Ilveksen paras ei riittänyt sarjakärkeä vastaan, yleisö tuskastui: "Raipe kehiin!"

LIIGA / Raportti
Riku Helenius venyi toisen erän lopussa tärkeään torjuntaan.
Kuva © Saana Hakala
Sarjakärki Kärpät haki täydet pisteet Hakametsästä rutiiniesityksellä, kun Ilves kaatui 2–0-numeroin. Karri Kivi löysi joukkueensa otteista myös hyvää.

Ilves taisteli Kärppien tahdissa miehekkäämmin kuin vierasotteluissa Pelicansia ja SaiPaa vastaan ennen maajoukkuetaukoa. Iloisempi ilme kentällä ei kuitenkaan auttanut pistejahdissa.

− Meillä oli kaikki liossa, eikä se riittänyt. Parempi vei. Kärpät oli vahvempi. Ilmeeseen olin todella tyytyväinen, meiltä jäi vähän uupumaan. Olisimme tarvinneet tsemppimaalin, Karri Kivi sanoi.

Ensimmäinen erä oli pitkälti Kärppien hallintaa. Ilveksen oli vaikeaa päästä hyökkäysalueelle, eikä kotijoukkue pystynyt pyörittämään pitkiä hyökkäyksiä oululaisten alueella. Ensimmäisen erän alkupuoliskolla lähimmäksi maalia pääsi isäntien Ville Meskanen, jonka kuti kilahti tolpassa.

Helsingin EHT-turnauksesta suoraan Tampereelle tullut päävalmentaja Mikko Manner tunnusti, että valmentajan oli vaikeaa ladata itsensä henkisesti tunteikkaiden maaotteluiden jälkeen.

− Apuvalmentajat ovat tehneet loistavaa työtä viime viikolla joukkueen kanssa ja harjoitelleet hyvin. Minun ei tarvinnut kuin tulla valmiiseen pöytään ja yrittää olla pilaamatta omalla käyttäytymiselläni joukkueen fiilistä.

Kärpät pääsi pelaamaan ensimmäisessä erässä kahteen otteeseen ylivoimalla. Ilves kuitenkin taisteli alivoimalla hyvin, eikä kärppälauma onnistunut avaamaan maalihanoja.

Vierasjoukkue pelasi ensimmäiset 20 minuuttia sarjakärjen elkein ja vei peliä. Palkinnon Kärpät sai vain 21 sekuntia ennen erän päättymistä, kun Miska Humaloja nappasi pelivälineen Otto Koivulan menetettyä kiekon.

Humaloja syötti kiekon Jari Sailiolle, joka ei kuitenkaan onnistunut viemään vieraita johtoon. Loukkaantumisestaan toipunut Sami Anttila sen sijaan vei Kärpät johtoon upotettuaan paluukiekon Riku Heleniuksen selän taakse.

Toinen pukukoppimaali lähellä

Toisessa erässä riitti vauhtia, mutta kovin kontrolloidusti ei kumpikaan joukkue onnistunut pelaamaan. Molemmilla joukkueilla oli muutamia maalipaikkoja, mutta maalivahdit vetivät kenttäpelaajia pidemmän korren.

Juhani Tammisen johtama kolmosketju järjesti Ilveksen vaarallisimman paikan noin kolme minuuttia ennen erän päätöstä, kun kiekko jäi pyörimään vaarallisesti Veini Vehviläisen eteen.

Kärpät pääsi myös toisessa erässä ylivoimalle, kun Ilveksen uusin vahvistus Mark Flood sai pari minuuttia ennen erän loppua kaksiminuuttisen kampituksesta. Aivan ylivoiman lopulla Nicklas Lasulla oli edessään tyhjä maali. Hyökkääjä ei kuitenkaan saanut vetoaan nousemaan ja Helenius pelasti kiekon vielä mailallaan.

"Ilves ei saanut kotiyleisöä taakseen"

Vierasjoukkue jatkoi kovaa menoaan päätöserässä. Hiljaisessa Hakametsässä Kärppien tyyni peliesitys sai yhden Ilves-fanin haikailemaan Ilves-ikonin perään.

− Raipe kehiin! kuului huuto katsomosta.

− Oli meiltä erinomainen suoritus.

Hieman ennen erän puoliväliä Kärpät meni ratkaisevantuntuiseen 2−0-johtoon, kun Charles Bertrandin terävä laukaus b-pisteeltä upposi Heleniuksen taakse.

− Oli meiltä erinomainen suoritus. Pystyimme hallitsemaan peliä ja pysymään aika hyvin kiekossa. Sitä kautta otimme Ilvekseltä draivia pois. Ilves ei saanut kotiyleisöä taakseen ja sellaista hurmosta päälle, Manner kommentoi.

Manner kertoi, että hän uskoi Ilveksen vahvaan alkuun viime viikon huonojen esitysten jälkeen. 

− He puolustivat lujaa maalin edustaa. Olisi voinut käydä niinkin päin, että he olisivat iskeneet pari vastaiskua, kun meillä meni vähän kulmissa pyörimiseksi. Onneksi Charles teki 2−0-maalin. Se oli meille tärkeä maali.

Ilves sai erän lopussa vielä kaksi ylivoimamahdollisuutta, mutta kotijoukkue ei saanut ylivoimaansa kunnolla pyörimään. Kaikesta huolimatta Kivi myös kehui joukkuettaan.

− Oli paljon sellaisia asioita, joiden päälle haluan, että rakennamme jatkossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle