottelut runkosarjan lopussa saivat kovan kolauksen, kun Mikkelin Jukurit nappasi tupsukorvilta täydet pisteet. Rikkonainen toinen erä ja Ilveksen avauserän kankea suorittaminen takasivat mikkeliläisisännille kotivoiton lukemin 5−2.

Jukurit aloitti ottelun todella vahvoin ottein. Arttu Ruotsalaisen epäonnistuttua kiekon purkamisessa Teemu Henritius onnistui ohittamaan Riku Heleniuksen ensimmäisen kerran.

Isäntien maali herätti Ilveksen kohmeesta ja tamperelaisvieraat kampesivat tasoihin Teemu Rautiaisen johdolla. Ensimmäiselle erätauolle Ilves joutui kuitenkin siirtymään 1−2-tappioasemassa Turo Asplundin kuitattua nopeahkosti vieraiden avausmaalin.

Heleniukselle avauserä oli äärimäisen vaikea. Ilves-veskari torjui kiekon vain kolme kertaa, ja kahdesti limppu löytyi omasta verkosta.

Jukurit kaatoi suolaa Ilveksen haavoihin

Toisessa erässä Heleniuksen ja Ilveksen vaikeudet vain lisääntyivät. Kolmannen takaiskun jälkeen Karri Kivi käytti aikalisänsä, mutta se ei tuonut odotettua tulosta. Ylivoiman kuihduttua Jukurit sai oman vuoronsa erikoistilannepelaamista, ja komean pyörityksen kruunasi Asplund.

− Iso pettymys ottelusta. Yritimme saada kaiken irti tänään ja latauduttua henkisesti sekä fyysisesti, mutta emme onnistuneet. Ei riittänyt otteemme tänään, Kivi harmitteli taiston jälkeen.

Erän loppuminuuteilla Ilves sai oman pakkopelinsä pyörimään, mikä pakotti myös Risto Dufvan käyttämään oljenkortensa. Tupsukorvien tempo loppui kuitenkin lyhyeen, kun Joona Koppanen pyyhkäisi ex-Ilves Markku Flinckiltä jalat alta. 

− Meidän pitää ansaita se olemassaolo Liiga-jäillä. Toisen erän lukuisien ylivoimien jälkeen meinasi käydä vanhanaikaisesti. Periksiantamattomasti taisteli vastustaja loppuun asti, kehui Jukurien päävalmentaja Dufva.

Ilveksen rangaistusaition ovi alkoi käydä kuin Anttilan ovi konsanaan. Ensin Arttu Ruotsalainen muokkasi mailallaan Jesper Piitulaisen purukalustoa, ja hetkeä myöhemmin Joe Piskula sai jäähyn kampituksesta, joka näytti puhtaalta perstaklaukselta.

Kuin ihmeen kaupalla Ilves selvisi pitkästä alivoimastaan, mutta päätöserään mentäessä Ilveksellä oli edessään kolmen maalin takaa-ajo.

Ilveksen nousu jäi ainoaan ylivoimamaaliin

Otto Koivula herätti Ilveksen takaisin otteluun laukomalla kiekon ohi voimattoman Sami Rajaniemen. Jukurit joutuikin kovaan koetukseen Ilveksen laittaessa kaiken peliin. Tavanomaista pidempi siirretty rangaistus ei auttanut Ilvestä takaa-ajossa, kun Jukurit selvitti sen lisäksi seuranneen alivoimankin.

Nelisen minuuttia ollessa jäljellä Kivi vaihtoi maalivahdin kuudenteen kenttäpelaajaan, mutta kovista yrityksistä huolimatta Piitulainen purki kiekon omalta alueelta tyhjään maaliin tehden lukemiksi 5−2.

Ässien ja Pelicansin voittaessa omat kamppailunsa Ilveksen mahdollisuudet viimeiseen pudotuspelipaikkaan kariutuvat lähes täysin. 

» Lähetä palautetta toimitukselle