Parlett venytti ratkaisun seitsemänteen peliin − vasta kolmas jatkoerä toi voiton Tapparalle

LIIGA / Raportti
Parlett pääsi tuulettamaan voittomaalia.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves ja Tappara kohtasivat puolivälieräsarjan kuudennessa ottelussa. Tappara siirtyi jo aikaisessa vaiheessa johtoon, mutta Ilves ei ollut sanonut vielä viimeistä sanaansa. Ilta venyi lopulta todella pitkäksi, sillä voittomaali nähtiin vasta kolmannessa jatkoerässä.

Veli-Matti Savinainen toi Tapparan jo ratkaisun äärelle, mutta hänen lurituksensa ei aivan ylittänyt maaliviivaa. Tilannetta tarkasteltiin videolta todella pitkään. Lopulta kolmannessa jatkoerässä kanadalaispuolustaja Blake Parlett kiskaisi Tapparan aloitusvoiton jälkeen voittomaalin.

Tappara aloitti ottelun kovalla karvauksella ja paineistuksella. Jere Karjalainen onnistuikin hyödyntämään hallinnan iskien kirvesrinnat nopeasti johtoon. Karjalainen teki pitkän loukkaantumisen jälkeen paluun kaukaloihin − erittäin maistuvalla tavalla.

Avauserässä kentällä ei ollut yhtään ylimääräistä tilaa. Ilves pääsi vähitellen pelillisesti juttuun mukaan, osin siksikin, että tuomarit antoivat tupsukorville erikoisen ylivoiman. Jäähyä edeltäneessä tilanteessa Ilves-pelaaja kamppasi joukkuekaverinsa.

Erityisesti Ilveksen Otto Koivula oli isäntäjoukkueesta pelipäällä, esittäen muun muassa tyylikkään jalkakikan.

Toiseen erään Ilves tuli erittäin vahvasti, ja oli kiekkoa hallitseva osapuoli, muttei saanut pahoja maalipaikkoja Dominik Hrachovinan vartioimalle Tappara-maalille. 

Molemmat joukkueet hakivat vahvasti painetta päädyn kautta, ja pyrkivät riistämään kiekon jo aikaisessa vaiheessa vastustajalta. Kirvesrinnat kokivat hetkellisen takaiskun, kun Juhani Jasu sai mailaniskun käteensä taistelun tiimellyksessä. Keskushyökkääjä palasi myöhemmin kuitenkin peliin.

Ilveksellä oli toisessa erässä peräti kolme mahdollisuutta ylivoimalla, mutta kotijoukkue ei saanut mainetekoja aikaiseksi. 

Ilves oli kiekkoa kontrolloiva osapuoli myös kolmannen erän alkuhetkillä. Joukkue sai myös palkintonsa, kun puolustaja Olli Vainio lähetti siniviivalta kiekon kohti Tappara-maalia. Paikalla oli Markku Flinck, joka ohjasi tasoituksen 1−1:een.

Tasoitusosuman jälkeen Ilves tehosti karvauspeliään, ja sai Tapparan lyömään muutaman paniikinomaisen pitkän kiekon. Erän edetessä peli tarkentui, sillä seuraavan maalin merkitys korostui sekunti sekunnilta.

Lopulta ottelu venyi jatkoerään, jossa molemmat puolustivat tarkasti, mutta silti hyökkäyspelistä ei tingitty. Martin Røymarkilla oli makea tilaisuus tehdä Tapparalle voittomaali, mutta Antti Lehtonen selvitti tilanteen Ilves-veräjällä.

Tapparan Sebastian Repo sai iskun päähänsä keskialueen törmäystilanteessa. Eemeli Suomen maila kopsahti Revon leukaan − jäähy jäi kuitenkin viheltämättä. Tapparan norjalaispuolustaja Alexander Bonsaksen otti jatkoerässä pahaan paikkaan koukkaamisjäähyn maalin edestä.

Mitä pidemmälle jatkoerä eteni, sitä enemmän joutuivat maalivahdit venymään huipputorjuntoihin.

Tappara pääsi aloittamaan toisen jatkoerän ylivoimalla, kun Michael Keränen otti 14 sekuntia ennen ensimmäisen jatkoerän loppua koukkaamisrangaistuksen.

Paljon puhetta sarjassa herättänyt Savinainen veivasi läpi Ilves-viisikon, ja luritti kiekon ohi Lehtosen, aivan maaliviivalle. Kiekko ei kuitenkaan ylittänyt kokonaan maaliviivaa, joten peli jatkui.

Molemmissa päissä riitti tilanteita, ja tunteet kuohuivat milloin mistäkin syystä. Lopulta Parlettin viivakuti päätti reilusti yli 100 minuuttia kestäneen kamppailun. 

Sarja ratkeaa huomenna lauantaina seitsemännessä ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle