HIFK sai ansaitsemansa lisäpisteen jatkoajalla - Selin: "Viikko oli hyvä meille"

LIIGA / Raportti
HIFK sai tuulettaa vapautuneesti jatkoaikamaalin jälkeen.
Hämeenlinnan illassa nähtiin kaksi hyvässä lennossa olevaa joukkuetta. HPK ja HIFK veivät ottelua vuorotellen, ja ratkaisua saatiin odottaa jatkoajalle saakka. HIFK vei lopulta ottelusta kaksi pistettä.

HPK:n ja HIFK:n välisestä kohtaamisesta ei puuttunut vauhtia ja fyysisyyttä. Ottelun kova tempo toi mukanaan myös lukuisia erikoistilanteita.

Vierasjoukkueen Juhani Tyrväinen otti jäähyn väkivaltaisuudesta, kun peliä oli pelattu ainoastaan puolitoista minuuttia. Päälle Tyrväinen kuittasi vielä henkilökohtaisen kymmenen minuutin käytösrangaistuksen.

HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin oli tyytyväinen illan otteluun.

− Kova, fyysinen ja reilu jääkiekkopeli. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus ratkaista ottelu varsinaisella peliajalla. Viikko oli kokonaisuudessaan hyvä meille. Kolmesta ottelusta saimme kasaan kahdeksan pistettä. Se kertoo omaa tarinaansa joukkueen tämän hetkisestä tilasta.

HPK:n kolossimainen puolustaja Miro Karjalainen herätti tunteita hieman myöhässä tulleella taklauksellaan, mutta tästä tilanteesta ei tuomarit nähneet syytä jakaa rangaistuksia.

Kotijoukkue sai ottelun alussa vietyä ahkerammin kiekkoa vastustajan maalille, mutta tilastot kääntyivät ensimmäisen erän aikana. HIFK sai aikaan HPK:ta vaarallisemmat maalipaikat. Emil Larmi HPK:n maalilla pystyi kuitenkin paikkaamaan puolustuksen ajoittaiset nukahdukset.

HIFK:n epäonni oman maalin edessä vie HPK:n johtoon

HPK sai heti toisen erän alussa kiekon vastustajan verkkoon, kun kiekko kimposi tolpasta maalin eteen ja pelaajan luistimesta maaliin. Tuomaristo kävi tarkastelemassa osumaa videolta ja hyväksyi maalin, kun kiekon todettiin kimmonneen maaliin HIFK-pelurin luistimesta. Osuman tekijäksi kirjattiin lopulta Niclas Almari.

HPK:n Otto Paajanen pääsi hetken kuluttua läpiajoon, mutta Atte Engren HIFK:n maalilla koppasi laukauksen näyttävästi.

Vierasjoukkue kuittasi numerot tasalukemiin vielä saman erän aikana Teemu Engbergin osumalla. Tilannetta edelsi HPK:n kultakypärä Oula Palven kiekon menetys HIFK:n kenttäpäädyssä.

Ottelun seuraava osuma oli Lennard Petrellin näytöstä. Kokenut laitahyökkääjä sijoitti anastamansa kiekon tarkasti kotijoukkueen maalin alakulmaan. 

Jos Petrellin osuma oli taistelumaali, niin sitä oli myös HPK:n tasoitusosuma. Juho Keränen ohjasi kiekkoa maalin edessä ja onnistui sutimaan paluukiekon maaliin maatessaan jo jään pinnassa.

Ottelun kolmas erä oli tasaista vääntöä ja kiekkoa vietiin vuorotellen kenttäalueen päästä toiseen. Ratkaisua lähdettiin hakemaan lopulta jatkoajalta.

HIFK vei ottelun voiton Miihkali Tepon osumalla jatkoajan toisella minuutilla.

− Meillä on ollut todella rankka rupeama matkustamisen takia, ja sen takia olen tyytyväinen illan otteluun. Tulimme ottelussa tappioasemasta tasoihin HIFK:n tasoista joukkuetta vastaan. On iso asia pysyä kiekossa kiinni hyökkäysalueella ja se oli meille vaikeaa tänään. HIFK on todella hyvä kamppailemaan varsinkin laitojen lähellä, HPK-luotsi Antti Pennanen kehui vastustajaa ja omiensa otteita.

» Lähetä palautetta toimitukselle