Elkins ratkaisi jatkoerässä, HIFK löi sarjan tasoihin

HIFK ohitti Oskari Setäsen kolmesti.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

TPS:n ja HIFK:n välinen neljäs puolivälieräottelu jäi kymmenellä sekunnilla Liigan pudotuspelikevään toiseksi pisimmäksi otteluksi. Ratkaisu tuli toisessa jatkoerässä ajassa 92:12, kun HIFK pääsi vastahyökkäykseen kahdella yhtä vastaan. Corey Elkins laukoi kauniisti 3−2-maalin Juhamatti Aaltosen syötöstä.

Elkins teki ottelussa kaksi maalia, sillä jenkkisentteri vastasi myös kamppailun avausmaalista. HIFK pääsi johtoon varhain, kun Elkins jatkoi Mika Partasen irtokiekon ohi TPS:n maalilla torjuneen Oskari Setäsen. TPS käytti aikalisänsä välittömästi helsinkiläisten nopean maalin jälkeen.

Tasaisessa taistossa tuomaristo vihelsi 12 kahden minuutin rangaistusta, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut ylivoimalla maalinteossa. HIFK pääsi yrittämään pian avausmaalin jälkeen kahden miehen ylivoimalla, mutta punapaidat eivät kyenneet vieläkään tekemään pudotuspelikevään ensimmäistä erikoistilannemaaliaan.

Avauserässä TPS sortui peräti neljään jäähyyn, mutta HIFK pystyi maalintekoon vain tasaviisikoin. Kun TPS:n Erik Thorell ei saanut läpiajosta kiekkoa maaliin, oli heti perään HIFK:n Joonas Raskin yksilösuorituksen vuoro: Rask kieputteli TPS:n puolustuksen solmuun ja viimeisteli 2−0-osuman kääntölaukauksella.

Jatkoa edellisestä HIFK:n kotiottelusta

Peli oli pitkään kuin toisinto joukkueiden ensimmäisestä Helsingin-kohtaamisesta. HIFK karkasi vahvan avauseränsä turvin kahden maalin johtoon, minkä jälkeen turkulaiset alkoivat kiriä eroa umpeen. Tällä kertaa Palloseura ylsi kirillään jatkoajalle, kun TPS sai pelin 2−2:een.

Mustavalkoisten kavennus tuli toisessa erässä onnekkaasti. Patrik Virran laukaus kimposi HIFK:n Miro Heiskaselle, joka yritti ottaa kiekon kädellään ilmasta. Nuori puolustaja kuitenkin huitoi pelivälineen omaan maaliin. Kolmannessa erässä TPS haki vimmatusti tasoitusta, ja lopulta Jerry Ahtola iski ovelasti tasoituksen etukulmasta pitkän pyörityksen päätteeksi.

Molemmilla oli paikkansa tehdä varsinaisella peliajalla lisää osumia. Yksi mainittavista tekopaikoista oli TPS:n Eric Perrinin ylärima toisessa erässä. Mutta kun 60 minuutin puitteissa maalit menivät tasan, eteni mittelö jatkoeriin. Peli oli aavistuksen varovaista ja joukkueet välttelivät virheitä.

− Meillä oli jatkoajalla pari ylivoimaa ja paikkaa, siinä oli mahdollisuutemme. Mutta HIFK kävi kuittaamassa, totesi TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin ottelun jälkeen.

Lopulta Elkins käytti siunaantuneen tilaisuutensa tasoittaen otteluparin. Puolivälieräsarja jatkuu keskiviikkona Turussa TPS:n kotiottelulla. Voitot ovat 2−2, joten kumpikaan ei pelaa vielä veitsi kurkulla.

Juttua muokattu klo 22:52: Selinin kommentti lisätty.