HIFK:n lohtumaalit eivät auttaneet − Tappara tyrmäsi toisen erän näytöksellään

LIIGA / Raportti
Ottelu ratkesi Kantolan korkeaan mailaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Tappara-maalivahti Dominik Hrachovina ohitti Juha Metsolan nollapeliputkiennätyksen pudotuspeleissä. Hrachovinan huippuotteet ja ratkaisuvarmuus siivittivät runkosarjan voittajan ylivoimaiseen voittoon HIFK:sta välierien toisessa ottelussa. Ottelu päättyi lopulta maalein 5−2 Tapparan hyväksi.

Hrachovina sai myös syöttöpisteen joukkueensa kolmanteen osumaan.

Tappara aloitti ottelun terävästi, ja puolustaja Aleksi Salonen pääsikin kokeilemaan Kevin Lankisen kestävyyttä helsinkiläismaalilla. Vaikka Salosen yrityksen Lankinen selvittikin, ei hän voinut enää mitään Joona Luodon tahtomaalille hetkeä myöhemmin.

Lempääläläislähtöinen Luoto puski läpi HIFK-puolustuksen, ja laukoi omasta irtokiekostaan pelin avausmaalin.

Avauserässä nähtiin tilanne, jossa Tapparan Teemu Nurmi koukkasi isäntäjoukkueen Micke-Max Åstenia. Molemmat lähtivät tilanteesta jäähylle, sillä Åsten vauhditti kaatumistaan liikaa − sukeltamisjäähyn arvoisesti.

Tappara siirtyminen ensimmäisessä erässä jo 2−0-johtoon oli lähellä, kun Jere Karjalainen riisti kiekon ja toimitti sen Jan-Mikael Järviselle. Keskushyökkääjän sutimisyritys kilpistyi Lankiseen.

Kirves viuhahti toisessa erässä − HIFK:n bensa loppui täysin

Jani Lajunen lapioi heti erän alussa Tapparan toisen maalin. Kirvesrinnat pääsivät jatkuvasti liian helposti helsinkiläisten kenttäalueelle ja saivat HIFK:n pakotettua tekemään rikkeitä. 

Kohtalokkaaksi punapaidoille koitui Kai Kantolan 2+2-minuuttinen jäähy, jonka aikana vierailijat iskivät kahdesti.

Ensin Henrik Haapala luikerteli vauhdilla läpi koko kentän viimeistellen 3−0-osuman. Helsinkiläispuolustus nukkui tilanteessa pahasti.

Myöskään Tappara neljäs maali ei imartele HIFK:ta, sillä Teemu Nurmi sai siirtää kiekon maalin edestä rauhassa verkon perukoille. Jarkko Malinen pelasi tilanteen löysästi, ja oli erittäin lähellä, ettei hän itse laittanut kiekkoa omaan pömpeliin.

Tappara-puolustaja Otso Rantakari sortui erän lopulla tyhmään taklaukseen, kun hän lanasi Mikael Johanssonin laidan läheisyydessä keskialueella. Tilanteesta tuomittiin 2+10-minuuttinen Rantakarille. Joe Finley tuli antamaan oman muistutuksensa tilanteen jälkeen, mutta ei saanut kovistelustaan seuraamuksia.

Kolmas erä ei ehtinyt vanheta kuin 19 sekuntia, kun pelinumeronsa mukaiseen aikaan numerot jo 5−0:aan iski Veli-Matti Savinainen. Tappara-hyökkääjä purjehti ottelun kaksi ensimmäistä erää varjojen mailla.

Päätöserässä nähtiin myös nujakka, jossa Tapparan Sebastian Repo ja HIFK:n Åsten nuhjasivat keskenään, vaikka linjatuomari oli välissä rauhoittelemassa pukareita. Tilanne käynnistyi Åstenin poikittaisesta mailasta.

Tilanteesta tuomittiin Åstenille 2+2-minuuttinen, kun taas Repo selvisi pikkukakkosella. Åstenin toista kakkosta lähti istumaan ketjukaveri Kantola. Finley nosti päätään fyysisellä puolella, kun puolustaja nahinoi Tappara-vaihtopenkin edustalla.

Finley sai 2+2-minuuttisen, kun taas kiistakumppani Luoto selvisi kakkosella. Kirvesrinnat pääsivät tilanteessa siis ylivoimalle. Maalia tilanteesta ei syntynyt.

HIFK onnistui pesemään kasvojaan päätöserän viimeisellä kymmenminuuttisella, kun Juuso Puustinen ja Åsten iskivät maalin mieheen. Osumat tekivät varmasti hyvää helsinkiläisten itseluottamukselle.

Sarjan kolmas ottelu on edessä Tampereella jo ylihuomenna lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle