Huimavireinen Otto Koivula takasi jälleen voiton Ilvekselle

Otto Koivula onnistui viikonloppuna maalinteossa neljästi.
Jukurit ei onnistunut jatkamaan voittoputkeaan Ilvestä vastaan. Edellisenä päivänä Lappeenrannassa kaksi pistettä napannut Ilves onnistui taittamaan väsymyksen ja nappaamaan täydet kolme pistettä voittaen ottelun luvuin 3–1.

Mikkelin täpötäydessä jäähallissa pelattiin lauantai-iltana ottelu, jossa vahvavireinen Jukurit sai vieraakseen Tampereen Ilveksen.

Kotijoukkueen suurin ongelma lauantai-iltana oli maalinteko, eivätkä mikkeliläiset onnistuneet viimeistelemään muutamista huippupaikoistaan huolimatta riittävällä prosentilla. Ilveksen sankariksi nousi Otto Koivula, joka osui maalipuiden väliin kahdesti.

− Nyt on tietysti hyvät fiilikset. Eilen oli kovaa rummutusta Lappeenrannassa, joten olen pirun tyytyväinen voittoon, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi iloitsi.

− Tulos oli tänään huono, vaikka tehtiin töitä henkisellä ja fyysisellä tasolla, että oltaisiin pystytty selviämään vieraskiertueesta, Jukurit-päävalmentaja Risto Dufva harmitteli.

Koivula avasi ottelun maalihanat

Ottelun avauserä ei tarjonnut suuria ihmettelyn aiheita katsojille. Maalipaikoilla ja tilanteilla ei mässäilty, eikä kumpikaan saanut omaa peliään toimimaan. Etenkin Ilveksen hyökkäykseenlähdöt kuivuivat kasaan Jukureiden kovan paineistuksen vuoksi.

Kenties erän paras paikka tarjoutui Jukureiden Janne Kumpulaiselle, joka pääsi avopaikkaan tulikuuman Henrik Koiviston oivalluksesta. Tämän Ilves-vahti Hannu Toivonen kuitenkin kesytti helpohkosti.

Toisessa erässä katsojille tarjoiltiin paljon erikoistilanteita, sillä erän aikana vihellettiin peräti neljä kaksiminuuttista. Molempien joukkueiden ylivoima näyttikin jo pitkään melko ponnettomalta, kunnes 5-3-ylivoiman jälkeen uudestaan miesylivoimalle päässyt tamperelaisjoukkue soitti tahtipuikkoja.

Kamppailun avausmaalista vastasi nuorisokaartin Otto Koivula, jolle maali oli jo viikonlopun kolmas onnistuminen. Jukureiden erän lopun pyörityksestä huolimatta tauolle lähdettiin vierasjohdossa.

Toivonen torjui Jukurit nurin

Kolmannen erän alkuun huimassa vireessä pelaava Koivula taiteili Ilvekselle kahden maalin johdon. Hetkeä myöhemmin Jukurit kuitenkin onnistui maalinteossa, kun Miika Koiviston viivalta lähettämä laukaus painui verkon perukoille aloituksen jälkeen.

Jukurit haki tasoitusta loppuun saakka, mutta Toivonen veti kerta toisensa jälkeen pidemmän korren mikkeliläisistä torjuen peräti 31 kertaa ottelussa. Virkaveli Sami Rajaniemi joutui torjuntatöihin vain kuusi kertaa.

− Me ei missään tapauksessa pelattu huonosti, mutta voittoon asti se ei tänään ikävä kyllä riittänyt, Dufva kommentoi.

Ilves osui vielä kertaalleen tyhjään maaliin ja näin pisteet lähtivät tamperelaisten matkaan luvuin 1–3.

− Jukurit luistelee ja taistelee aina erittäin hyvin, joten se korostaa tätä meidän voittoa. Hyvä päivä meille, tuumasi Kivi puheenvuoronsa päätteeksi.