Ilves hävisi omalla maalilla − Rautiainen ja Sointu loukkaantuivat

LIIGA / Raportti
SaiPa juhli voittoa.
Kuva © Jarno Hietanen
Oma maali, pisteet vieraille ja lisää loukkaantumisia - siinä Ilveksen keskiviikon iltapuhde pähkinänkuoressa. Yksi kohtalokas virhe ja epäonnistunut ylivoimapelaaminen maksoivat tamperelaisille pisteet.

Ilveksen ja SaiPan kohtaamisessa Hakametsässä nähtiin kunnolla dramatiikkaa. Ilves lähti otteluun hyökkäyksen osalta vajaamiehisenä Juho Liuksialan jäätyä pois kuumeen vuoksi, ja kesken ottelun vielä hyökkääjät Teemu Rautiainen ja Matias Sointu talutettiin loukkaantuneina koppiin.

Kaiken huipuksi peli ratkesi Ilveksen tekemään omaan maaliin toisen erän ensimmäisessä vaihdossa. Osuma merkittiin SaiPa-hyökkääjä Tomi Leivolle.

− Syyskuun alusta asti on ollut se ongelma, että hyvän ensimmäisen erän jälkeen toiseen erään emme saa samanlaista puristusta. Minun silmiini peli ei ollut kahden erän osalta sellaista, kuin pitäisi. Tarvitsemme enemmän sankaruutta, päävalmentaja Karri Kivi kommentoi ottelun jälkeen.

SaiPan ensimmäinenkin maali oli hieman erikoinen. Mikael Kuronen kilautti tolppaa, ja peli jatkui. Ilves-hyökkäyksessäkin kiekko ehti osua tolppaan, kunnes SaiPan tilanne tarkistettiin kuvanauhalta. Tarkistuksen jälkeen päätöksenä oli kiekko keskiympyrään ja peli tasan.

Ilves oli ensimmäisessä erässä menettänyt johtoasemansa ja joutui tappiolle pahimmalla mahdollisella tavalla. Päävalmentaja Kivi ottikin aikalisän, kun toista erää oli pelattu reilu viisi minuuttia.

− Hyvän pelin pelasimme. Eetu Kosken ketju oli meiltä paras, aivan loistavaa pelaamista heiltä. Jussi Markkanen pelasi maalilla todella hyvin, analysoi SaiPan päävalmentaja Ari Santanen.

− Puolustuspelaamiseen olen erittäin tyytyväinen. Toisessa erässä Ilves sai turhan helposti muutaman hyvän paikan, mistä joukkueen kanssa vähän puhuimme. Kolmannessa erässä vähän passivoiduimme, mutta kun katsotaan laukaisukarttoja, niin Ilves ei kuitenkaan päässyt meidän maalin eteen.

Ilves ei onnistunut kirissä eikä ylivoimalla

Kotijoukkue otti pelin edetessä enemmän otetta ja laukoi lopulta yli 30 kertaa kohti Markkasta. Tasoitusmaalia ei syntynyt, vaikka Ilves pääsi kolmesti yrittämään myös ylivoimalla SaiPan jäätyä kokonaan ilman ylivoima-aikaa.

− Erikoinen peli, ei meille yhtään ylivoimaa enkä ihan tyytyväinen ole tuomareiden toimintaan tässä pelissä, Santanen totesi illan tuomareista.

Ottelu oli tasainen ja vauhdikas. Erityisesti SaiPa tarjosi vahvaa taklauspeliä, mutta Ilveskin antoi kovuutta takaisin. Kotijoukkue aloitti pelin 11 hyökkääjälle ja kierrätti laitahyökkääjistä Michael Kerästä ja Ville Meskasta.

Kultakypärä Meskanen esittikin Jerry D'Amigon kanssa kotijoukkueen pirteintä peliä. Molemmat loivat aktiivisesti tekopaikkoja itselleen ja muille. Lisäksi amerikkalaishyökkääjä D'Amigo alusti ottelun avausmaalin.

SaiPan aktiivisin pelaaja oli avausmaalin iskenyt Kuronen. Myös valmentaja Santanen oli tyytyväinen hyökkääjänsä peliin.

− Kuronen on ollut meille selvä piristysruiske ja paras kausi hänellä menossa. Vaisumman vaiheen jälkeen on taas löytänyt pelinsä, ja odotan hyvää kevättä Kuroselta.

Sarjataulukossa Ilves on sijalla 12 kaksi pistettä pudotuspeliviivasta, SaiPa on kaksi sijaa ja pistettä Ilveksen takana. Molemmat joukkueet jatkavat pelejään perjantaina. Ilves matkustaa Mikkeliin, ja SaiPa jatkaa vieraspelejään Turussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo