Vaikeuksien kautta voittoon - Repo tasoitti paikallissarjan

LIIGA / Raportti
Sebastian Repo ratkaisi ottelun jatkoerässä.
Kuva © Jarno Hietanen
Tampereen paikallispuolivälieräsarjan toinen ottelu oli ennakkosuosikkina sarjaan lähteneeltä Tapparalta jälleen nihkeä. Hyvin puolustanut Ilves nollasi vastustajan paikat ja kävi lähellä jo toista kiinnitystä. Lopulta voiton nappasi kuitenkin jatkoajalla Tappara, sankarina Sebastian Repo.

Ottelun avauserä pelattiin tasaisissa, hieman Tappara-merkkisissä tunnelmissa. Ensimmäinen kunnon maalipaikka tarjoutui viiden minuutin kohdalla terävästi laukoneelle Tapparan Joona Luodolle, jonka vedon Antti Lehtonen kuitenkin pysäytti. Toisessa päässä Tapio Laakso pääsi nokikkain Dominik Hrachovinan kanssa, mutta tsekkiläisveskari torjui.

— Ihan tyytyväinen olen, ei olisi ollut vääryys, vaikka mekin olisimme voittaneet. Jatkoaika kääntyi tänään näin, totesi Ilveksen Karri Kivi tappiosta huolimatta.

Kumpikin joukkue pääsi hakemaan avausosumaa myös ylivoimalla, mutta tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Peli oli fyysistä, ja erityisesti Ilves pyrki avausottelun tapaan kuumentamaan Tapparan nimimiehiä, etunenässä Veli-Matti Savinaista ja Henrik Haapalaa, jakamalla kovia taklauksia.

 Normaalia pudotuspelikiekkoa. Totta kai välillä on vaikeaa ja joudumme puolustamaan, sellaista tämä on, kaksi hyvää joukkuetta pelaa keskenään tasaista vääntöä. Pienet asiat, laukaukset ja maalille menijät ratkaisevat, summasi Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola.

Toisen erän alkua hallitsi puolestaan Ilves. Joukkue pääsi Tapparan karvauksen alta hyvin pois, ja pystyi luomaan kovaa painetta vastustajaansa.

— Todella tyytyväinen kokonaisuuteen, jengi pystyy noin hyvin omaksumaan sen, mitä haluttiin muuttaa ensimmäiseen peliin. Kaiken täytyy mennä nappiin tuota jengiä vastaan, että kamppailemme voitosta. Tilanteita oli meillä todella hyvin, Kivi totesi.

Tappara sai ylivoimansa myötä hallintaa pelistä Lehtosen seisoessa päällään maalilla. Kesken painostuksen Ilveksen Teemu Rautiainen karkasi läpiajoon, mutta Hrachovina sukelsi upeaan torjuntaan nollaten yrityksen.

— Kyllähän siihen jonkun lauseen voi kopissa sanoa, mutta pelaajat tietävät, mitä eroja veskareilla on. Nämä on alkuviikosta käyty läpi joukkueen kanssa, Kivi kertoi reagoinnista vastustajan maalivahtivalintaan.

Lähimpänä maalintekoa toisessa erässä kävi kuitenkin erän loppua jälleen hallinneen Ilveksen Teemu Aalto, jonka hirmuinen lämäri kilahti maalirautojen kautta ulos.

— Ilves puolustaa vahvasti keskustaa, ei ole aina helppoa lähteä omista. Silti aina, kun saimme luistelun ja hyvät ajoitukset natsaamaan, silloin se toimi. Kopissa mietimme koko ajan suhteessa vastustajaan, ja aina, kun löytyy jotain, vastustaja muuttaa. Sitä tämä pudotuspelikiekko parhaimmillaan on, Tapola avasi.

Myös päätöserän Ilves aloitti vahvasti, ja tällä kertaa myös palkinto seurasi, vaikka parista ensimmäisestä hyvästä tilanteestaan tupsukorvat eivät onnistunet. Tapio Laakso oli aivan yksin maalin edessä ja pääsi runttaamaan kiekon verkkoon.

Tapparan tasoitus seurasi vajaat neljä minuuttia myöhemmin. Kapteeni Jukka Peltola nousi laidasta ja laukoi tarkan rannekudin ylänurkkaan.

Erän lopulla paikkoja oli molemmilla kourallinen, ja Ilves pääsi myös ylivoimalle. Matias Soinnulla oli tuhannen taalan paikka veivata voittomaali paria minuuttia ennen loppua, mutta kiekko karkasi. Edessä oli jatkoerä.

Jatkoerä oli Tapparan heiniä, niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin. Lehtonen torjui Aleksi Salosen vedon eteensä, ja Sebastian Repo oli ensimmäisenä irtokiekossa. Osumalla Tappara tasoitti ottelusarjan 1—1:en.

— Koko viisikko puolusti paremmin, emme päästäneet vastustajia liikaa maalipaikoille. Puolustamisen rakenne toimi paremmin, ja sitä kautta maalivahtipeli oli hyvää. Myös jäähymäärät pysyivät alhaalla, Tapola kertasi voiton syitä.

— Kyllähän kaikki, jotka jääkiekosta ymmärtävät, näkevät, miten vaativaa kiekkoa tuossa pelataan pelaajille, ei ole helppoa, molemmat puolustavat hyvin ja kaiken pitää mennä kohdilleen, että pystyy tuottamaan asioita, Tappara-käskijä jatkoi.

— Tässä keväällä ei enää huudeta kopissa, ne ovat syksyn hommia. Positiivisuus on sitä, ettei anneta ikinä periksi, ei se sellaista hihittelyä ole. Joinain päivinä käydään enemmän pelillisiä asioita, toisinaan jotain muuta, Kivi kertoi joukkueen valmistautumisesta jo seuraavaan otteluun.

Ottelusarjan kolmas ottelu on vuorossa lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo