Rinkelinmäen inhokki ja suosikki ratkaisivat ensimmäisen taistelun Hämeen herruudesta

LIIGA / Raportti
Pelicans ja Borna Rendulic juhlivat Hämeenlinnassa.
Hämeenlinnassa nähtiin viihdyttävä kiekkoilta hämäläisten kesken, kun HPK ja Pelicans ottivat mittaa toisistaan. Tasaisessa ottelussa vierasjoukkue päätyi voittajaksi käyttämällä paikkansa tehokkaammin hyödykseen. HPK:n kannattajien entinen suosikkipelaaja Borna Rendulic iski kiekon maaliin kahdesti. Viime kaudella hämeenlinnalaisten vihat päällensä saanut Antti Tyrväinen onnistui kerran.

HPK ja Pelicans ottivat yhteen ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella. Samalla lyötiin ensitahdit taistelulle Hämeen herruudesta.

Viime kaudella ensimmäistä kertaa järjestetty Hämeen herruus -kamppailu on tuonut hyvää lisäsykettä hämäläisjoukkueiden kohtaamisiin. Kiertopalkinnon lisäksi kauden keskinäisissä otteluissa paremmin menestynyt joukkue saa 5 000 euron arvoisen shekin käytettäväksi omaan junioritoimintaansa.

Illan ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti, kun HPK:n Petteri Nikkilä vapautti joukkueen kapteenin, kultakypärä Otto Paajasen läpiajoon vain parinkymmenen sekunnin pelin jälkeen.

Paajanen ei onnistunut ujuttamaan kiekkoa ohi Pelicansin Joona Voutilaisen. Tilanteesta tuomittiin kuitenkin Pelicans-hyökkääjä Jordan Rowleylle estämisjäähy.

HPK:n avausylivoima oli suorastaan kammottavaa. Isäntien unelias alku saikin kruununsa, kun rangaistuksen jälkeen ex-kerholainen Borna Rendulic taiteili itsensä maalintekoon kolmen minuutin kohdalla.

Maalin jälkeen myös kotijoukkue heräsi peliin mukaan luoden hyviä pyörityksiä Pelicansin puolustusalueelle. Kuuden minuutin kohdalla lahtelaisten kapteeni Stefan Lassen komennettiin istumaan rangaistusta laitataklauksesta. HPK:n toinen ylivoima oli ensimmäistä parempi, mutta maaliin kiekkoa ei taaskaan saatu.

Erän puolivälissä Rendulic oli karata läpiajoon, ja HPK:n Jesper Lindgren joutui rikkomaan. Rendulic oli muutoinkin erinomaisella pelipäällä vanhassa kotihallissaan. Hämeenlinnalaisfanien entinen suosikki osoitti, että olisi ollut vahvistus myös tämän kauden HPK:lle.

Kaikkiaan ensimmäinen erä oli hyvin vauhdikasta ja viihdyttävää kiekkoa, jossa molemmilla oli mahdollisuutensa. Välillä hyökättiin myös puolustuksen kustannuksella, ja tämä näkyi tulostaululla.

HPK:n tasoitus tuli nimittäin tällaisesta tilanteesta erän lopussa. Pelicansin Joel Mustonen menetti kiekon hyökkäyssinisellä, josta Victor Backman karkasi läpiajoon viimeistellen kauden avausmaalinsa.

Vielä erän viimeisillä hetkillä HPK:n Matias Porselandin loistava oivallus löysi maalin kulmalta Severi Sillanpään, mutta jotenkin Sillanpää pystyi vielä laukomaan kiekon tyhjänä ammottaneen maalin ohi. Näin erätauolle lähdettiin tasalukemissa.

Toisessa erässä järki korvasi innon

Ottelun toisessa erässä molemmat joukkueet rauhoittivat hiukan tempoa. Hyökkäyksiin lähdettiin enemmän viiveellä nopean pystysuunnan pelin sijaan. Toinen erä olikin taktisesti hiukan kypsempää peliä, mutta tilanteita riitti silti hyvällä tahdilla.

