TPS - ILV
NYI - STL 2.00
NYR - CAR 2.00
CBJ - NJD 2.00
MTL - FLA 2.30
DET - ANA 2.30
NSH - WSH 3.00
MIN - LAK 3.00
WPG - VGK 3.00
DAL - TBL 3.30
SJS - PIT 5.00

Kuudes kenttäpelaaja päivän sana − voittomaali kuumensi tunteet

LIIGA / Raportti
Tappara haki ison voiton Helsingistä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Viides finaaliottelu kääntyi ratkaisumaaliin, joka kuumensi HIFK-leirin tunteet. Antti Törmänen antoi ottelun jälkeen täyslaidallisen tuomarien suuntaan, mutta otteluvalvoja ei nähnyt tilanteessa virhettä.

Lauantain viides finaaliottelu Helsingissä oli jännittävä, tasainen ja tasoltaan korkea. Ratkaisumaaliin johtaneet tapahtumat jättivät kuitenkin pahan maun monen suuhun.

Tapparan 2-1-maali kolmannen erän lopulla kuumensi tunteita, sillä Tapparalla oli sen syntyessä kentällä kuusi kenttäpelaajaa. Tilanne kuitenkin jakoi mielipiteitä, sillä kentältä poistumassa oleva pelaaja oli vastikään törmäillyt tuomarin kanssa.

HIFK-viisikon keskittyminen herpaantui tilanteessa, kun pelaajat odottivat jäähyä. Peli sai kuitenkin jatkua, ja Tapparan Jere Karjalainen tuikkaamaan kiekon ohi Ville Husson.

Pian tilanteen jälkeen Karjalainen ja Husso tavoittelivat kiekkoa päädystä ja törmäsivät kevyen näköisesti. Husso jäi makaamaan jäähän, mutta tilanteesta ei vihelletty jäähyä ja helsinkiläisyleisö kuumeni entisestään. Helsinkiläisten kovin lataus katosi maalin jälkeen, ja loppukiri jäi lopulta vaisuksi. Tunteet kävivät kuitenkin kuumana ottelun jälkeen.

− Törkeetä, törkeetä, se on ainoa analyysi! Neljä äijää, kahdeksan silmää, virhe pitäisi nähdä! Miksi tätä ei voitu katsoa videolta? Eihän tällaista voi tapahtua! MIten tämä on mahdollista? En tiedä, eiköhän tästä tule vielä sakkoa kun uskaltaa avautua edes vähän. Nyt pitää tuomareiden hävetä isosti. Tämä on niin noloa. No, ei voi mitään, HIFK:n pettynyt päävalmentaja Antti Törmänen vuodatti Nelonen Pron haastattelussa heti ottelun jälkeen.

Toisessa leirissä oltiin ymmärrettävästi rauhallisemmilla mielin. 

− Toki olen ylpeä joukkueesta. Toisessa erässä jauhamisemme alkoi tuottaa tuosta, ja sitten lopussa tuli hieno voittomaali. Tiedän, että sitä HIFK:n leirissä protestoidaan, mutta näitä sattuu tässä lajissa. Maali oli selvä, eikä sitä voi perua. Viimeksi HIFK sai täällä paitsiomaalia ja kaikkea, jutteli Tapparan pääkäskijä Jussi Tapola.

Otteluvalvojakin saatiin heti pelin jälkeen Nelonen Pron haastatteluun.

−Kahteen aiempaan tämän ottelun väärään vaihtoon verrattuna tässä tuli kontakti tuomariin. Muuten se olisi ollut hyvä vaihto. En ole vielä keskustellut tuomarin kanssa, mutta tämä oli varmasti heidän ajatuksensa. Tämä oli oikea tuomio, hän kertoi.

HIFK meni edelle alussa - Tappara tuli rinnalle ja ohi

HIFK meni ottelun alussa johtoon, kun pelin pirteästi aloittanut nelosketju sai palkinnon. Lauri Taipalus pyssytti kiekon maalia kohti ja ohitti Tomi Karhusen, joka protestoi voimakkaasti osumaa ja väitti sen olevan korkealla mailalla tehty. Niin osuma olikin, mutta Tapparan harmiksi oman miehen Stephen Dixonin mailalla. 

HIFK sai avausosumansa jälkeen paremmin otetta pelistä, mutta Karhunen oli maalillaan hyvin hereillä. Lisäosuma oli kuitenkin lähellä, kun Juuso Puustinen pääsi laukomaan kohti tyhjää maalia. Karhunen näytti alkuun nappaavan haamutorjunnan, mutta kiekko osuikin Aleksi Elorinteen mailaan.

− Taisi se mailankärkeeni vähän osua. Sillä ei kuitenkaan ole mitään väliä, vaan tärkeintä on, että se ei mennyt maaliimme, Elorinne linjasi Nelonen Pron haastattelussa. 

Sama tahti jatkui toisessa erässä, kun niin Karhunen kuin virkaveli Ville Husso esittivät vakuuttavia otteita. Peli oli fyysistä, mutta pysyi puhtaana. Tosin tuomaritkaan eivät näyttäneet haluavan antaa rangaistuksia epäselvistä tilanteista. 

Ottelussa edettiinkin jäähyttömissä merkeissä lähes  puoliväliin asti, ja silloin avausjäähy tuomittiin HIFK:lle väärästä vaihdosta. Tappara pääsi ylivoiman aikana ja sen jälkeenkin hyville laukauspaikoille, mutta Husso ei ollut ohitettavissa. Tapparalta myös puuttui aivan viimeinen oveluus tilanteissa, eikä Husso ollut yllätettävissä.

Tappara mursi lopulta vieraskirouksensa. Onnistuja oli Elorinne, joka sai kiekon suoraan Juhani Jasun voittamasta aloituksesta. Kyseessä oli lisäksi puolustaja Elorinteen uran ensimmäinen pudotuspelimaali liigatasolla. 

Myös Tapparalle tuomittiin erän lopussa rangaistus liian monella miehellä pelaamisesta, mutta Karhunen veti IFK-ylivoimaa pidemmän korren. 

− Laitoin kaiken voiman siihen laukaukseen. Nyt peleissä alkaa olla tunnetta ja taklauksia, hienoa pelata, Elorinne summasi Nelonen Pron erätaukohaastattelussa.

Päätöserässä edettiin tasaisissa merkeissä ennen Tapparan puhetta herättänyttä osumaa. Ottelu päättyi kuitenkin 2-1-vierasryöstöön, ja sarja on seuraavassa ottelussa Tapparalle katkolla tiistaina kotihallissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle