Ilves taisteli, Tappara korjasi hedelmät - "Pelataan ensin 60 minuuttia ja lopulta Savinainen ratkaisee"

Ottelun sankariksi nousi jälleen Liigan maalipörssiä johtava Savinainen.
Kuva © Jarno Hietanen
Kynsin hampain pudotuspelipaikasta taisteleva Ilves haastoi tiistai-illan ottelussa urheasti sarjakärki Tapparan. Tapparan rutiini ja kärkipelaajien onnistumiset kriittisillä hetkillä käänsivät kuitenkin ottelun lopulta vieraille varsinaisen peliajan puitteissa.

Hakametsään kauden viidettä paikallisottelua oli saapunut katsomaan vajaat 5500 silmäparia. Ilves ja Tappara tarjosivat katsojille viihdyttävän kiekkoillan, josta voittajana poistui lopulta Tappara lukemin 2-3. Ratkaisumaalin tekijänä kunnostautui ties monennenko kerran tällä kaudella Veli-Matti Savinainen.

− Miten tämä Saksasta tuleva kuuluisa lausahdus nyt meneekään? Meillä se näyttää menevän niin, että pelataan ensin 60 minuuttia ja lopulta tulee Savinainen, joka ratkaisee ottelun, harmitteli Ilves-käskijä Karri Kivi jo tutuksi tullutta kaavaa.

Ottelu oli kokonaisuudessaan melko tasainen, vaikka torjunnat kertovat eri tarinan: Dominik Hrachovina Tappara-maalilla 31 torjuntaa ja Hannu Toivonen Ilves-maalilla 18 torjuntaa.

Ilvekseltä pirteä sisääntulo otteluun

Ottelun ensimmäinen viisiminuuttinen mentiin tunnustellen ja varovaisissa merkeissä, mutta tämän jälkeen Ilves onnistui kuin varkain rikkomaan Tapparan keskialueen trapin ja Niko Ahoniemen röyhkeän nousun jälkeen Markku Flinck pääsi napauttamaan kotijoukkueen 1-0-johtoon.

− Kentällä oli yksi joukkue, joka oli hyvä ja yksi, joka oli huono. Peli olisi voinut olla ensimmäisen erän jälkeen 4-0 tai 5-0 Ilvekselle, mutta Hrachovina piti meitä pystyssä, manasi Jussi Tapola vieraiden huonoa alkua.

Kokonaisuudessaan ensimmäinen erä oli kaksijakoinen - Tappara hallitsi kenttätapahtumia tasakentällisin, mutta Ilves pääsi ottelussa pelin päälle kolmen ylivoimansa ansiosta.

Tappara nappasi hallinnan itselleen

Toiseen erään pukukopista saapui sisuuntunut vierasjoukkue. Sisuuntuminen eskaloitui myös tulostaululle, kun kirvesrinnat nousivat ottelussa tasoihin. Tappara käänsi pelin nopeasti omalla siniviivallaan, josta Henrik Haapala ja Teemu Nurmi karkasivat vastahyökkäykseen. Haapala jätti kiekon Nurmelle, jonka rannelaukaus painui vastuttamattomasti etukulmaan ohi Toivosen.

− Saatiin kerättyä hyvä draivi ensimmäisellä erätauolla. Meillä oli raskas viime viikko, joten saattoi olla, että jotain romuja oli vielä jäänyt jalkoihin, mutta hienosti kerättiin itsemme ja noustiin taistelemaan voitosta, kehaisi Tapola joukkuettaan.

Erän puolenvälin tienoilla Tappara pyöritti kiekkoa Ilveksen puolustusalueella miltei neljä minuuttia, mutta ei kuitenkaan onnistunut luomaan huippuvaarallisia tekopaikkoja. Pyöritys tuotti Tapparalle ylivoiman, jota joukkue ei kuitenkaan onnistunut käyttämään hyväkseen.

Alivoimataposta sisuuntuneena Ilves karkasi ottelussa hieman yllättäen johtoon, kun kultakypärä Aleksi Mustonen päätti Ilveksen nopean vastahyökkäyksen verkon perukoille.

Tappara sai lopussa vielä pitkän mylläkän Ilves-alueelle, mutta pyörityksen lomassa nähtiin yksi illan hienoimmista suorituksista. LeKi-laina Santeri Vuoti laittoi niin sanotusti kroppaa likoon ja blokkasi alle kymmeneen sekuntiin kolme Pekka Saravon lähettämää lyöntilaukausta.

Ilves sinnitteli, mutta Tappara ei antanut armoa

Kolmanteen erään siirryttiin Ilveksen 2-1-johtolukemista. Kovin ruusuisesti ei johtoaseman pitäminen kotijoukkueen kannalta lähtenyt, sillä Ilves hölmöili itselleen ylivoimalla jäähyn väärästä vaihdosta. Tappara ei jättänyt mahdollisuutta käyttämättä vaan Nurmi toi illan toisellaan vierailijat 2-2-lukemiin.

− Me teemme edelleen kriittisillä hetkillä liikaa henkilökohtaisia virheitä. Me ei olla selkeästi vielä valmiita voittamaan illasta toiseen näitä pelejä. Jo toisessa erässä kerjäsimme verta nenästä ja sitten kolmannessa: yksi tyhmä jäähy ja pam, manasi Kivi suojattiensa esitystä.

Melko näkymättömissä koko ottelun ajan ollut Michael Keränen pamautti kertaalleen vielä ylärimaan Ilveksen ylivoiman aikana. Pari minuuttia tämän jälkeen Savinainen sai kuitenkin kiekon hyökkäyssiniviivalla ja täräytti upealla lyöntilaukauksella vieraille loppulukemat 2-3.

Ilves jatkaa pudotuspelipaikasta taisteluaan perjantaina kohtaamalla JYPin Jyväskylässä. Tapparan ottelut jatkuvat niin ikään perjantaina, kun Hakametsään saapuu vieraaksi HIFK.