HPK:lle vihdoin kotivoitto - Pekka Virta tylytti tuomareita

LIIGA / Raportti
HPK pääsi vihdoin tuulettamaan kolmen pisteen kunniaksi.
Fyysisen ottelun tapahtumat ja tuomarien reagointi aiheuttivat kitkaa ottelun jälkeen. Lukko-luotsi Pekka Virta ilmoitti suorin sanoin tyytymättömyytensä taiston tauottua. HPK vei ottelusta kolme pistettä kuitenkin puhtain paperein.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää oli selvästi kotijoukkueen näytöstä. HPK aloitti ottelun maalinteon toisen erän alussa. Kiekon linkosi maaliin kultaista kypärää päässään kantanut Oula Palve. Syöttöpisteet osumaan saalistivat Roope Laavainen ja Joonas Lehtivuori.

HPK:n sai kiekon pyörimään vastustajan maalin edessä useaan otteeseen heti ottelun alkuhetkillä. Lukon puolustus hoiti kuitenkin tilanteet ilman vastoinkäymisiä.

Lukko ei päässyt peliin mukaan, ja joukkue keskittyikin lähinnä heittelemään pitkiä kiekkoja kotijoukkueen kenttäpäätyyn.

− HPK oli läsnä koko ottelun ajan, ja yhden maalin peli siitä lopulta tuli. Olen pettynyt, koska pelasimme todella huonoa jääkiekkoa. Yhtään syöttöketjua en meidän joukkueesta löytänyt, Lukon päävalmentaja Pekka Virta kommentoi.

Ottelu oli fyysisyydessään yleisön mieleen. Molemmat joukkueet jakoivat taklauksia ahkerasti, eikä loukkaantumiseltakaan vältytty.

HPK:n Miro Karjalainen ja Lukon Lauri Tukonen törmäsivät rajun näköisesti yhteen kotijoukkueen puolustusalueen kulmassa. Tukonen otti hetken verran polvillaan happea ja hänet talutettiin sen jälkeen pukukoppiin.

− Tukosen tilasta pitää kysyä lääkäreiltä. En ole nähnyt häntä sen jälkeen, enkä ota tilanteeseen sen enempää kantaa. Tämä nykyinen toiminta ruokkii tietynlaista poliisikulttuuria. Me hyväksytään joka myllyssä, että joku käy huutelemassa "haluatko turpaan". Heitellään mailaa ja esitetään jotain, ilman että tuomarit puuttuvat mihinkään, Virta puhisi ottelun jälkeen.

− Onhan se surkeaa katsella, mihin tätä jääkiekkoa viedään. Urheiluahan tämän pitäisi olla, ja tuomarien työ on varmistaa pelaajien turvallisuuden lisäksi, että tämä pysyy urheiluna. Olihan se surkea suoritus, mutta ei me siihen hävitty. HPK ansaitsi voittonsa, Virta jatkoi.

Fyysisyydestään huolimatta ottelu pysyi siistinä. Miro Ruokonen ja Simo-Pekka Riikola passitettiin kolmannessa erässä jäähylle väkivaltaisuudesta. Pelaajien keskinäinen yhteenotto oli kuitenkin tyylipuhdas painiottelu, josta kummaltakaan tuskin jäi mitään hampaankoloon.

Joukkueiden ylivoimapeli takkusi pahasti

Lukko pääsi pelaamaan ylivoimaa kaksi kertaa peräkkäin ensimmäisessä erässä. Ensin kotijoukkue sai jäähyn pelin viivyttämisestä. B-pisteen aloituksessa tapahtunutta rikettä passitettiin istumaan Janne Lahti.

Seuraavan rangaistuksen otti Jaakko Turtiainen kampituksesta. Kotijoukkue oli erikoistilanteiden aikana Lukkoa lähempänä maalin tekoa ja katkoi ylivoimahyökkäykset terävästi.

HPK sai puolestaan pelata lähes puolitoista minuuttia kahden miehin ylivoimaa toisen erän alussa. Kotijoukkue ei saanut erikoistilannetta hyödynnettyä näyttävästä kiekon pyörityksestä huolimatta.

Kolmannessa erässä Lukko taisteli sitkeästi, ja Emil Larmille alkoi kertyä torjuntoja tasaiseen tahtiin. Vierasjoukkue otti maalivahdin pois, kun ottelusta oli pelaamatta vajaa kolme minuuttia.

HPK onnistui kuitenkin puolustustaistelussaan ja otti ottelusta täydet kolme pistettä. Kotijoukkueen päävalmentaja Antti Pennanen kehui joukkuettaan ja yleisöä.

− Pelasimme kaksi ensimmäistä erää hyvää ja aktiivista jääkiekkoa. Larmi oli koko ottelun ajan mies paikallaan, mutta toisessa erässä hän otti ihan ottelun avainkoppeja. Kolmannessa erässä emme olleet ihan niin aktiivisia puolustuspäässä kun olisimme halunneet.

− Puolustajien pelaaminen on mennyt todella paljon eteenpäin. Hallissa oli hyvä tunnelma ja saimme yleisöltä hienosti tukea, Pennanen lopetti.

» Lähetä palautetta toimitukselle