HPK vei voiton - Ässien alivoimapeli tehokasta

LIIGA / Raportti
Nathan Lawson kesti Ässien viimeisten minuuttien rynnistyksen.
Kuva © Marko Jansson
HPK oli Ässille tyly isäntä tasakentällisin pelatessa. Ässät paransi otteitaan ottelun edetessä, mutta ei päässyt kotijoukkueen vauhtiin hyvästä yrityksestä huolimatta.

HPK:lla ei ollut Ässiä vastaan pelatussa ottelussa paljoakaan heikkoja hetkiä, mutta erikoistilannepeli takkusi läpi ottelun. 

Niukkoja tappioita harjoitusotteluissaan aikaisemmin kärsinyt HPK lähti otteluun ryminällä. Kotijoukkueen vauhdikas alku katkesi Eero Somervuoren ja Juho Keräsen ottamiin jäähyihin.

Ässät sai tilanteessa ylivoimakuvionsa hyvin liikkeelle, mutta ratkaisupaikat olivat vähissä. Joukkueiden pelatessa tasakentällisin oli HPK jälleen kentällä hallitsevampi osapuoli. Se näkyi lopulta myös tulostaululla.

HPK meni ottelussa johtoon Philippe Cornet'n maalilla, johon saalistivat syöttöpisteen Oula Palve ja Joni Tuulola. Cornet teki myös HPK:n edellisessä harjoitusottelussa joukkueen ensimmäisen osuman.

HPK pääsi koittamaan ylivoimansa toimivuutta Ässien Juho Tommilan huitomisjäähyn myötä, mutta Ari Ahonen piti tilanteessa maalinsa puhtaana.

Kotijoukkue meni ottelussa jo kahden maalin johtoon Julius Valtosen upean viimeistelyn myötä jälleen tasakentällisin pelatessa.

HPK:lle tarjoutui myös mahdollisuus pelata kahden miehen ylivoimaa kahdesti ottelussa. Joukkueen viimeistely tuntui kuitenkin olevan kesäterässä erikoistilanteiden aikana.

Ässät alkoi saada paremmin jalkaa liikkeelle ja joukkue oli saamansa jäähyn aikana jopa hieman hallitsevampi kentällä. Kotijoukkueella oli myös Ässien heräämisen myötä selvästi vähemmän aikaa kentällä rakennella kuvioitaan valmiiksi.

Ottelun seuraavan osuman teki jälleen HPK ja tällä kertaa osuman viimeistelijänä toimi Sakari Manninen.

Ässät tulee mukaan peliin alivoimamaalin myötä

Ässät sai avattua myös ottelun maalitilinsä joukkueen pelatessa alivoimalla, kun Jere Seppälä laukoi kiekon aivan maalin yläputken alle. Mahdollisuutta videotarkastukseen ei ollut käytössä ja tuomarit hyväksyivät maalin pienen neuvonpidon jälkeen.

Videoita kaipailtiin hetken kuluttua myös toisessa kenttäpäädyssä, kun kiekko saatiin syvälle Ahosen torjuntavarustukseen. Ahonen työnnettiin tilanteessa maalin perukoille ja pelaajia oli maalivahdin alueella kolmessa kerroksessa.

HPK onnistui jälleen tasakentällisin tehottoman kahden miehen ylivoiman jälkeen. Miro Ruokonen napautti tällä kertaa terävästi kiekon maalin yläkulmaan.

Ässien kavennus tuli sitkeän takaa-ajon päätteeksi. Arttu Ruotsalaisen ampuma kiekko meni maaliin Nathan Lawsonin räpylää hipoen ja maalivahti tutki hetken aikaa torjuntavälinettään mietteliäästi.

Juha Kiilholmalla oli avopaikka kaventaa ottelu, mutta kiekko ohjautui tolpan kautta maalin ohitse. Ässät pääsi pelaamaan ottelun viimeiset minuutit vielä ylivoimalla, mutta lisämaaleja ei enää ottelussa nähty.

» Lähetä palautetta toimitukselle