JYP kunnioitti peliä ja ryösti kotiedun takaisin

LIIGA / Raportti
Iskuja annettiin myös tällä kertaa.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HPK ja JYP tarjosivat jälleen vauhdikkaan ja tasaisen kamppailun, jossa tunteitakin heräsi. JYPin salamamaali heti HPK:n tasoituksen perään siivitti vierailijat 1−3-voittoon.

HPK:lla oli mahdollisuus ahtaa JYP putoamisuhan alle voittamalla maanantaina Hämeenlinnassa. Ennakkoluulotonta ja aggressiivista kiekkoa pelanneet hämeenlinnalaiset saivatkin jyväskyläläiset ahdinkoon heti alussa.

Mutta kun omat paikat jäivät käyttämättä alussa, JYP pääsi yllättämään. Lopulta JYP nappasi voiton 1−3-lukemin ja tasoitti sarjan voitot tilanteeseen 2−2.

HPK ylivoimainen

Aktiivisuudessa pyrkiä hyökkäyksiin ei avauserässä eroja juuri ollut. Hyökkäyspelin laadussa sen sijaan oli järisyttävä ero. HPK varioi hyökkäyspeliään huomattavasti JYPiä laadukkaammin, ja onnistui luomaan tukun maalipaikkoja sekä päätypelin että suorien hyökkäyksien kautta. Lähimmäksi maalia pääsi läpiajoon karannut Sakari Manninen.

JYP sen sijaan heitti paljon päätykiekkoja, mutta ajoitukset eivät taaskaan olleet kohdallaan. Suorissa hyökkäyksissä hurrikaaniryhmä tyytyi roiskimaan kiekkoa maalille heti siniviivan ylityksen jälkeen. Tukitoimet olivat kuitenkin vaillinaiset, jotta Emil Larmi olisi ollut yllätettävissä.

Avauserää sävytti myös vahva mailahärintä molemminpuolin. Tuomaritoiminta oli kuitenkin äärimmäisen sallivaa, mikä säästi erityisesti JYPin avainpelaajia kovalta alivoimakuormalta. Myös tunteet heräsivät voimakkaasti.

Toisen erän alkuun oli jo palattu enemmän tuttuihin merkkeihin, sillä tunteiden kuohunta oli huomattavasti vähäisempää, vaikka molemmat joukkueet jakoivatkin mojovia taklauksia.

JYP alkoi napata hieman otetta pelistä, sillä tukitoimet avauspelissä ja hyökkäysalueella olivat mahdollisesti paremmat kuin kertaakaan sarjan aikana. Vierailijoiden viisikko pysyi omista lähtiessä paremmin kasassa, mikä päästi joukkueen hyökkäämään paremmalla rytmillä.

Ja kun maalillemenijöitä riitti, myös tulosta tuli. Erän puolenvälin tienoilla Anssi Löfman sai lyödä kiekon maalinedusruuhkasta ohi voimattoman Larmin.

Maalin jälkeen pelin kuva meni rikkonaisemmaksi ja ote siirtyi hieman HPK:n puolelle. Maalipaikkoja ei kuitenkaan juuri syntynyt, joten päätöserään lähdettiin 0¬1-tilanteessa.

HPK:n kiri jäi vaisuksi

Päätöserässä JYPin kiekollinen pelaaminen alkoi olla hapuilevampaa, ja HPK oli selkeästi aloitteellisempi osapuoli, vaikkei JYP heti erän alussa täysin kuoreensa vetäytynytkään.

Yksi hapuileva avaus tuotti pitkän kiekon, jonka jälkimainingeissa ykkösketjuun noussut Juha Koivisto pääsi tasoittamaan pelin. Tästä alle minuuttia myöhemmin JYP kuitenkin siirtyi uudelleen johtoon, kun Michel Miklíkin laukaus kimposi HPK-puolustuksesta maaliin.

Isäntien loppukirin aikana HPK:lle aukesi loistopaikka Jussi Olkinuoran avustuksella, kun Olkinuora kaatui kiekon kanssa maalin takana. JYP-puolustus oli kuitenkin hereillä, eikä Otto Paajanen päässyt kiekkoon käsiksi tyhjän maalin häämöttäessä edessä.

Kaksi minuuttia ennen loppua isännät hakivat vielä tasoitusta ilman maalivahtia. Tuloksena oli kuitenkin vain Niclas Frimanin kuittaus tyhjään maaliin, joka toi JYPille 1−3-voiton.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo