Tappara sai koneensa käyntiin ja tasoitti puolivälieräsarjan voitot

LIIGA / Raportti
Tappara sai puolustaja Blake Parlettin maalin myötä henkisen yliotteen Ilveksestä.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan tahmeasti käynnistynyt pudotuspelikevät lähti toden teolla lentoon, kun tähtipelaajien onnistumiset siivittivät joukkueen selvään voittoon paikallisvastustaja Ilveksestä.

Ilves tuli ensimmäiseen erään energisesti ja ajoi Tapparan avauspelaamisen jälleen ongelmiin.

Erä etenikin pitkälti kotijoukkueen komennossa, kun Tapparan ideaton pelin rakentelu päättyi kerta toisensa jälkeen Ilveksen keskialueen trappiin.

Kotijoukkueen väkevä pelaaminen tuotti myös tukun maalintekotilanteita ja kaksi ylivoimaa, mutta Ilves ei silti onnistunut maalinteossa.

Tappara sen sijaan onnistui. Läpi erän vaikeuksissa ollut vierasjoukkue karkasi avauserässä johtoon kuin varkain, kun suoraan jäähyaitiosta läpiajoon rynnistänyt Blake Parlett harhautti Antti Lehtosen ja siirsi kiekon viileästi verkkoon.

- Alku oli Ilveksen ja he tulivat vahvasti peliin. Tässä huomaa nämä playoff-kiekon henkiset asetelmat, edellisen ottelun voitto toi heille virtaa ja me olimme vähän kantapäillämme.

- Hyvät alivoimat, maalivahtipeli ja maali sopivaan aikaan, niin asetelmat heilahtivat toiseen suuntaan. Sellaista tämä on, momentumien ja henkisten tilojen vaihtelua, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola analysoi ottelun jälkeen.

Tappara toisessa erässä niskan päälle

Toisessa erässä hallitsevan mestarin pahasti yskähdellyt kone käynnistyi toden teolla.

Heti erän alkuun Hakametsässä saattoi kuulla ketsuppipullojen poksahtelua, kun tehottomuudesta kärsineet Kristan Kuusela ja Veli-Matti Savinainen onnistuivat peräjälkeen maalinteossa.

Tappara sai peliinsä aivan uudenlaista virtaa maalien myötä ja siirtyi ottelussa kuskin paikalle.

- Saatiin hyvä paikka siihen erän alkuun, Jani (Lajunen) pelasi sen hienosti. Saatiin siitä sitten momentumia päälle. Sellaista tämä peli on. Se, kumpi saa momentumin ja pystyy käyttämään sen paremmin, voittaa nämä pelit, tärkeän 0-2-maalin viimeistellyt Kuusela totesi Nelonen Pron haastattelussa ottelun jälkeen.

"Tänään ei riittänyt millään mittarilla"

Kolmannessa erässä Tappara lisäsi johtoaan vielä maalilla, kun niin ikään isoja odotuksia harteillaan kantava Teemu Nurmi sai kaivatun onnistumisen maalin muodossa. 

Päätöserässä Ilves yritti käynnistää vielä pienoista kiriä, mutta tolppaa lähemmäksi maalivahti Dominik Hrachovinan yllättämistä tupsukorvat eivät tällä kertaa päässeet.

Päävalmentaja Karri Kiven mukaan ottelu meni Ilvekseltä "ohi".

- Ykköserän pirteys hukkui vaisuun ylivoimaan. Emme saaneet sen jälkeen yhtään (peliä) kerättyä. Tänään ei vaan millään mittarilla riittänyt.

- Vaisu peli, en muista koska viimeksi on tullut noin helppoja maaleja. Ei riittänyt puristus. Lyötiin ketjuja eri koostumuksiin ja otettiin aikalisää, mutta tänään mikään konsti ei saanut laivaa kääntymään, Kivi totesi.

Voiton lisäksi Tapparalle kullanarvoinen asia olivat avainpelaajien onnistumiset.

Kuuselan, Savinaisen ja Nurmen maalien lisäksi myös Jani Lajunen oli joukkueensa johtavia pelaajia kolmella syöttöpisteellään.

- Uskon, että se oli heille tärkeää. Totta kai jokainen heistä haluaa tehdä tulosta ja he tietävät, että se on heidän tehtävänsä. Varmasti se (onnistuminen) heitä vapauttaa, Tapola totesi tähtipelaajiensa otteista.

Kiihkeä puolivälieräsarja jatkuu Hakametsässä keskiviikkona, kun Tappara isännöi sarjan viidettä kohtaamista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo