Kolme ylivoimamaalia ja alivoimamaali - HIFK:n erikoistilannepelaaminen toi voiton

LIIGA / Raportti
Juhani Tyrväinen teki maalin vanhaa seuraansa vastaan. (Arkistokuva)
Tiistai-iltana Liiga palasi maaottelutauolta otteluiden merkeissä. Helsingissä yhteen ottivat HIFK ja Pelicans. Ottelusta muodostui vauhdikas, jossa nähtiin taklauksia, paljon jäähyjä ja alivoimamaalikin. HIFK oli lopulta vahvempi lukemin 5−1.

HIFK on alkukauden aikana panostanut otteluiden alkuihin. Tiistai-iltana tämä toi myös tulosta, sillä HIFK voitti Pelicansin lukemin 5−1. Varsinkin kotijoukkueen erikoistilannepelaaminen oli timanttista. Pelicans vastaavasti ei tehnyt omista ylivoimakerroistaan maaleja.

− Erikoistilanteissa onnistuimme. Pelicans on kuitenkin huippu ylivoimajoukkue. Kollega Joonas Tanskan ja alivoimapelaajien kesken oli kotiläksyt tehty, kotijoukkueen päävalmentaja Ari-Pekka Selin kehui.

Ensimmäinen erä oli vauhdikas. Pelicans tuli tuttuun tapaansa korkealta päälle, johon HIFK pyrki vastaamaan rytmittämällä pelaamista kiekolla. HIFK käytti viivelähtöjä, palautuksia ja kiekottelua. Heti kun paikka tuli, kotijoukkue lähti nopeasti ylös.

Mikäli Pelicansin kärkikarvaaja pääsi HIFK:n kiekolliseen pelaajaan kiinni, lahtelaisten koko muu viisikko tuki tätä ottamalla tilan ja ajan pois kyseisestä laidasta. Tämän ansiosta vierasjoukkue pääsi riistoihin, ja vahvan päätypelinsä ansiosta se loi myös laadukkaita maalipaikkoja. HIFK:n maalilla pelannut Atte Engren otti kuitenkin heti ottelun alussa tärkeitä torjuntoja.

− Täytyy nostaa Pelicansille ja heidän työmoraalille hattua. Ei hetkeäkään saatu happea, HIFK:n päävalmentaja Selin kehui vastustajoukkuetta.

HIFK teki kuitenkin ottelun avausmaalin ylivoimalla. Vanhat koirat purivat Pelicansin kannalta, kun Juhani Tyrväinen teki johtomaalin maalin kulmalta. HIFK:n hyökkäysalueen hyökkäyspelaaminen oli muutenkin varsin hyvää.

Kotijoukkue pyöritti kiekkoa pelaajalta toiselle kohtalaisen nopeasti pelaajien vaihtaessa samalla paikkoja. Tämä loi tilaa ja aukkoja vierasjoukkueen tiiviseen puolustuspakkaan, minkä ansiosta HIFK myös loi muutamia laadukkaita maalipaikkoja.

Toisessa erässä kaksi maalia kotijoukkueelle

Toisen erän alku oli tasainen. Vierailijat pääsivät erän alussa ylivoimalle, mutta HIFK:n hyvä, oikein ajoitettu aktiivinen paine kiekolliseen pelaajaan vesitti lahtelaisjoukkueen ylivoiman.

Tämän jälkeen kotijoukkue pääsi vastaavasti kahden miehen ylivoimalle. Kun vastustaja ei tehnyt, HIFK teki. Miro Heiskanen jatkoi vahvoja otteitaan ja vei helsinkiläiset 2−0-johtoon. Pelicansilla oli mahdollisuus vastata tähän heti illan toisella ylivoimallaan, mutta lopputulos oli yhtä vaisu kuin ensimmäisenkin ylivoiman jälkeen.

Erän aikana ei paljoa tasaviisikoin pelattu. Kun tasaviisikoin pelattiin, Pelicans joutui hyökkäämään liikaa alivoimaisena, jolloin HIFK:n oli helppo puolustaa ja riistää kiekko jo puolustussiniviivan kohdalla. Vielä erän lopussa Vili Sopanen vei kotijoukkueen jo 3−0-johtoon ylivoimalla. 

Kolmas erä alkoi HIFK:n kannalta tehokkaasti. Vain kaksi minuuttia erän alkamisesta Micke- Max Åsten vei kotijoukkueen 4−0-johtoon. Tämän jälkeen HIFK sai luotua muutaman laadukkaan maalipaikan ylivoimalla, mutta Janne Juvonen Pelicans-maalilla piti pintansa.

Vierasjoukkue sai erän puolivälissä vielä pienen oljenkorren ylivoimien muodossa tulla otteluun mukaan, mutta Thomas Nykopin alivoimaali ratkaisi ottelun lopullisesti.

Vielä ottelun loppuhetkillä Pelicansin Jonne Jantunen kavensi liigauran ensimmäisellä maalillaan. 

− Hyvän joukkueen voitimme, ja voitimme sen takia, että valmiustila ja intensiteetti olivat tänään sellaiset, mitä niiden pitääkin olla tämäntasoisessa kamppailupelissä, Selin päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle