Ilveksen pisteputki poikki - Jukurit teki ryöstöretken Ahon johdolla

LIIGA / Raportti
Juhana Aho oli nollapelillään iso tekijä Jukurien vierasvoitossa.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Jukurit haki kolme pistettä Hakametsästä Ilveksen vieraana. Kotijoukkueella oli peli käsissään kaksi ensimmäistä erää, mutta kun etua ei pystytty hyödyntämään, nousi Jukurit päätöserän maaleillaan voittoon.

Ensimmäiset kaksi erää pelattiin pitkälti Ilveksen komennossa, mutta avausmaali antoi odottaa sitkeästi itseään. Kotijoukkue pyöritti peliä varsinkin avauserän alussa, ja Jukurit pääsikin hyökkäämään kunnolla ensimmäistä kertaa vasta erän puolivälin lähestyessä.

Jukurit kuitenkin puolusti maalinsa edustaa tiiviisti, eikä Ilveksellä ollut asiaa hakemaan avausosumaa lähietäisyydeltä, lukuun ottamatta yhtä Juhani Tammiselle tarjoutunutta tonttia takatolpalta.

− Ilveksellä oli peli puserossa eilisestä, ja se näkyi ottelun alussa. Se maalasi maiseman tuon tyyppiseksi, mutta ei siinä hirveästi pahoja paikkoja ollut. Ensimmäisen ja toisen erän alut olivat meiltä heikkoja, paransimme sitten pelin sisällä, kommentoi Jukurien päävalmentaja Risto Dufva.

Avausmaalikaan ei silti ollut erän aikana kaukana. Joona Ikonen kilautti kiekon yläputkeen, ja tilannetta katseltiin videoilta asti. Jukurien avauserän paras paikka oli Miika Roineen läpiajo, jonka Antti Lehtonen kuitenkin selvitti.

Toisessa erässä molemmat pääsivät kokeilemaan myös ylivoimaa, tuloksetta. Vieraiden Valtteri Hietanen onnistui hankkimaan myös rangaistuslaukauksen heti Ilves-ylivoiman päätyttyä, mutta ei onnistunut upottamaan kiekkoa oli Lehtosen.

− Pelin henki oli alussa selvä, että minkä tyyppinen Jukurit on. Meidän olisi pitänyt vain saada yksi maali niistä tilanteista, että olisimme saaneet sellaista luottoa. Kolmas erä meni ihan ohi meiltä, en osaa sanoa miksi. Meiltä jäi aivan piippuun, ei siihen tarvittu kuin erävoitto, harmitteli Ilves-käskijä Karri Kivi.

Päätöserässä päästiin vihdoin myös maalien makuun, joskin niistä vastasi ainoastaan vierasjoukkue. Zach Budishin toimesta. Ensimmäinen laukaus ei mennyt sisään, mutta seuranneesta maalinedusmylläkästä mikkeliläisten kultakypärä runnoi pelivälineen maaliin.

Jatkoa seurasi paria minuuttia myöhemmin, kun Teemu Henritiuksen komea kääntölaukaus upposi verkkoon nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Vieraiden hyökkäyspelaamisessa oli yleisestikin terävyyttä huomattavasti kahta ensimmäistä erää enemmän.

− Puhuimme tauolla, että tämä on tällainen peli tänään, joten pitää odottaa, että peli antaa meille sen paikan, jos on antaakseen. Ei voi varastella yhtään. Näinhän siinä sitten kävi, kaksikin kertaa, Dufva myhäili.

Maalintekijöiden lisäksi iso onnistuja Jukurit-leirissä oli nollapelin torjunut Juhana Aho.

− Aho on harjoitellut erittäin hyvin maalivahtivalmentajan johdolla. Tiesimme, että hän pelasi viime kaudella hyviä pelejä Savonlinnassa ja viimeksi Mikkelissäkin. Hyvin on kasvanut tuossa puolessa vuodessa ihan liigatason maalivahdiksi, kehui Dufva.

Loppuhetkillä hyvän paineen myötä ylivoiman saanut Ilves haki vielä osumia ilman maalivahtia, mutta tällä kertaa tuloksena oli Ville Hyvärisen tyhjään maaliin laukoma 0-3-maali. Maali oli Hyväriselle liigauran ensimmäinen, ja tuuletuksessa 105 ottelun ajan selässä kasvanut apina saikin kyytiä.

Ilveksen alku oli hyvä, mutta loppu jätti paljon kysymysmerkkejä. Tamperelaiset pelasivat perjantaina vierasottelun Pelicansia vastaan, kun taas Jukurit pääsi peliin tuoreena. Kivi ei kuitenkaan tahtonut selitellä tappiota väsymyksellä.

− Ei noilla edellisillä peleillä ole ollut pitkässä juoksussa mitään merkitystä. Se on vain tahtotilasta kiinni, ovatpahan koneet käynnissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle