Ilves osui maalin takaa ja soolona − kiihkeä peli huipentui Koivulan villiin tuuletukseen

LIIGA / Raportti
Tunteet kuumenivät tämän tästä.
Kuva © Jarno Hietanen
Ilves kiri tiukassa ottelussa ohi KalPan, kun tupsukorvat tulivat ensin tasoihin päätöserässä Tapio Laakson tahtomaalilla. Otto Koivula veivasi upean soolomaalin ratkaisten ottelun jatkoajalla.

KalPa hallitsi ottelua pääsääntöisesti, mutta Ilves piti sitkeästi pintansa. Kapteeni Tapio Laakso toi joukkueen tasoihin päätöserän lopulla ja Otto Koivula kieputteli voitto-osuman 3−2:een jatkoajalla. 

Avauserässä kuopiolaisvieraat olivat niskan päällä, ja Ilveksellä oli täysi työ pitää keskialue tiiviinä ja estää KalPan lähentelyt. Alexander Ruuttu tempaisi KalPan johtoon maalinedusruuhkan päätteeksi, kun hän nosti kiekon Antti Lehtosen vartioiman maalin yläkulmaan.

Toisessa erässä Ilveksen amerikkalaisvahvistus Jerry D'Amigo osoitti jälleen pelimiehen sisuaan, kun hän punnersi KalPan maalin takaa tekopaikkaan, ja tekaisi tamperelaisten tasoitusmaalin. Ilves pääsi toisessa erässä paremmin peliin mukaan.

− Avauserän olimme ihan myllyssä. KalPa tuli niin kovaa. Kolmas erämme oli pirteä, niin kuin toinenkin erä. Täytyisi saada vielä vähän estoja pois pelaamisesta, luonnehti Ilves-päävalmentaja Karri Kivi.

KalPa siirtyi kuitenkin jo hetken kuluttua takaisin kuskin paikalle, kun Matias Myttynen neppasi maalin takaa kiekon onnekkaasti Ilves-maaliin. Maalin kulmalla päivystänyt Jarkko Parikka oli mitä ilmeisimmin epäonnen soturina tilanteen tuoksinassa.

Peli avautui toisessa erässä ja molemmat joukkueet saivat laukauksia vastustajan maalia kohti. Teemu Rautiaisella oli hyvä paikka Ilveksen saatua ylivoiman, mutta Michael Keräsen ottama jäähy vesitti tupsukorvien pakkopeliaikeet lyhyeen.

Kolmannessa erässä sattui ja tapahtui

Ottelun kolmas erä oli alusta alkaen fyysinen, ja erityisesti KalPan pelaajat tarjoilivat mojovia, sääntöjen rajojakin koettelevia taklauksia. Lopulta Eetu Luostaristen taklaus Marcus Fageruddiin oli tuomareille liikaa, ja hyökkääjä sai tempustaan 2+10-minuuttisen. Tilanteen jälkimainingeissa Ilves-puolustaja Joona Kunnas tarjoili kovuutta vierailijoille.

D'Amigo oli KalPaa vastaan Ilveksen parhaita pelaajia. Kolmannessa erässä mies tarjoili hyvän tekopaikan niin Eemeli Suomelle kuin Parikallekin, mutta Eero Kilpeläinen kesti.

Erässä nähtiin myös pienet kähinät, kun Laakso vapautti Rautiaisen hyökkäykseen keskialueelta, ja Rautiaisen ajettua maalille syntyi rähinä, jonka seurauksena KalPa sai ylivoiman. 

Laakso oli tullut tilanteeseen ylimääräisenä miehenä. Istuttuaan kaksiminuuttisensa Ilves-kapteeni porhalsi hakemaan kiekkoa KalPa-kulmauksesta, jonne myös kuopiolaisten maalivahti Kilpeläinen yritti ennättää. Laakso ehti kiekolle ensimmäisenä, ja sijoitti nollakulmasta Ilvekselle tasoitusmaalin.

Rautiaisella oli vielä ottelun lopussa hyvä paikka tuoda kotijoukkueelle kolme pistettä, mutta veto suuntautui takakulmasta ohi. 

Jatkoajalla niin Ilveksen Aleksi Mustosella läpiajosta kuin KalPan Jesse Mankisella sekä Janne Keräsellä maalinedustalta oli paikat ratkaista ottelu, mutta ratkaisu jäi vielä syntymättä. Voittomaalin värkkäsi lopulta nuori Koivula komean yksilösuorituksen päätteeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo