Ilves jäähyili itsensä nurin – "Vuoron perään jollain lamppu sihahti"

Teemu Nurmi johdatti Tapparan voittoon ylivoimaosumallaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Kauden ensimmäinen Tampereen paikallispeli päättyi Tapparan 4–2-voittoon. Jäähyt ratkaisivat lopulta tiukan taiston hallitsevalle mestarille.

Tappara oli ensimmäisessä erässä telineissä, mutta sai pikkuhiljaa otetta pelistä Ilveksen jäähyjen myötä. Ensimmäinen osuma kirjattiin kuitenkin Ilvekselle, kun Teemu Rautiainen laukoi tupsukorvat johtoon B-pisteen kaarelta.

− Meillä oli kova lataus eilen, joten tähän peliin oli vähän käynnistymisvaikeuksia. Emme ihan saaneet parasta terävyyttä ja terää ensimmäiseen erään, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kommentoi ottelun alkua.

Tappara pääsi kokeilemaan ylivoimaansa peräti neljästi ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen aikana. Rautiaisen osuma jäi siitä huolimatta ensimmäisen erän ainoaksi. Tosin tasoitus kävi lähellä erän viimeisellä minuutilla, kun Jani Lajusella ammotti edessään tyhjä maali. Lajunen ei kuitenkaan saanut kunnollista osumaa kiekkoon.

Toisessa erässä oli Ilveksen vuoro kokeilla ylivoimaa, kun Tappara sai ottelun ainoat kaksi jäähyään. Tulosta tupsukorvat eivät erikoistilanteesta saaneet, sillä laukausten määrä jäi vähäiseksi.

Jäähyt puhuttivat

Päätöserässä Ilves sai vielä viisi jäähyä, mikä koitui kotijoukkueen kohtaloksi. Tappara tasoitti tilanteeksi 2–2 jo erän toisella minuutilla. Reilut kolme minuuttia ennen päätössummeria Teemu Nurmi tälläsi kirvesrinnat 3–2-johtoon, eikä Ilves enää onnistunut kirimään takaa rinnalle.

− Pisteet eivät tulleet helpon kautta. Saimme ylivoimaa, mutta emme onnistuneet niistä alussa. On tärkeää, että kesken pelinkin löytyy keinoja parantaa tiettyjä asioita, Tapola sanoi.

Tärkeintä Tappara-luotsille oli luonnollisesti se, että mukaan tarttui täysi pistepotti, vaikka ottelun alku ei Tapparalta sujunutkaan odotusten mukaisesti.

− Kun kolme pistettä tulee, kaikilla on hieno ilta: joukkueella, valmentajalla ja koko organisaatiolla.

Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi oli todella pettynyt joukkueensa esitykseen.

− En tiedä mitä se oli. Vuoron perään jollain lamppu sihahti.

Kivi oli kummissaan siitä, että Ilves istui jatkuvasti jäähypenkillä. Vastaavaa jäähysumaa joukkueelta ei harjoituskaudella nähty.

− Jos haluaa voittaa pelejä, niin sen verran minulla on sisäpiirin tietoa, että tuo ei ole se tapa.

Jäähyt puhuttivat pelissä kovasti. Monen mielestä esimerkiksi Rautiaisen jäähy, joka lopulta ratkaisi pelin, vihellettiin helposti. Kivi ei lähtenyt spekuloimaan asialla tai kritisoinut tuomarilinjaa.

− Minusta tuntuu, että meidän pelaajien yläkerrat olivat tänään vähän köykäisiä. En tiedä, olisiko pitänyt puhua kiinaa välillä, vai mitä, että homma olisi korjaantunut.