Hakametsässä vietettiin kauniiden maalien iltaa - Palve näytti heti epäilijöilleen

Sandell oli Hakametsän torstai-illassa lempinimensä mukaisesti kaukalon "ässä".
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Torstaina Hakametsässä harjoituskauttaan jatkoivat neljännen harjoitusottelunsa pelannut Ilves sekä vasta toistamiseen yleisölle esiintynyt HPK. Ottelun trendi oli jyrkästi nouseva ja etenkin viimeisessä erässä nähtiin monia loistokkaita suorituksia.

Alku näytti, ettei Hakametsän kiekkopyhätössä saada kovinkaan maireaa kiekkoiltaa rakennettua, mutta ottelun kolmas erä nosti pelin viihdearvoa huomattavasti.

Nuoren Otto Koivulan upeiden veivien sekä Ville Meskasen tarkan laukauksen jälkeen Ilves kipusi ottelussa jo ratkaisevan tuntuiseen kahden maalin johtoon. HPK pelasi ottelun kolme viimeistä minuuttia ilman maalivahtia ja onnistuikin kaventamaan Philippe Cornetin maalilla 2-3:een.

Kotijoukkue ei kuitenkaan päästänyt vieraita enää lähemmäksi, vaan Ilves nappasi harjoituskauden ensimmäisen täyden pistepotin lukemin 3-2.

Ilveksen onnistujia olivat ehdottomasti Sami Sandellin johtama kakkosketju sekä nelosketjun laidassa viilettänyt Aleksi Mustonen. Myös nuorisokaartin ennakkoluuloton esiintyminen teki varmasti vaikutuksen pääkäskijä Karri Kiveen.

Vieraiden kaksi suurinta onnistujaa, Oula Palve ja Cornet, iskivät molemmat torstai-iltaan tehot 1+1 ja olivat joukkueen selkeää parhaimmistoa. Isokokoinen Julius Valtonen täydensi hyvin ketjun ja Mestiksestä saapunut Teemu Suhonen väläytteli kiekollista osaamistaan muutamaan otteeseen.

Kotijoukkueen komennossa avauserä

Reilut 600 katsojaa näkivät ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen aikana varsin yksipuolisen näytöksen, josta kertovat myös erän torjunnat: Hannu Toivonen kaksi ja Emil Larmi HPK-maalilla 14.

Kotijoukkueen hallinta ei kuitenkaan konkretisoitunut tulostaululle kuin kertaalleen. Ottelun yksi näkyvimmistä kolmikoista Teemu Rautiainen-Sandell-Mitch Wahl käänsi pelin nopeasti keskialueella ja Wahlin ampumasta paluukiekosta taitava Rautiainen neppasi kiekon ohi voimattoman Larmin.

Erässä kilauteltiin myös kolmeen otteeseen maalipuita. Vierasjoukkueesta lähimmäksi maalintekoa pääsi Severi Sillanpää, jonka veto kilahti tolppaan ja lipui lopulta maaliviivaa pitkin ohi Ilves-maalin.

Palve rikkoo vieraiden kuparisen

Toiseen erään valkopaidat saapuivat uudella ilmeellä. Ilveksen avauspelaaminen oli toisen kaksikymmenminuuttisen aikana sekaista, eikä kotijoukkue päässyt juurikaan kontrolloidusti keskialueen yli.

Osasyy heikkoihin syöttöihin sekä syöttöjen vastaanottoihin oli myös Hakametsän pehmeähköllä jäällä, joka ei vielä näin elokuun puolivälin jälkeen ole parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Erän ainokaisesta osumasta vastasi viime kaudella Mestistä dominoinut Palve, jonka laukaus sihahti ohi mallikkaan ottelun pelanneen Toivosen. Syötön maaliin tarjoili kanadalaisvahvistus Cornet.