Kärpät Rynnäksen verran onnekkaampia Hämeenlinnassa

LIIGA / Raportti
Jussi Rynnäs piti joukkuettaan pystyssä sen vaikeilla hetkillä.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Kärpät lähti ensi minuuttien maalin myötä tehokkaasti otteluun HPK:ta vastaan. Kuumia tunteitakin herättäneessä kamppailussa saatiin kuitenkin painaa viimeisille sekunneille saakka ennen kuin voittaja voitiin julistaa.

Kauden avausottelu oli tuskin päässyt kunnolla alkuun, kun Kärppien Jasse Ikonen jo heilutteli kotijoukkueen maaliverkkoja. Kärpät tuli otteluun selvästi terävämmällä luistimella ja se näkyi myös HPK:n Petteri Nikkilän ottaman jäähyn myötä.

HPK ei vierasjoukkueen salama-alusta lannistunut, vaan tuli ottelussa tasoihin ensimmäisen erän puolivälin jälkeen Janne Lahden näyttävällä maalilla. Lahti löi kiekon maalin yläputken alle ollessaan jo lähes kaatuneena jäänpinnassa.

Ottelun kuva pysyi kuitenkin samana läpi ensimmäisen erän Kärppien pitäessä pelin hallintaa kaukalossa. Emil Larmi pääsi vierasjoukkueen hallinnan myötä esittelemään kotiyleisölle omaa osaamistaan HPK:n maalilla.

− Menimme aika paljon kovempaa kuin olemme hetkeen aikaisemmin menty. Osa pelaajista pystyi hyvin vastaamaan vauhtiin. Osalla oli vaikeuksia ottelun alussa. On muodikasta hyökätä nopeasti, mutta me hyökkäsimme vähän liian nopeasti ja ensimmäinen erä meni vastustajalle, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen analysoi.

− Toisessa erässä pääsimme osittain jäähyjenkin kautta mukaan ja olimme pelissä kuskin paikalla. Kolmannessa erässä maalin jälkeen olimme takaa-ajajan asemassa, mutta hieman niskan päälläkin. Vastustaja puolusti kuitenkin hyvin, ja meidän oli vaikea päästä heidän maalinsa eteen. Kovaa mentiin. Tämä oli hyvää viihdettä, Pennanen jatkoi.

Kovaa taistelua ja kuumia tunteita

Ottelussa nähtiin myös kuumia tunteita, kun Kärppien Jari Sailio innostui hanskahippaan kotijoukkueen Oula Palven kanssa. Paini jäi kuitenkin varsin yksipuoliseksi ja ainoastaan Sailio passitettiin tilanteesta istunnolle.

Kotijoukkue onnistui ottamaan samaan aikaan jäähyn liian monen pelaajan ollessa kentällä ja erikoistilanne kuivui sen myötä kasaan.

Sailio otti lähes heti perään rangaistuksen laitataklauksesta ja HPK sai mahdollisuuden koittaa ratkaisua ylivoimalla. Jussi Rynnäs oli Kärppien maalilla kuitenkin joukkueensa tukena, eikä Sailion rangaistus kostautunut vierasjoukkueelle.

HPK pääsi otteluun paremmin mukaan toisessa erässä. Joukkue pääsi pelaamaan erän aikana kahden miehen ylivoimaa, muttei päässyt Otto Paajasen tolppalaukausta lähemmäksi maalia.

Kärppien toinen maali syntyi Julius Junttilan esityöstä. Junttila voitti ensin kaksintaistelun Joonas Lehtivuorta vastaan ja syötti kiekon takatolpalla odottaneelle Charles Bertrandille. Larmi ei ehtinyt saada patjaa kiekon eteen ja niin vierasjoukkueen voittomaaliksi lopulta osoittautunut osuma näki päivänvalon.

HPK teki kaikkensa saadakseen tasoitusosuman ottelun lopussa ja otti Larmin pois maaliltaan kaksi minuuttia ennen päätössummeria, mutta Kärpät vei lopulta kolme pistettä mukanaan Ouluun.

Kärppien päävalmentaja Mikko Manner oli tyytyväinen tiukan ottelun jälkeen.

− Tasainen ottelu ja olimme tänään ehkä Rynnäksen verran onnekkaampia. Molemmat joukkueet menivät selvästi kaasu pohjassa alusta asti kaukalon päästä päähän, Manner kertoi.

− Tänään nähtiin varmasti erilainen Kärpät kuin aikaisemmin on totuttu näkemään. Joukkue auttoi taistellen Rynnästä, eikä vastustaja saanut kovin montaa superhyvää paikkaa. Tasainen peli. Hyvä joukkue oli vastassa. Huomenna jatketaan, Manner lopetti.

» Lähetä palautetta toimitukselle