Erän ensimmäinen tilastomerkintä nähtiin, kun erää oli kuusi minuutia jäljellä. Pelicans sai pitkän pyörityksen hyökkäysalueelle, ja lopulta väsynyt ja mailansa menettänyt Oula Palve joutui rikkomaan.

Pelicans ei saanut ylivoimalla ihmeitä aikaan. Heti perään oli kotijoukkueen vuoro yrittää, kun Rowley lähti päivän toiselle rangaistukselle. HPK:n ylivoima eteni hyvin samalla tavoin kuin Pelicansin vastaava hetkeä aiemmin − tehottomasti.

Kaikkiaan toinen erä oli erittäin tasainen. Erässä molemmilla joukkueilla oli vuorotellen mahdollisuutensa. Molemmat maalivahdit olivat kuitenkin oivassa vedossa, eikä lisämaaleja nähty.

Pelicans käytti paikkansa, HPK ei

Pelicans pääsi juhlimaan maalia heti kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla. HPK:n puolustaja Roope Laavainen haparoi hiukan oman maalin takana ja Pelicansin Antti Tyrväinen pääsi rankaisemaan.

Tyrväinen on hyvin hämeenlinnalaisten muistissa tämän telottua edellisellä kaudella HPK:n Joonas Lehtivuoren kahdentoista ottelun pituisen pelikiellon arvoisesti. Tällä kaudella Tyrväinen on osoittanut myös pystyvänsä pelaamaan tehokkaasti ja hölmöilemään vähemmän.

Hiukan ennen erän puoltaväliä kotijoukkue sai lisää kylmää vettä niskaansa. Rendulic nousi jälleen vahvasti maalin eteen laukoen ottelun toisen maalinsa. Maali oli hyvin samankaltainen Rendulicin ensimmäisen kanssa.

HPK:n vimmattu takaa-ajo alkoi välittömästi Pelicansin kolmannen maalin jälkeen. Kotijoukkue ei kuitenkaan saanut kiekkoa maaliin hyvistäkään paikoista, ja aika tiimalasissa väheni uhkaavasti.

Ottelua oli viisi minuuttia jäljellä, kun lahtelaisjoukkueen Taavi Vartiainen komennettiin jäähylle. HPK ei käyttänyt etsikkoaikaansa. Mielikuvitukseton ylivoima päättyi lopulta väärään vaihtoon.

HPK veti vielä maalivahti Emil Larmin pois maaliltaan, kun ottelua oli jäljellä kolme ja puoli minuuttia. Oranssipaidat saivat paineen vielä viimeisten minuuttien ajaksi hyökkäyspäätyyn, mutta lahtelaisjoukkue kesti maalivahti Voutilaisen avulla.

Edes Stefan Lassenin rangaistus 47 sekuntia ennen pelin päätöstä ei auttanut kotijoukkuetta, ja Pelicans nappasi ensimmäisen kiinnityksen taistelussa Hämeen herruudesta.

Ottelun jälkeen Pelicansin valmentaja Petri Matikainen antoi tunnustusta omalle joukkueelleen. Matikainen kehui joukkueen sitoutumisen tasoa ja työmoraalia ja sanoi joukkueen saaneen lähes ehjän kuusikymmenminuuttisen aikaan.

Myös HPK:n valmentaja Antti Pennanen antoi tunnustusta Pelicansille. Pennanen kommentoi, ettei HPK onnistunut tänään täysin kiekollisessa pelissä, eikä pystynyt väistämään Pelicansin painetta.

Seuraavaksi hämäläisjoukkueet matkaavat länsirannikolle. HPK saa vastaansa sarjakärki TPS:n Turussa torstaina. Pelicans puolestaan matkaa kanaalikaupunkiin Raumalle Lukon vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle